ekonomika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-03 20:09:04 | Nuoroda
norejau kuo skiriasi ekonomika nuo finansu ekonomikos?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-04 08:47:43 | Nuoroda
Šito nzn, sorry Bet visi, kas ruošiasi studijuoti ekonomiką, rašykit čia, kokį univerą rinksitės, kiek realiai % tikitės gaut iš egzų, kokius egzus laikysit ir kokio labiausiai bijot? Aš asmeniškai matiekos, nes pati reikalingiausia Labai labai norėčiau surinkt 80 proc., 75 - iš bėdos, o 70 jau būtų per mažai Ir pirmu nr. dėsu į KTU, antru - į VDU. Po to verslo administravimai, vadybos Bet taip noriu į ekonomiką... Kaip jau supratot, duosiu prašymus tik į Kauną Na tai pasidalinkit mintimis, kuriam univerui jūs teikiat pirmenybę ir kodėl
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-05 17:34:52 | Nuoroda
O kaip jus manot, tarkim su valstybiniu 50-60 matiekos imanoma istot i ekonomika ar verslo vadyba? (bent neakivaizdini)? As labiausiai noreciau MRU finansu ekonomika, po to gal VDU Vilnius ar Kaunas dideles reikmes neturi VU praktiskai manau neimanoma
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-05 19:03:11 | Nuoroda
Sako, kad reikia surinkti 105 balus ar net daugiau is visu dalyku, kad istoti i ekonomika i VU, ar tai tiesa? ar butinai reikia istorijos egzamino, kad ten istoti? ar labai sunku mokytis?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-05 22:48:18 | Nuoroda
kaip suprast 105 balus? VU istorijos egzo reikia, VDU ir KTU nereikia. Į neakivaizdinį, bent verslo adminstravimą patektum
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-15 22:31:37 | Nuoroda
Kas cia taip tau sake su tais 105 balais tai cia yra visiska nesamone... Cia tokie stoja tai nebent kurie papildomu balu uz sporto sakas turi (tai jie buna pirmieji. Bet tas nieko nereiskia nes VU dabar yra taip padare kad pirmo kurso pirma semestra niekas stipendijos negauna). As i vu ekonomika dienini istojau praeitais metais neturedamas nei vieno simtuko (max 97 min 94) ir plius dar uz moksla nemokejau. Balai irgi ryskiai praeitu metu nuo uzpraitu skyresi tai siais metais turetu dar labiau sumazeti. Realiai as galvociau, kad su 85 is vieno is dalyku ir su kitais virs 90 jus siais metais laisvai istotumet. Tik nzn ar uz moksla moketumet ar ne. Mokytis patikekit cia tikrai nesunku. Gryba daugiau nei puse semestro pjaunam. Siaip irgi sakau jei kas nors planuojat i ekonomika stoti vien del to kad tai yra perspektyvu tai geriau nestokit nes nusivilsit.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-17 15:41:08 | Nuoroda
Transporter, o kas tada perspektyvu?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-18 10:45:19 | Nuoroda
Nu taigi as ir sakau ekonomika yra vienas is tokiu mokslu kuris yra atseit labai perspektyvus. Mokiniai cia stoja nes galvoja kad uzkals labai daug babkiu. Bet tai kas is tokio istojimo jei jums po to nepatix cia ir panasiai. Isvis buna geriausiai kada istoja pasimoko dvi savaites ir dokumentus atsiima ir tuo paciu sugadina viltis kitiems dar cia mokytis kurie galbut tikrai norejo cia istoti. As sakau jums geriau yra gerai pagalvoti kur jus tikrai norite stoti ir ten stoti o ne stoti ten kur mazdaug visi kas gerai egzus islaiko tai ten ir raso pirmu numeriu (nesvarbu ar jiems ten patiks ar ne ar jie apie ta dalyka ka nors zino ar ne)
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-18 12:13:01 | Nuoroda
Transporter, o kodel manai, jog siais metais stojamasis balas i VU ekonomika kris? [size=85:156icwle]O del lengvumo.. na tai kai jus ten zmones nekvaili susirinke (juk manau, yra ir ivairiu ekonomikos olimpiadininku ar seip megtanciu dometis ekonomika laisvalaikiu), gal jums ir nera sunku. Teko girdeti atsiliepimu ir tokiu, kad visai nelengva ten (ypac turbut tiems, kas anksciau jokio salycio su ekonomika netureje buvo).[/size:156icwle]
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 10:20:15 | Nuoroda
As absoliuciai nieko bendra su ekonomika pries studijas neturejau ir man tikrai yra ten labai lengva mokytis (gal nebent matke biski sunkiau. Bet matke visur sunku yra ). O ten su tais olimpiadininkais tai nieko panasaus. Tie kas gerai mokesi mokyklose ten istoja bet po to gali pavirst tokiais grybais kurie ne velnio nesimoko kad tokie kaip as kurie nieko nenutuokia apie jokias ekonomikas rotacijoj buna vieni tarp stipendininku dar plius turi laiko ir pastudentauti Zinok tai kad mokykloj jie ten olimpiadose dalyvavo ar gerai mokesi tai dar nieko nereiskia. Univere viskas prasideda is naujo. Ten viska turi pasiimt pats.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 10:44:13 | Nuoroda
Transporter, o kur tu istojai ir su kokiais balais?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 19:27:31 | Nuoroda
Transporter, sunku patikėti, kad vu eko fakuktete neturit kokių kirvių o beje kiek maždaug iš jūsų gauna paprastas ir padidintas stipendijas?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 20:08:17 | Nuoroda
Sveiki, abiturientai, pasidalinsiu truputeli savo mintimis apie VU ekonomika, pati baigineju II kursa jau. Tai vat, kas cia rase, kad ten mokytis lengva, tai buvo 100% teisus, kol neistojau tik girededavu minti "kur sunku istoti, ten lengva mokytis", taciau tik istojus ir pasimokius supratau ka is tikruju tai reiskia. Mokytis nera ka is viso, lyginant su kitais universitetais, aisku aukstoji matematika, statistika kazkiek reikia prisest, bet tikrai minimaliai. Beje, kaip zinia, i VU ekonomika sustoja "Lietuvos abiturientu elitas", tai "normaliu" zmoniu ten su ziburiu reikia paieskoti, na visi nuo protingumo, kalimo ar siaip neaisku nuo ko truputeli keistoki, na svelniai tariant. Ir tarkim man, kai as niekada nekaldavau mokykloj, buvau visada lengvai bendraujanti ir pan., atejus ir pamacius savo grupe buvo sioks toks sokas, na bet apsipratau, susiradau keleta sirdziia mielu zmoniu ir toliau bambas vartom, sugebam dirbti, sportuoti ir t.t. Jei kas dar domina, klauskit. Beje, mano nuomone, siemet konkursas bus mazesnis.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-22 22:06:09 | Nuoroda
o kodėl tamsta manot kad šymet konkursas bus mažesnis? kažkaip visi aplinkui tik ir kartoja kad bus sunku įstot nes daug kas nori į tą ekonomiką.. o ką adekvataus ekonomikai gal turit pasiūlyt?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-23 00:02:06 | Nuoroda
Tai aišku, kad konkursas bus mažesnis, kuo toliau, tuo daugiau nusivylusių vu ekonomika žmonių, vis gi į vu ekonomiką ne dundukai sustoja. Ir šiaip aiški tendencija, kad balai kiekvienais metais mažėja. Anais metais irgi buvo tokių abejonių, kad gal balai į vu eko nekris, o kils, bet krito, ir ojojoj kaip krito... Tai va, be to vis daugiau ieškančių ekonomikos išsilavinimo užsienyje, jeigu ne užsienyje, tai bent jau daug daugiau patenktintų romerio finansų ekonomika atsiranda. Jeigu vu nereformuos savo ekonomikos studijų proramos, ilgainiui vis mažiau gabių studentų rinksis būtent šias studijas.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-23 14:26:49 | Nuoroda
šiaip kiek žiūrėjau EDUniverslal neseniai išleistą verslo mokyklų-fakultetų rating'ą, tai ISM'as buvo pirmas Lietuvoje ir pateko į world 300, TVM pateko į 301-400, po to dar BMI, Ir Vytauto Didžiojo universiteto eko ir vadybos fakas į 500-uką pakliuvo, o jokių Riomerio eko fakultetų ar VU eko fakultetų ten nebuvo.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-23 15:24:42 | Nuoroda
na Labasdienas nemanyčiau, kad labai reiktų pasikliauti eduniversal reitingais, nes kuo remiantis jie buvo sudaryti? Ogi tiesiog pagal universitetų studijų koordinatorių rekomendacijas, tačiau realiai nemanau, kad tai atspindi realią padėtį... =) na bet anyway... jei neapsisprendžiate, ar rinktis mediciną, ar ekonomiką, tai gal rinkitės mediciną, turbūt ten nekils rūpesčių dėl Lietuvos universitetų siūlomų studijų kokybės
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-23 19:11:23 | Nuoroda
Na, bet juk vis tiek tenka ir referatus rasyti, ir seminarams ruostis, ir dar kokius namu darbus daryt, taip? Ar ir tie labai jau lengvi? Girdejau, teisininkai turi taip pat pirmam kurse ekonomikos paskaitas, nors jie mokosi uz ekonomistus siauriau, bet liepia jiems po 100 su virsum psl perskaityt kiekvienai paskaitai ir dar pakankamai grieztai klausineja, o kaip ekonomikoj yra? Beje, o kas ten jau tokio stebuklingo apie finansu ekonomika girdeti? Ir jei nenori stot i medicina, tai ka tada rinktis siulot? Nes kiek pasiklausai, tai visur viskas blogai..
Žinutė parašyta: 2008-05-25 12:41:21 | Nuoroda
Pvz., stodami į VU ekonomiką, po antro kurso renkatės specializaciją: bankininkystę, finansus, socialinę arba tarptautinę ekonomiką. Studijuodami MRU finansų ekonomiką, nieko nebesirenkate, nes jūsų specializacija jau yra finansai. Nemanau, kad pačios programos yra lengvos. Tiesiog sustoja dauguma gabių ir jiems nėra sunku (pvz., sportininkai, kurie patenka dėl papildomų balų, dažnai vargsta). Universitetas - ne mokykla, gali ir nesiruošęs nueit, niekas per galvą neduos, bet dėl kaupiamojo balo sistemos nemaža dalis pasiskaito ir praktines užduotis atlieka (psl. skaičius keliskart didesnis nei pamokoms). Man asmeniškai labiausiai patinka pranešimų ir prezentacijų ruošimas. Rengiant pranešimą tema "Portfelio teorija: portfelio diversifikavimas" nė vieną dieną teko padirbėti. Bet temas pats pasirenki, todėl būna ne tik naudinga, bet ir įdomu. Negalvokit, kad viskas rožinėmis spalvomis nuspalvinta. Yra tikrai šaunių dėstytojų, kai klausaisi ausis patempęs ir leidies į diskusijas su jais. Bet yra ir tokių, kurių negirdi, nes arba taip nuobodžiai vograuja, kad miegi, arba kalba tokiomis aukštomis materijomis, kad nieko nesupranti. Kita vertus, ir šiuos su nostalgija atmeni Išlaidos priklauso nuo poreikių. Dažniausiai 500-1000 Lt ir daugiau. Dirbti įmanoma. Studijuoti verta ne tik dėl pačių studijų, bet ir dėl to, kas ateina kartu: išplaukimas į platesnius vandenis.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-05-25 20:41:18 | Nuoroda
Ar galima tikėtis susirasti darbą pagal specialybę vasarai, pvz po vieno kurso?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą