Geografijos egzas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-22 15:42:33 | Nuoroda

Kaip istorija? egzo reikia??????

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-22 17:42:14 | Nuoroda

seip tai kiek klausiau apie geografija jau vu reikia laikyt ir istorija ziuro,nes susijusi su geografija tai pat.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-22 19:12:47 | Nuoroda

tikrai stojant reikalaus istorijos egzamino????? o boz! as jau jo atsisakiusi esu!!!! ka dabar daryti???

Žinutė parašyta: 2009-02-22 19:24:23 | Nuoroda

Niekas neskelbia, kad reikia ja laikyt, jeigu nori stot i geografija. + geografija priklauso fiziniams mokslams, tai kokia cia gali buti istorija. As tai pridaviau jau prasyma be istorijos...

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-22 21:18:39 | Nuoroda

gal <saulluze> ne taip suprato... as taip pat manau, kad nereikes, nes niekada nereikejo istorijos stojant i geo  kokius egzaminus laikai <svajotoja>?

Žinutė parašyta: 2009-02-22 21:23:42 | Nuoroda

As skaiciau kazkur, kad reikia mokykloj gerai moket istorija, bet kad egzamino reikia tikrai cia nesamone..

As laikysiu lietuviu valtybini, matematikos mokyklini ir geografija :) o tu?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-22 21:24:58 | Nuoroda

as ta pati + anglu valstybini laikei bandoma lietuviu ir geografijos?

Žinutė parašyta: 2009-02-22 21:40:43 | Nuoroda

Lietuviu bandoma laikysiu ateinanti penktadieni... o tu? kaip ruoseisi? mokeisi mintinai gal izangas? :)

o geografijos tai ne, dalyvausiu olimpiadoj, tai manau cia kaip bandomas bus :) o tu laikei? kaip sekes?;)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-22 22:22:04 | Nuoroda

nu jeigu ka supratau kaip reikejo suprasti buvau parodoje ir klausiau...moteris pasakojo ir pasake man kaip dabar yra...tai jus galit istes ir nelaikyti,as pavydziui vietoj mates laikau iste...Ir geografija kad ir priklauso fiziniams mokslams,bet ji yra  susijusi ir su istorija tikrai...Faktu yra..Ir tikrai sake,kad istorijos egzo reikia...nu bet jei nelaikysit tai nieko nebus..Antra jei ziurejot i studiju programa kokiu reikia egzaminu jei taip pvz jos lb seniai buvo atnaujintos tai ta buvo sena programa,o dabar jau prideje ir istorijos egzamina..gavau lankstinuka kur parasyta kad mokykloje svarbu gerai mokytis gerai geografijos ir istorijos dalykus,lietuviu ir uzsienio kalbas...Na zinoma mano nuomone cia jus galit cia laikytis savo nuomones,bet as pasakau kaip yra ir tikrai ne nusinekejau ir supratau ka pasake,moteris,kuri toje katedroje desto ir yra detytoja...na o jei jus kitaip galvojat tai nieko nesakau tiesiog pasakiau ka suzinojau ir kad taip yra tikai...

Žinutė parašyta: 2009-02-22 22:39:45 | Nuoroda

Man mokytoja skaiciavo balus, kuris atsakinga mokykloj uz tai, ir apie jokias istorijas nieko nesake. AS parasiau laiskas i VU, tai ziuresim ka atrasyt :)

Žinutė parašyta: 2009-02-22 22:41:29 | Nuoroda

Kad tik nereiktu tos istorijos........

Žinutė parašyta: 2009-02-22 23:44:43 | Nuoroda

siūlau periodiškai apsilankyti www.vu.lt/lt/studijos/stojantiesiems/ čia skelbiamos naujienos apie stojimus į vu. kaip kątik minėjau kitame forume, universiteai dar nežino, pagal kokius principus vyks pirėmimai. vu turi savo nuostatus, pagal ką turėtų būti skaičiuojamas knkursinis balas, bet negali jų skelbti viešai, nes švietimo ministeerija jų nepatvirtina. taigi neaišku ir tai, ar bus reikalinga istorija. o tai, mano nuomone, yra pats didžiausias absurdas, nes abiturientai jau tikriausiai turėjo galutinai pairinkti egzaminus?

>> saulluze

aš jau anksčiau kažkur minėjau, kad mokausi vu geografiją:) gal galėtum apibūditi (pvz. amžius, plaukų spalva ir ilgis) dėstytoją, kuri tau pasakė, kad stojant bus reikalinga isorija (aišku, jei tai vu gmf geografijos ir kraštotvarkos kadedros dėstytoja, kaip aš supratau)? nes spėju, kad jos pavardės tikrai nežinosi;) galbūt aš galėčiau jos asmeniškai plačiau paklausti apie naują priėmimo tvarką, naujienas čia parašyčiau;)

ir dar noriu duoti vieną patarimą, tiksliau pastebėjimą, kuris tikriausiai aktualus visiems. per bet kokį egzaminą bus reikalinga jau turimų žinių analizė ir interpretavimas, pvz. egzamine gausite labai konkretų klausimą, į kurį tikslaus atsakymo nežinosite. tokiu atveju juk tikrai reikės pasitelkti jau turimas žinias ir jas interpretuoti, išmąstyti atsakymą. neabejoju, kad tai esate darę ne kartą ir ne du, tik tokiu atveju geiau kiek įmanoma konkretizuoti atsakymą, o ne trinti makaronus į kairę ir į dešinę;)

Žinutė parašyta: 2009-02-22 23:54:33 | Nuoroda

ir dar noriu pridurti. čia buvo užsiminta, kad geografija priskiriama prie fizinių mokslų, taip ir yra. bet tai yra vienas iš didžiausių lietuvos mokslų skirstymo nonsensų. taip, fizinė geografija ir turi būti skiriama prie fizinių mokslų. tačiau vu dėstoma ir socialinė geografija, taip pat kraštotvarka, kurių tikrai nepriskirsi prie fizinių mokslų. ir šie mokslai tikrai yra susiję su istorija, o taip pat ir su daugybe kitų socialinių, biomedicininių, meninių, inžinerinių mokslų. katedros vedėjas yra ne kartą politikams kėlęs geografijos priskyrimo vien prie fizinių mokslų klausimą, tikraiusiai ir teikęs pasiūlymų, kaip pagerinti situaciją, tik kad niekas į tai nekreipia dėmesio... žodžiu balaganas... todėl nežiūrkite į geografiją vien tik kaip į fizinį mokslą;)

Žinutė parašyta: 2009-02-23 15:06:19 | Nuoroda

kalbejausi su viena moterimi is vu tai man sake jei laikai istorija tj i geo tau bus lengviau istoti :) beto ji sake kad geo priskiriama gamtos mokslams

Žinutė parašyta: 2009-02-23 15:35:07 | Nuoroda

Ziurekit koki laiskas gavau Is VU.

"Priėmimo taisyklės dar dabar nėra patvirtintos (dėl laukiamos reformos), tad net dabar nėra tikslios informacijos, kokie egzaminai bus reikalingi, bet pagal šių metų priėmimo taisyklių projektą, stojant į geografiją turėtų reikėti šių egzaminų: geografijos, lietuvių k., istorijos; ir metinio matematikos pažymio."
 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-23 16:51:05 | Nuoroda

na as as nezinau ar ji destytoja,bet speju,nes ji taip apie geografija pasakojo daug zinodama,na tokia net nezinau jauu savo amziui moteriske pilki plaukai lygtais na nepamaenu tiksliai...Na taip ir del tos reformos sake kad neaisku,na man pasake kokiu egzu reikia ir viskas na as tik pasakiau.

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-23 16:55:37 | Nuoroda

p.s koks skirtumas jei jau ir nepasirinkot tos istorijos.viestiek pagrindinius reikalingus geografijai stojant dalykus pasirinkot...o as pasemiau bent jau klad neprasauciau (lietuviu anglu istorija ir geografija)tiesiog vietoij matematikos istorija..nors ir reikejo bet neimiau

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-23 18:03:54 | Nuoroda
svajotoja_ rašė:

Lietuviu bandoma laikysiu ateinanti penktadieni... o tu? kaip ruoseisi? mokeisi mintinai gal izangas? :)

o geografijos tai ne, dalyvausiu olimpiadoj, tai manau cia kaip bandomas bus :) o tu laikei? kaip sekes?;)

 nieko nesimokinau pries lietuviu bandoma egzamina ir gavau 64 %.... bet koja pakiso teksto suvokimas...

geografijo bandoma taip pat laikiau... surinkau 122 balus... tai butu 10, bet visai arti devyneto ribos

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-23 18:05:05 | Nuoroda

tai vadinasi istikruju gali reiketi istorijos egzamino??? 

blogai....kad tik nepatvirtintu tos reformos!!!!!!

Žinutė parašyta: 2009-02-23 18:23:15 | Nuoroda

Tai jooo, koks skirtumas tau... as tai gal noriu istoti, o istorija tai gali duoti daug.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą