Informatikos studijos
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-06-20 22:34:36 | Nuoroda
Na jau sužinojau kad iš informos gavau 38, o matkės 65. Tai man geriau į kolegiją ar į vu stot?
Žinutė parašyta: 2008-06-20 22:39:12 | Nuoroda
Į VU Informatiką įstotum, čia visi gali įstoti, bet smarkiai kentėtum, labai smarkiai. Mokslas tikrai sunkus būtų.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 00:29:21 | Nuoroda
> smarkiai kentėtum david, gąsdini. be to, su 91 matkės ir _kažkiek_ kitų į progsistemas kokie šansai?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 00:50:45 | Nuoroda
Įdomu koks minimalus stojamasis balas (bent jau daugmaž) praeitais metais buvo į programų sistemų vf vietą? (į pilnai finansuojama, o ne dalinai)
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 01:11:38 | Nuoroda
Gal kas normaliai paaiškins kuo ten skiriasi VU Informatika ir Informacinės technologijos?
Žinutė parašyta: 2008-06-21 07:14:44 | Nuoroda
bullshit, negąsdinu, o realybė, jeigu neklystu šiais metais 5 iš kurso išlaikė matanalą, o tai pažanga nuo praeitų metų. Tad patikėk, stoti dėl diplomo, kad lengva įstoti ir kai nuolaidų tikrai negausi, greitas krenta žmonės kaip musės. bullshit, mindaudas, į programų sistemas yra šansas, bet čia balai didesnis minimalus patekimas svyruoja maždaug ~1900 balų, na tai normalus. Apie VF ir VDF, tai vistiek laikoma valstybės finansuojama vieta ir dieninės studijos, tad nėra tokios informacijos. Be to tave gali permetinėti iš vienos pusės į kitą, priklauso kaip tu mokaisi ir kiek kiti gali. O žmonės yra ir dirbantys, išmanantys technologijos, turintys ir sertifikatus. Tad kad ir įstojai į VF, jie iš tavęs ją gali jau po pirmo semestro atimti kaip dažniausiai ir būna. Freddy, jeigu gerai prisimenu (AIKOS DB), tai Informacinės Technologijos turi humanitarinių dalykų bloką, be to jos trunka 3.4 metus, tai visiškai nauja studija MIF'e, tad nežinia ko tikėtis. Ten kaip suprantu išmoksi vertinti situacijas, analizuoti, parengti ir valdyti sistemas, na labai smarkiai priminė kokį administratorių dirbantį valstybiniame sektoriuje. Daugiau informacijos AIKOS DB.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 08:59:57 | Nuoroda
MRU atsirado nauja specialybė - verslo informatika. Pasidomėkit, gal visai ir verta. http://www.mruni.lt/lt/norintiems_studi ... antiems_I/
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 12:01:37 | Nuoroda
nu as ir galvoju stot i programu sistemas.. mate 94, info 50. ir dar LJMM papildomi balai, tai istot tureciau ten tikrai sunku mokintis, kaip ir visam MIF'e ir zinau kad daug krenta. manau kad tikrai i cia verta stot, perspektyvu, gal net kartais idomu gali but, kas MIF'e yra retas dalykas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 13:46:03 | Nuoroda
mano matke 62 ir info 38, bet baisu dbr jau stot i VU informatika, jei sako visi krinta, bet anksciau girdejau kad ten ne sunku mokytis. Turbut pat stosiu i viko eif..programavimo arba informaciniu sistemu
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 14:01:08 | Nuoroda
informaciniu sistemu Kiek girdėjau ten jos daugiau su vadyba net siejasi Tai tiesa ar ne? Prie studijų pagrindų prirašyti "teisė, ekonomikos teorija, verslo ekonomika, vadyba." Ir programa vadinasi informacijos sistemos, o ne informacinės sitemos.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 22:24:45 | Nuoroda
aha informacijos, man su lt blogai http://viko.lt/index.php?page=informaci ... emos-d-n-v
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 06:49:02 | Nuoroda
Tai aš taip ir nesupratau šioje temoje. Pagal balus žiūrėjau, tai man į DVF programų sistemas turbūt įstoti ir pavyktų, tačiau kas yra geriau: a)Programų sistemos b)Informatika c)Informacinės technologijos Kur studijos yra įdomesnės, ir kurias labiau rekomenduotumėt? Ką 1 numeriu rašyt man - Informatiką, o 2 - Programų sistemos, ar atvirkščiai. Būčiau dėkingas jeigu pakomenduotumėt. Beje, kiek žiūrėjau į PS jau su 1750 praeina, nereikia 1900, kaip supratau?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 06:58:27 | Nuoroda
Beje, o kur geriau būtų tarkim informatika studijuot - VU ar VGTU? Beje, ten tas 1731 balas į PS praeitai metais - tai čia mokamos vietos min balas? Jei taip - koks min DVF vietos balas? Tarkim jeigu mano yra 1830, tai čia turėtų pagal viską būt pakankamas PS ant DVF ar ne?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 07:21:18 | Nuoroda
Ir dar norėjau paklausti - ten vis dar stojant į programų sistema galima rinktis ar Informatika valst ar Fizika valst, nes su inf mano gaunas 1827, o su fiz 1841. Tai kaip supratau galėčiau rašyt tą kuris geresnis? Ar būtinai turiu informatika? Ir ar apsimoka su 1827 rašyt į PS DVF(kas M tai suprantu kad tikrai turbūt praeitų). Ir dar, ar įmanoma pasikeis studijų programą po metų?
Žinutė parašyta: 2008-07-03 08:05:23 | Nuoroda
Am... Daug paklausei, čia jau buvo kelios temos kuriose buvo rašoma, kad yra Programų Sistemos, pamanau paieškoti būtų geriausia. Su tais perėjimais, na iki šiol buvo galima po pirmo kurso (bazinio) eiti į kitų studijų antrus kursus, jeigu ta bazė atitiko maždaug naujas studijas. Ten su tais min balais, ten paskutinio žmogaus kuris pateko dar į VF vietą t.y. DVF. Dėl balų, tai visada bus imamas tas su kuriuo gauni geresnį balą, taip bent jau buvo iki šiol, nemanau, kad kas nors ir keis tai. Na čia greitai pamėginsiu paaiškinti, PS kursas laikomas ganėtinai sunkiu, anot dekano po fdm'o (finansų ir draudimo matematikos), todėl bus tikimasi, kad kai kuriuos dalykus jau žinosi arba suvokimas ateis dar iki laiko. Kaip dažnai dėstytojai sako, kad PS'ams nereikia aiškinti, nes jie ir taip supranta (na jie maždaug ir teisūs), o jie daugiau treniruojasi aiškinti informatikams (liūdna padėtis su jais, rekordiniai skaičiai neišlaiko). PS = informatika + praplėsta informatika + matematika (rašau ją nes jo tikrai bus daug) + fizika, ekonomika, teisė, bioinformatika, ... PS - programuotojas, projektuotojas, analitikas, galiausiai su laiku judėsi link projektų vadovo vietos, direktoriaus, CEO netyčia tapsi. Informatikas mokosi šiaip programuoti galima sakyti, PS'as mokosi korektiškai programuoti, kokybės čia labai svarbi, sąnaudos, tam yra procesai kuriuos reikėtų pasirinkti ir pan. Gal kažką paaiškinau, jei ką atleisk, tik ką iš lovos išsiritau.
Žinutė parašyta: 2008-07-03 08:13:19 | Nuoroda
david gal tu zinai ka apie socialiniu mokslu studijas VPU, zinau i tai ieina teise, politologija ir sociologija bet ar idomu mokytis, kokios darbo perspektyvos, na gal turi draugu ten???
Žinutė parašyta: 2008-07-03 08:29:12 | Nuoroda
Žinau tik porą žmonių, kurie jau senokai VPU baigė informatikos kursus ir dar vieną, klasiokę, kuri lietuvių kalbą mokosi (filologija atrodo tai vadinasi, pataisykit jeigu klystu). Jei ten labai patinka (čia nuo žmogaus priklauso), visada tokia energinga po paskaitų ir visada turi daug ką papasakoti, tad jei tai tikrai labai patinka ir tikrai smagu dėl to. Bet taip pat pasirodo, kad dėstytojai tam tikrus kursus ar merginas iš dalies kiek niekina, tai karvėm išvadina ar dar kas, taip ir sodinti kai kurie mėgsta t.y. subjektyvus daugiau vertinimas (atrodo taip vadinama). Nežinau ar ten smarkiai pasireiškia ar ne, tad taip rimtai komentuoti negaliu. O tu nori 3-4 metus atsimokyti gauti bakalaurą/pedagogo diplomą ir viskas?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 08:32:08 | Nuoroda
david, o jeigu tarkim renkantis tarp: informatikos ir informacinių technologijų, kurį sąraše geriau būtų aukščiau rašyt? Kaip iš kai kurių postų skaičiau tai informacinių technologijų spec. daugiau į praktiką remtųsi ir turėtų būti geriau, bet kaip ir nėra labai daug info. Na nors su 1841 man rodos turėčiau ir į programų sistemas praeit manau, nebus tikiuosi per metus pakilęs visu 100 virš balų konk. min balas.
Žinutė parašyta: 2008-07-03 08:50:55 | Nuoroda
Užpraeitais metais PS'ų man atrodo buvo aukštesnis, kaip šiais metais keisis, gan sunku prognozuoti. Na jeigu lietuvių kalba gyvenimo nepagadino, tai manau turėtų pakilti. Yra žmonių kurie į informatiką su 1900+ stoja, gal netyčia mano sapalionės juos perves prie PS'ų, tada balas tikrai šiek tiek pakils. Net ir vienas rimtas žmogus atėjęs gali pakelti stojamąjį balą.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 09:05:35 | Nuoroda
Tai kad tiek balai balams nelygų. Pas mane tai jokių pap. balų nėra, nepagalvojau aš 9kl, o taip tai gi vien visokius "jaunųjų programuotojų" ir pan. labai daug yra, tai visi ir gauna po +70. Taip kad jeigu būčiau kažką papildomai ėjęs iš tų, tai ir aš būčiau į tą 1910+ grupę stojančių į informatiką Bet kaip sakoma - protas visada ateina per vėlai O dėl lietuvių kalbos tai informatikai kaip ir nėra didūs prozininkai, tai nemanau kad bus dideli balai iš LT O šiaip tai - gi ne visi sunkiau studijuot nori, kur didesnė tikimybė kad nesugebėsi prasimušt, be to po metų kaip sakei vis vien galima pakeisti. Ir visoms 3 specialybėms įgijamas išsilavinimas toks pats, tik kaip supratau PS reiks 4 ar daugiau valandom per savaitę daugiau turėt.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą