Mokamas mokslas nuo siu metu!!!:(((
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 16:45:28 | Nuoroda
Jeigu tu ją dar pasirašysi... Sutartis gali būti koreguojama, raštiškai patvirtinant pakeitimus abiejose pusėse. Jie patys negali pakeisti jeigu studentai nepasirašys. Blogiausiu atveju pakeitimo nereikėtų, kadangi sutartis gali būti pririšta prie tam tikrų įstatymų (kaip dažniausiai ir būna). Be to nurodytas sutartyje magiškasis skaičius 520Lt t.y. studijų kainą, kurios nereikia mokėti jeigu į PVF'ą patenki. Nemanau, kad universitetas visų sutartis keis, mūsų, kad ir kiek pasikeistų, nebus tai itin smarkiai t.y. blogiausiu atveju 520Lt reikės sumokėti, o ne tūkstančius. Nors visko čia gali, gal dar parėkausim dėl to po metų.
Žinutė parašyta: 2008-07-02 18:11:00 | Nuoroda
david tu tiek daug zinaim, kad noriu tawes dar kai ko paklaust Sita tam prasyme (ne internetu) kur reikia rasyt pirmoji uzsienio kalba studiju metu, tai cia yra ta kalba kuria as mokisiuos universitete???
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 19:27:46 | Nuoroda
Tie kurie simet istos ir netures 8 vidurkio jie mokes 520 ? ir dalinai finansavimo mokesti vis dar galios ar ne?
Žinutė parašyta: 2008-07-02 20:31:41 | Nuoroda
Daisy, paskaityk Delfi, Alfa, gamiausiai SMM nuajienas, ten rasi atsakymą. agnieshkute, dažniausiai rašoma pirmoji kalba iš mokyklos laikų, kurią geriausiai žinai, bet gali rašyti ir kitą, bet neaišku ar į ją pateksi. O jeigu ir pateksi, jie tikėsis, kad tu ją moki.
Žinutė parašyta: 2008-07-02 22:16:16 | Nuoroda
David ten yra 2skiltys: 1) uzsienio kalbos mokyloje, tai as zymiu anglu ir vokieciu 2)pirmoji uzsienio kalba studiju metu: tai cia as zymiu tik anglu nes butetn ja mokiausi A lygiu ir laikiau is jos egza, tai jei tik ja as pazymiu tai vadinas tik ja ir turesiu mokytis univere ane??? dekinga uz atsakyma
Žinutė parašyta: 2008-07-02 23:02:36 | Nuoroda
Taip, priklausomai nuo studijų ir kur mokaisi mokysis 1-2 metus tos kalbos tam tikras specifines sritis akamediniu požiūriu.
Žinutė parašyta: 2008-07-02 23:16:15 | Nuoroda
David, dekui kad paaiskini ir paskitinis kl. yra prasyme skiltis vidurini issilavinima igijau mokykloje: tai man reik zymet tik vidurineje ar ir vidurineje ir lietuviu kalba, ta prasme ar gali vienoj skilty 2 varneles rasyt, nes jos cia abi juk tinka
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 10:29:34 | Nuoroda
gal kas zinot,ar sis istatymas taikomas ir vakarines studiju formos studentams?!ar cia tik dienininkams?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 10:49:54 | Nuoroda
Vakarinese studijose moki visa studiju kaina, nera vf, o tik m.
Žinutė parašyta: 2008-07-03 11:11:02 | Nuoroda
agnieshkute, na logiškiausia galvoti, kad reikia mažyti kur baigei t.y. mokyklą, tada žymėti ar lietuvių kalba, ar užsienio ir galiausiai jeigu baigei su pagyrimu tada dar ten varną.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 13:04:18 | Nuoroda
ot sukos bl... Negaliu, jiems bele pasipelnyti iš visko, kas juda! ir tikrai kas tą mūsų kartą prakeikė...viskas, kas blogai, keičiasi ant mūsų smegenų.... siutas paėmė.... taipogi manau, kad ir dėstytojai daugiau kyšių pradės prašyti, kad išvest ne mažiau 8, ir štūkų prašys.... o ššš gaunas toj Lietuvoj... o dar verkia visi, kad visas jaunimas iš šios šalies bėga.
Žinutė parašyta: 2008-07-03 13:13:19 | Nuoroda
Stop. Pirmiausia nesikeikiam. Antras dalykas nemanau, kad bus imami kyšiai, bent jau kur studijuoju tai greičiau iš tavęs pasityčios viešai, o tai jau yra ir tikriausiai dar skrisi iš universiteto. Čia VU MIF, čia dėstytojai rimtai žiūri ir nepatarčiau net mėginti, nes jau ir taip galėtų baigtis išmetimu, o jiems pinigų nelabai ir reikia, jie patys dirba garsiausiose firmose ar turi savas kompanijas, o čia daugiau iš patriotizmo dirba. Pastebėjot, kad didžioji dalis kuris išvažiuoja, važiuoja dirbti, o ne mokytis? Mokslai kainuoja, kad ir kaip nenorėtumėt. Net UK yra mokama ir kainos nemažos, bet tik tas dalykas, kad palankūs įstatymai ir vyriausybė padengė, o tai vėliau reikia grąžinti (jeigu gerai baigia mokslus, turi darbą ir uždirbti ten kažkokią sumą, jei ten per 25 metus nesugebi, tai nubraukia). Kiti lietuviai važiuoja į šalis, kur moka 50 000 $ į metus už mokslą. O pas mus padarytos kainos yra proto ribose, ganėtinai mažos, jeigu vienerius metus gausi stipendiją, tai jau kitus jeigu reikės mokėti juos ir sumokėsi. Be to tos kainos padorios, nes per vasarą jas galima uždirbti ir dar gauti praktikos. Na tik kai kurios kainos yra smarkiai didelės, bet negaliu jų teisingumo patvirtinti tos pusės nesidomėjęs. Paimkime, kad ir ISM, žmonės ten moka 10 000+ Lt per metus, mažai ten gauna tas nuolaidas, kaip suprantu vienetai ir žmonės nesiskundžia, nors kainos ir yra didesnės negu universitetuose (pataisykit jeigu klystu).
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 13:31:04 | Nuoroda
Švedijoje mokslas nemokamas, o iš KTU diplomo ten nepriima. nežinau, kažkaip painiava darosi, vieni nesusikalba su kitais ir aj.... kuo turtingesnis, tuo ilgiau išsilaikai - jaučiu dabar taip bus.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-11 22:33:07 | Nuoroda
panašu, kad tikrai ne galva...
Žinutė parašyta: 2008-07-12 14:48:31 | Nuoroda
Visiškai teisingai, kad šie metai tėra menkas pereinamasis laikotarpis, prieš įvedant mokamas studijas. Kai planas bus įgyvendintas 100%, studijuos keli ar keliolika procentų studentų nemokamai, tuo tarpu likusieji privalės mokėti pilną studijų kainą. Galiausiai ši kaina skirtingose studijų programose sieks nuo 2000 Lt (už humanitarius mokslos provincijos universitete) iki 40'000 Lt per metus (medicina, odontologija, laivyba etc.), kadangi tokios sumos gaunamos skaičiuojant pagal Vyriausybės metodiką. Mokestis įvedamas dėl dviejų priežasčių: a) jis reikalingas aukštųjų mokyklų vadovybei, kad galėtų nekeisdama išsaugoti dabartinę sistemą ir savo privilegijas, b) jis reikalingas bankams, kadangi dėl krizės nekilnojamojo turto rinkoje jų laukia sunkios dienos, o valstybės garantuojamos paskolos studentams žada daugiamilijoninius pelnus. Tad mokestis reikalingas tam, kad jokios reformos nevyktu, o ne tam, kad kazkas butu reformuota. Studentu pasipriesinimas menkas ir nezadinantis optimizmo del keliu priezasciu: studentu atstovybiu vadovybes, jas jungiancios organizacijos LSAS ir LSS yra iklimpusios i karjeros ir korupciniu rysiu liuna ir pacios dirba banku ir akademines grietineles interesams. Todel jos teikia studentams klaidinancia informacija, neva viskas bus gerai, neva jos pasirupins. Is tiesu apmokestinimo traukinys vaziuoja. Vis delto as su bendraminciai vis bandau suzadinti masini studentu pasipriesinima. Jis reikalingas ir sekme imanoma, nes - valdzios stalciuose "uzmirsti" guli profesionalu rengti aukstojo mokslo reformos projektai, kurie reikalauja mokescio uz studijas klausima svarstyti tik tada, kai reforma jau bus ivykdyta, kai bus sistema pertvarkyta taip, kad taupytu pinigus. Tuomet ji galetu gyvuoti ir tobuleti neapiplesinedama studentu. Dar vienas argumentas: dabar sumokami mokesciai tik leistu islaikyti nepakitusia padeti. Todel mes reikalaujame, kad kuris nors is tu projektu butu istrauktas ir stalciaus ir imtas vykdyti. Zinoma, apmokestinimas vyksta ne todel, kad nera alternatyvu, bet todel, kad jis naudingas akademinei nomenklaturai (biciuliaujasi su Kirkilo ir socdemu nomenklatura) ir bankams (biciuliaujasi su Tevynes sajungos ir Liberalu sajudzio vadovybem). Jei norite prisideti prie mitingo rudeni, parasykit mums adresu Kodel turetume tiesiog taip imti ir pasiduoti? Daugiau info apie mus galima rasti www.pilieciai.lt/minerva ir www.mitinguok.lt Nerijus
Žinutė parašyta: 2008-07-12 20:50:12 | Nuoroda
Visi pasiraso, kad nebutu nesamoniu http://www.dalyvausiu.lt/peticija/
Žinutė parašyta: 2008-07-12 22:36:31 | Nuoroda
baikit vienąkart su tom peticijom ir imkitės REALIŲ PROTESTO VEIKSMŲ.
Žinutė parašyta: 2008-07-12 22:40:52 | Nuoroda
dėl dalyvausiu.lt/peticija skelbiamos LSAS peticijos! NEPASIRAŠYKIT Pasirašydami šią peticiją prašote, kad būtų įvestos pilnai mokamos vietos už mokslą ir būtumėte verčiami imti bankų paskolas! Peticija - tik triukas. Pirmas punktas teisingas (sprendimas dėl jo - laikinas), bet kitais dviem jus įvilioja į mokamą mokslą! LSAS vadovybė jau kurį laiką bendradarbiauja su apmokestintojais! Neapsigaukit. Pasirašot dalyvausiu.lt/peticija - UŽ MOKESTĮ AUKŠTOSIOSE MOKYKLOSE
Žinutė parašyta: 2008-07-14 01:50:51 | Nuoroda
LSAS ves studentus reikalauti didesnių mokesčių? Informacinis pranešimas skelbė, jog nuo 2008 liepos 16 d. svetainėje www.dalyvausiu.lt Lietuvos studentų atstovybių sąjunga kvies registruotis į masinį studentų protestą. Šiuo metu svetainėje paskelbta Peticija byloja, kokie reikalavimai bus keliami mitinge. „Vienas iš reikalavimų veikia tik kaip jaukas privilioti studentus, o kitais lyg tarp kitko, nepastebimai, reikalaujama įvesti mokamą mokslą“, - sako piliečių grupės „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ atstovas Nerijus Stasiulis. - „Atidžiai perskaitę visą peticiją nuo pradžios iki galo, matome, kad jos tikslas aiškus – įstatymiškai padidinti studentų, verčiamų mokėti pilną studijų kainą, skaičių.“ Peticijos reikalavimas, jog studentai, kurie pasibaigus sesijai neturi skolų, būtų laikomi gerai besimokančiais ir nemokėtų už studijas, yra teisingas, tačiau jau kita to paties Peticijos sakinio dalis reikalauja, kad šis kriterijus (pagal Aukštojo mokslo įstatymo 61 straipsnį) nebūtų taikomas tiems studentams, kurie priimti į mokamas vietas. Tokie studentai, pagal LSAS Peticijos reikalavimą, turėtų mokėti net jei mokysis ypatingai gerai. Kiti Peticijos reikalavimai kalba apie studentus, mokančius pilną studijų kainą, kurių skaičiaus nuo šių metų Vyriausybė jau nereguliuos, tad jis galės būti toks, kokį aukštosios mokyklos vadovybė nusistatys. LSAS Peticija neprieštarauja tokiam apmokestinimui, o viso labo teprašo užtikrinti bankų paskolų galimybes. Tad, pagal LSAS reikalavimus, padaugės studentų, priverstų mokėti pilną studijų kainą ir imti bankų paskolas, o tai tobulai atitinka bankų interesą. „Seniai vieša paslaptis tai, kad studentų apmokestinimas vykdomas dėl stipraus užkulisinio bankų spaudimo“, - sako N. Stasiulis. – „Dėl krizės nekilnojamojo turto rinkoje, bankai siekia pelnytis studentų, priverstų imti paskolas, sąskaita. Visa vadinamoji aukštojo mokslo „reforma“ – tai šio intereso tenkinimas. LSAS šioje Peticijoje jam pritaria juodu ant balto“, - oficialiųjų studentų atstovų veiklą įvertino piliečių grupės narys. LSAS kvietime pasirašyti Peticiją (http://www.lsas.lt/Default.aspx?Element ... cleID=1066) , kuris siuntinėjamas studentams ir moksleiviams, mini viso labo reikalavimą užtikrinti nemokamą mokslą studentams, neturintiems akademinių skolų. Ar pasirašantieji Peticiją įsigilina į teisines detales ir žino bei aiškiai suvokia, jog tuo pat metu reikalauja, kad tokia teisė būtų užtikrinta ne visiems ir kad mokančiųjų už mokslą iš tiesų būtų daugiau, nei iki šiol? Nejaugi LSAS kviečia studentus reikalauti daugiau mokesčių? Nepriklausomų studentų mitinguose prie Seimo buvo reikalaujama atsisakyti mokesčių už mokslą didinimo, kol nebus įvykdyta esminė viso povidurinio švietimo pertvarka. Juose buvo pareikštas nepasitikėjimas LSAS ir LSS vadovybėmis dėl faktinio bendradarbiavimo su studentų apmokestinimo šalininkais. Pagal piliečių grupės „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje" informaciją pilieciai.lt/minerva mitinguok.lt
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-14 04:12:31 | Nuoroda
Vaikai, tik gerai apgalvokit, kuo geriau tiket, nes yra daug zmoniu, kuriems reikia politinio PR. Pirstais nerodysim.
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą