Žurnalistika 2009
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:13:51 | Nuoroda

Klaipėdoje konkurso nėra, reikia tik aukštesnių balų iš egzaminų.

Nežinau kaip studijuojantys Vilniuje, tačiau aš studijuoju Klaipėdoj ir esu tuo labai patenkinta. Į KU įstoti labai norėjau, nes Klaipėda - nepakartojamas miestas ir gyvenimui ir darbui. Beje, manau, čia ir dėstytojai labiau geranoriški, problemų nekilo. Žinoma, yra visokių paskaitų ir dėstytojų - vieni įdomesni, kiti nelabai,bet pagrinde ir Ku ir Vu mokomasi iš tų pačių Urbono (pasidomėkit, beje, kas jis toks ;]) knygų, tik kiti dalykai kiek skiriasi.

Be to, gal atsilieps kas iš žurnalistų VU, ar daug pas jus dirbančių studentų (dirbančių žiniasklaidos srityje)? Čia šiaip, dėl įdomumo.

 

Ir dar, kas čia per pasisakymai "pagalvok ar to nori, nes gali užimti kito vietą"?

Žmonės, mokytis reikia ir domėtis viskuo, kas vyksta aplinkui, pasiteisinimai ir verkšlenimai iš serijos "Aš to norėjau, visą gyvenimą svajojau, o tu ne, todėl ten nestok, nes užimsi mano vietą" yra apgailėtini. Vieni svajoja apie žurnalistiką ir mano, jog jei sekėsi rašyti meninius rašinius mokykloj, reiškia jie turi pašaukimą darbui žiniasklaidoje, tačiau įstoję supranta, kad tas dalykas - ne jiems. Kiti stoja apsisprendę paskutinę minutę, nieko nesitiki, nesusidaro iliuzijų, bet kažkodėl lieka patenkinti ir laikui bėgant jiems studijuojama specialybė patinka vis labiau - skirtingai būna.

Todėl neapsigaukit, stokit, jei yra noro - nepatiks, esat jauni, galėsit perstoti į kitą specialybę, galiausiai galėsit nuo antro kurso studijuoti dar vieną dalyką(kas, beje, studijuojant žurnalistiką, labai įmanoma, nes tai nėra sunkus mokslas), o ką jau kalbėti apie galimybę pagal ERASMUS programą važiuoti pastudijuoti žurnalistikos į kitą šalį (nežinau kaip Vilniuje, bet pas mus Klp į kitą šalį iškeliaut nėra labai sunku, tereikia noro ;).

 

Dar vienas skirtumas tarp KU ir VU, Ku sudaromos mažesnės žurnalistų grupės, mano nuomone, tai yra privalumas.

P.s. jokiu būdu neskatinu nepasitikėti VU ir manyti, kad žurnalistika KU geriau - tiesiog pateikiu šiek tiek informacijos iš KU pusės, nes apie VU žinoma ganėtinai daug ;].

 

Sėkmės Jums, abiturientai ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-22 18:16:27 | Nuoroda

Kaip jums kainos žurnalistikos mokamose vietose ? :/ Realiai ,tai labai jau nežmoniškos...

Žinutė parašyta: 2009-05-22 21:35:44 | Nuoroda

O kokios tos kainos? Ir apskritai, kaip sužinot tikslias kainas?

Žinutė parašyta: 2009-05-22 21:59:21 | Nuoroda

Praktiškai visi info puslapiai internete skelbia, užtenka tik pažiūrėt.

Žinutė parašyta: 2009-05-22 23:57:44 | Nuoroda

Pritrūkai mandrumo parašyti nuorodą? :) 

Žinutė parašyta: 2009-05-23 14:47:01 | Nuoroda

Vaikai, gyvenkime draugiškai! Kaip kadaise vienas personažas sakė  Neatsižvelgiant į tai, kad būsimas žurnalistas turėtų gebėti pats susirasti informaciją.. nuorodą numesti juk nesunku:

www.zebra.lt/lt/aktualijos/lietuvoje/Auk stosios-mokyklos-skelbia-studiju-kainas- 2009-05-22.html ;

  • Informacinės technologijos / MBE 8
  • Istorija / VBE 85
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Žinutė parašyta: 2009-05-23 16:51:37 | Nuoroda

:)))))) 

Žinutė parašyta: 2009-05-23 21:18:42 | Nuoroda

Nedarykim iš musės dramblio. ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-31 21:42:37 | Nuoroda

Gerbiamieji [galbūt] kolegos

Peržiūrėkite šiame puslapiuke pateiktas naujienas ir paaiškinkite man, jei viską supratau ne taip.

Taigi: www.universitetozurnalistas.lt/stojantie siems/dbs.html

Kaip suprantu, birželio pabaigoje jau reikėtų nešti prašymą į aukštąsias mokyklas. Ten turėtų suteikti tikslesnę informaciją apie kūrybinį konkursą - kada, kur ir pan. Aišku, galbūt visa informacija taip pat bus pateikta internete, bet geriau nemiegoti. Kaip planuojate elgtis jūs, m?

  • Informacinės technologijos / MBE 8
  • Istorija / VBE 85
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Žinutė parašyta: 2009-06-03 13:06:37 | Nuoroda

na ką....pernai ir aš ten stojau ir neįstojau vien dėl to, kad lietuvių egzas nenusisekė. t.y. gavau 70, o be minimum80, tai galit pamiršti žurnallistiką, nors ir stojamuosiuose 10 gautumėt...(deja, bet taip - kalbu iš patirties). Toji mokyklėlė irgi ne rodiklis. Daug kas iš "mokyklėlės" taip pat neįstojo... Kad ir kaip būtų, balai - labai svarbu. Žinoma, jūsų šansai padidėja, jei esate vaikinai, nes ten nors ir prasčiau pasirodę vyrukai sustojo kuo puikiausiai.

Va...šiaip...klauskit, kas kam neaišku, nes jaučiu, jog galiu pasakyti kažką iš pirmų lūpų.

p.s. pati įstojau į visai kitą specialybę ir labai džiaugiuosi. Dabar žurnalistika tik hobis, kurio tikrai jau nebenorėčiau mokytis ;D

Žinutė parašyta: 2009-06-03 21:00:38 | Nuoroda

Kaip gerai, jog aš vaikinas :DD Blonde, o kur dabar studini ? :)

Žinutė parašyta: 2009-06-03 21:29:09 | Nuoroda

Beje, gal gali smulkiau papasakoti apie visą stojimo eigą :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 11:20:37 | Nuoroda

Taigi, apie stojimų eigą :)

buvo taip, kad pirmiausia reikia paduoti prašymus studijuoti į aukštąsias mokyklas 1-2anksčiau prieš stojamąjį egzaminą (kad dėdės galėtų atsiųsti laiškutį, jog esi kviečiamas tą ir tą dieną, tą ir tą valandą)... Man buvo kilę sunkumų su šituo "laiškučio gavimu" ir as jį gavau gerokai PO stojamųjų, taigi likus porai dienų iki stajmųjų būtinai pasiskambinkit ir praneškit apie save, kad neliktumėt ant ledo (kaip jau minėjau man buvo kilę bėdelių su šiuo dalyku ir aš buvau pakviesta atvykti į stojamuosius jiems gerokai įpusėjus - žinoma, tai neapsiėjo be nervų).

Part 1. Rašinukas :) na, šiaip rašinukas toli gražu ne mokyklinio lygio, kada reikia samprotauti apie moralę ir t.t...Mūsų temos buvo "Mano pokalbis su Kazimieru Būga apie šiuolaikinę žurnalistiką" bei "Susitikimas su (kažkokiu žmogum - arba nepamenu gerai) Europos vidury" (šito pavadinimo gerai neatsimenu...žinau dar, kad kažkurią stojamųjų dieną buvo rašinys tema "ką daryti žurnalistui, kai baltajam lokiui šilta"...beje, kiekvieną dieną rašinių temos keičiasi, taip kad nepavyks susižinoti iš ankščiau). Rašinio apimtis neribojama, stilius taip pat, gali iš karto rašyti į švarraštį, jei nori...o laikas berods 1,5val. Žodžiu, kuo įdomiau-orginaliau pasireiški - tuo didesni šansai patekti į Part2.

Part2. Pokalbis :) va čia tai "let's get the party started" ;DDD Baisiausia pokalbiui papulti pas gerb.Vaišnį, nes jei "laba diena" neteisingai sukirčiuosi - jis tau pasakys "sudie", jei pasakysi atsisveikinant "viso gero" - jis tau pasakys "sudie"...Jei nepadoriai, iššaukiančiai atrodysi - pasiūlys stoti prie stoties ir pan..Na, čia tik pagąsdinimai :) (šiaip čia priklauso, kaip jis numigęs buna;D) Tai va...pokalbiui, tai būkit pasiruošę VISKAM, kas tik įmanoma. Klausinėja netgi tokių dalykų, kurių patys nežino. Kadangi antru numeriu stojamųjų lape buvau parašius kultūros vadybą, užvertė klausimais apie kultūrą, kultūrinius laimėjimus ir pan.. Taip pat klausinėjo iš vakarykščių žinių (pvz. "Kur šiuo metu yra Valdas Adamkus? Kuo jis susijęs su šių metų žurnalistikos stojamųjų šūkiu?) Taip pat atidžiai peržiūrėjo mano rašytus straipsnius (turėkit su savim visą per gyvebimą viešai rašytą rašliavą). O galiausiai "damušimui", prieš pat išeinant pradėjo klausinėti visokių datų :) Tai va :) Visa tai patyriau savo kailiu ir atpasakojau kone žodis į žodį. Žinoma, kities buna lengviau ir dar sunkiau - čia nėra jokios formulės.

Linkiu Jums sėkmės ir ieškokit visko, ką įmanoma išmokti, sekit spaudą, žinias, nes žurnalistas jau turi toks būti - sekti kiekvieną smulkmeną. Jei kas neaišku - klauskit :)

p.s. pati studijuoju turizmą ir viešbučių vadybą :) (viena iš tų specialybių, kad žmonėm teiki gerį, poilsį, pramogą) :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 17:55:41 | Nuoroda
  • Informacinės technologijos / MBE 8
  • Istorija / VBE 85
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Žinutė parašyta: 2009-06-05 19:57:58 | Nuoroda

gal zinot, ar galima pasirinkti rasinio tema is keliu, ar duoda rasyti kokia viena?

Žinutė parašyta: 2009-06-06 18:30:36 | Nuoroda

Pernai metais buvo duotos dvi temos, iš kurių galima pasirinkti vieną.

Žinutė parašyta: 2009-06-06 18:51:11 | Nuoroda

O kada tiksliai tie stojamieji?

Žinutė parašyta: 2009-06-06 19:42:41 | Nuoroda

Birželio pabaigoje, liepos pradžioje berods. :) Stojant turėtų visą smulkią info suteikt.

Žinutė parašyta: 2009-06-06 20:13:23 | Nuoroda

Taip, girdėjau, kad maždaug tuo metu, bet būtų gerai sužinoti tikslią datą, nes kiek baugu, kad gali būti taip, jog eisime į stojamuosius nežinodami vieno ar kito egzamino rezultato, so.

Žinutė parašyta: 2009-06-06 22:58:20 | Nuoroda

 Žurnalistai jūs, žurnalistai... jei Dievas padės ir įstosit, tada informaciją patys turėsite rinkti ir pateikti - niekas kaip pirmoko už rankutės nevedžios ir informacijos po nosim nepakišinės

Buvau davusi nuorodą, kur aiškiai parašyta, kad „ Kūrybinis konkursas stojantiesiems į žurnalistikos bakalauro studijų programą vyks birželio 29, 30 ir liepos 1, 2, 3 dienomis."  Taigi, nunešus priėmimo prašymą į aukštąsias mokyklas, po kelių dienų mums elektroniniu paštu bus atsiųstas laiškas su pakvietimu atvykti į žurnalistikos kūrybinį konkursą tam tikru laiku. Suprantama, kad stojančiųjų bus nemažai, todėl visi bus  išskirstyti atvykti skirtingomis dienomis. Be abejonės, gali būti ir taip, kad VBE rezultatų dar nežinosime. Jų skelbimo laikas čia: www.egzaminai.lt/failai/964_2009m__BE_ir _rezultatu_tvarkarastis.pdf

Ir jei kam savo pasisakymu pasirodžiau 'nagla', tai jau atleiskit. Nebus geras žurnalistas be tos savybės... dėkui.
 

 

 

  • Informacinės technologijos / MBE 8
  • Istorija / VBE 85
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą