ar verta teise studint nemokant uzsienio kalbos
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-11-10 00:40:12 | Nuoroda

Gal yra teises studentu ar nusimananciu apie sita reikala.Tai va chebrantai.Visad norejau studijuoti teise dar ir dabar noriu, bet taip atsitiko, kad siemet istojau visiskai kitur , tai yra i VU telekomunikacijas(inzinerija), bet vis neisgaruoja mintys apie teise, labai noriu studijuoti si moksla.Neistojau siemet, nes pramiegojau anglu egzamina, bet ir siaip su anglu labai prastai:((((.Bet visgi as islaikyciau ta anglu kaip nors ir istociau bent i vakarines studijas, didelio skirtumo man nera , svarbu studijuoti teise.Bet vat as tos anglu nemoku ir bijau, kad del jos mane is kart ismes ar kazkas panasaus.Mokinuosi dabar ja stipriai, ziuriu angliskus filmus ir t.t, bet iki rugsejo nemanau, kad spesiu ja pakankamai gerai ismokti.Tai klausimas ar stoti i teise su prastom ziniom, ar palaukti dar metus, ismokti anglu kalbos geriau ir tada eiti ir nieko nebijoti??????

+gal zinot kokiu budu kaip kuo greiciau ismokti anglu kalba??/

aciu visiems

Žinutė parašyta: 2008-11-15 20:13:05 | Nuoroda

uzsienio kalbos studijuojant teise tikrai reikia, tik reikalas tas, kad reikia ten jau nebe gramatikos, laiku ar kito vidurines briedo (nes tai, kaip patys destytojai sako, studentui jau turi nebekelti problemu ir buti savaime suprantamu dalyku), o bendro susigaudymo anglu kalboj. nes per paskaitas eina grynai teisiniai dalykai anglu kalba, t.y. leksika, terminai, issireiskimai, teisines kalbos kultura, siek tiek istorijos.. bet uz vieno dalyko nemokejima is univero, ypac teises, tikrai niekas nemeta, tiesiog uz neislaikyta egzamina gauni akademine skola ir jei jos neatsiskaitai per visus studiju metus - negauni diplomo. tiek tad ziniu. o pasiruosti valstybiniam anglu brandos egzaminui per metus taip, kad bent islaikytum, manau tikrai imanoma. tik klausimas, i koki universiteta tu su tuo "vos islaikytu" istosi. nu nebent lietuviu ir istorija pas tave simtukai.. :)

Žinutė parašyta: 2008-11-22 11:48:08 | Nuoroda

Nu, tai as gi nesakau, kad mano anglu zinios lygios nuliui.Jei tarkim dabar laikyciau is lempos anglu egza, tai gauciau kokius 40%, bet tai yra mazai palyginus su ziniomis reikalingomis teiseje.O siaip del balu, tai tarkim i MRU teise uztenka is visu egzu tureti po 70% ir i nemokama gali istoti.Nu as kaip tik tiek ir turiu is lietuviu ir istorijos, tai dar reiktu gauti koki 70% is anglu egzo ir istociau i ta teise,  o jei ir ne tai i mokama istociau, o man tai problemu visiskai nekeliu, nes svarbu teise, o ne kazka kitka. O jei iri mokama nepavyktu stoti, tai bent i vakarini istociau, tad kelias i teise atviras, nereikia, kaip tu sakai simtuku is egzu.

Žinutė parašyta: 2008-12-24 01:32:01 | Nuoroda

na su 70 visais, i mru valstybes finansuojama vieta nebeistosi.. Na bent jau siais metais nebutum istojes/usi

Žinutė parašyta: 2012-02-16 14:46:15 | Nuoroda

gal žinot ar galima istot i riomeri , studijuot teise nelaikius istorijos egzo , neakivaizdziai.

Žinutė parašyta: 2012-02-16 19:47:01 | Nuoroda

Teoriškai viskas įmanoma. Bet jeigu KB vietoj istorijos, kuri sudaro 0,4 ims 0, gali būt nepakankamas balas net MRU.  

  • Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą