Želdinamų teritorijų inžinerija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2015-01-28 00:19:20 | Nuoroda

Atsiprasau is karto uz gramatines klaidas. Nusprendziau siek tiek aprasyti apie sia specialybe, nes nera informacijos. Priesingai kitu specialybiu. Zinoma kai kuriems tai gali nepatikti ir buti nepriimtina – nepalanku, kitiems gal pades tvirciau apsispresti. Zinoma ne viska parasysiu bet bent dali. Todel pradesiu:


Mokintis nera sunku, zinoma jai mokiniesi. Destytojai (Kauno kolegija) tikrai geri savo srities specialistai. Gailetis pas juos studijuojant nevertetu. Palaipsniui adaptuosites ir atrodys normalu tai ka ismokote, zinoti. Galvosite tai viskas ir taip aisku, lauksite nauju ziniu. Bet vienas pliusas sioje inzinerijoje, ismoksite apie zeldinius. Ko kitose nemokina. Tai tikrai vertybe. Gaila kad labai apstrakciai mokinama, bet taip jau visose inzinerijos pakraipose. Ne vienoje srityje galiu dirbti, todel ir galiu palyginti skirtumus, panasumus. Visa kita labai glausta ir panasu. Praktiskai nera kazko tokio ka sako universitetu destytojai. Mokslai trunka akivaizdiniu budu tik 3 metus. Prabega labai greitai, bet planuojantiems kuo skubiau isidarbinti tai privalumas. Dirbti galesite placiame spektre, svarbu ziniu bagazas, praktiniai igudziai. Inzinerinis issilavinimas leis isidarbinti praktiskai i didziaja dali darbu persikvalifikuojant. 
Darbas pagal specialybe. Viskas butu puiku ka destytojai sako, kol studijuojat. Paklausi specialybe, mazai imoniu uzsiimanciu sia nisa, galimybe savo atsidaryti – su grupiokais ir kitaip graziai vyniojant i vata.
Dazna imonele tai seimos verslas, didesnes imones uzsiimancios tik zeldiniais tai yra dizainui pritaikyta nisa, jos atlieka maza dali darbu, tai yra tik dizaina. Bet paruosiant tiek per metus specialistu nera vietu imonelems kurios samdo, samdoma darbuotoja. Uzsiimancioms statybos darbais. Kodel statybos, nes tai ka mokina yra dalis dizaino apimancio mokslo ir toliau statybos inzineriniu sistemu studijos. Nenorintiems dirbti statybineje imoneje, tenka rinktis zeldiniu prieziura zeldynuose. Kam pasiseks tas isidarbins atlikti dizaino darbams. Bet atlygis tai trupiniai, geriau uzdirba pagalbinis statybose nepersidirbdamas. Supratote, darbas fizinis, merginoms nelabai tinkantis, bus per sunkus, neimanomas. Tai is tiesu sunkus darbas. Projektuoti nesitikekite, visi darbai uzimti. Kaip ir visur atlikti fiziskai, nuolat reikes.
Galvojate ikurti imone, puiku, tik reiketu pagalvoti apie uzsakovus. Uzsakovas tikesites bus privatus asmuo. Bet destytojai kazkodel nutylejo, jog sita sritis is tiesu labai brangi. Uzsakovai turi buti is tiesu pasiturintys. Paprasto darbelio samatele nera maza, taip ir susideda i tokias apvales sumas. Kad uzsakova nustebinsit ir ne juokais priversite pagalvoti. Nekalbu apie valstybinius konkursus, cia butu kita tema, kuri tik is pradziu atrodo gan graziai.
Tiketina ir tai, nepaminejo kiek vidutiniskai imoneles neskaitant apimciu masto gauna uzsakymo per metus (kalba eina apie tuos kuriuos mato metai is metu spaudoje, skelbimuose) 10 – 20 uzsakymu per sezona. Mastas nedidelis, is tiesu tragiskas. Apie algas nesvajokite, jau ir taip pasako viska. Tiketina, del nesuvokimo paciu zmoniu kurie ir butu pagrindinis uzsakovas. Daznam zmogui, besistatanciam gyvenama nama vos uztenka finansu pabaigti statyboms, nekalbant, statosi daznas ir pats nesamdydamas meistru. Tai ka kalbeti apie dizaino darbus, daugumai nesuvokiama, del prastos finansines padeties. Nes daugiau imones darbu ir neatlieka, kaip tik siuos specifinius. Toliau tik statybos imones atlieka darbus.
Nesipleciant, specialybe gera. Labai gera, tik ne Lietuvos krastui tai suprasite baige studijas.
 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą