Bioinformatika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-02-18 18:48:28 | Nuoroda

Sudomino si specialybe. Matematika, genetika, filosofija, psichologija ir taip toliau - atrodo tikrai idomiai.

Tik informacijos internete neperdaugiausia - pradedant nuo stojimu tvarkos.

www.vu.lt/site_files/InfS/Kviecia_VU/Kvi ecia%20VU%202009.pdf siame VU zurnale rasoma, kad kaip ir kitiems su informatika susijusioms studijoms siai reikia matematikos, informatikos bei lietuviu kalbos egzamino. Kiek zinau, dar reikia anglu metinio pazymio. Gal kas zinot, kokia tiksliai bus stojimu tvarka ?

Toliau del paciu studiju - perzvelgus programa radau daug idomiu paskaitu, taciau kaikurioms, pvz biochemijos(I kursas 2 semestras), yra reikalavimai:Studentas turetu buti isklauses chemijos pagrindu kursa. Siaip chemijos nesimokau nuo 10 klases, na nera taip jog visiskai nesigaudau, taciau nelabai ka is jos bepamenu. Nekils del to problemu, ar ten visgi pradedama aiskinti nuo paciu pagrindu ?

Taipat del magistraturos, niekur tiksliai neradau, kokios yra galimybes. Pabaigus bakalaura, gaunamas tokspat issilavinimas kaip ir informatikos/programu sistemu - informatikos bakalauras, tad turbut galima stoti i analogiskas magistro studijas, pvz programu sistemos ? Nes kiek ziurejau, bioinformatikos magistraturos nera :)

Na ir galiausiai, del darbo. Studijuojant ir norint isidarbinti, tvirtinti praktika, yra tokios pat galimybes kaip ir studijuojant informatika/programu sistemas, ar visgi sunkiau ? Nes abejoju, ar Lietuvoje atsirastu darbo butent bioinformatikos studentams.

Taipat, daug demesio skiriama paciai informatikai - programavimui ? Nes paziurejus kiek ten visokiausiu dalyku prideta, informatikai lieka neperdaugiausiai valandu.

Na kolkas tiek. Is anksto dekui uz informacija :)

Žinutė parašyta: 2009-02-22 13:42:59 | Nuoroda

Dauk kas gali kitaip atrodyti, nei yra is tikruju :P

Del stojimo taisykliu nezinau (istojau jau pries keleta metu) , bet nieko ten labai protinga neturetu buti sugalvota: svarbiausia gerai matematika issilaikyt (jos svertinis koeficientas 60), po to yra lietuviu (10 koeficientas) ir informatika (5 koeficientas). Atitinkamai reikai ir siu dalyku (bei kaip ir minejai uzsienio kalbos) pazymiu. Toliau ten viskas elementaru - pasiskaiciuoji, kiek turi balu ir sedi ramus :) (jei nezinai, kaip skaiciuot, rasyk, paaiskinsim.. nors cia kazkur balu skaiciuokle yra). Istoti nera sunku: balai tikrai nera auksti.

Problemu su tais reikalavimais neturetu kilti: ner ten kazkoks jau kosmosas (cia jei apie biochemija kalbet). Dauguma (bet ne visi)  destytoju geri, stengiasi isaiskinti suprantamai ir aiskiai. Aisku gali tekti mokyklini kursa pakartoti truputi, gal daugiau kazkiek paskaityt, bet siaip tikrai labai normaliai. Bet deja ne visi dalykai tokie aiskus ir destytojai tokie geri.

Del tolimesniu (magistro) studiju gaila, bet daug pasakyti negaliu: vienas is variantu yra vaziuot i uzsieni, nes Lietuvoje tokiu studiju nera. O cia tikrai galima rinktis informatikos-programu sistemu studijas, galbut galima ir i GMF bandyt istoti. Kai prieisiu iki stojimo i magistrantura, tai galesiu daugiau papasakoti :)

Darbo susiradimo galimybes (jei nori kuo artimesnio savo specialybei) tikrai mazesnes negu kokiu informatiku-programuotoju. Bet tikrai imanoma: yra studentu, kurie dirba pagal specialybe (arba labai artimus dalykus). Yra, kurie dirba tiesiog programuotojais (kas irgi yra susije su tuo, ko musu moko). Taip kad jei bus noro, galima susirasti darba, kokio nori, tik svarbu nepraleisti progos.

O del programavimo: jei jau baisiai patinka programuot, o biologija ne prie sirdies, tai cia nelisk.. kitur to programavimo yra daugiau. O siaip cia uztenka jo: pradmenis tikrai gaunam, kiekviena semestra buna dalyku, kur reikia programuoti. O kiti dalykai (bendrojo universitetinio issilavinimo) per daug neuzgozia rimtu dalyku (as tu bendruju is viso nemegstu mokytis). Be to, kiek su valdzia bendraut teko, tai turetu sumazinti ta bendruju dalyku skaiciu.. Gal ka gera nauja tada vietoj ju pasiulys :)

Nezinau, kiek cia tos naudingos informacijos. Gal bent truputi. Jei kas, tai klausk: kadangi kaip ir studijuoju sita daikta, tai kazka zinau :) 

 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą