kas studijuojat teise?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-10 14:58:02 | Nuoroda

Dekuj uz info, siaip faktas , kad teisei reikia ziauriai daug mokytis,  toks darbas galbut ir butu ta svajoniu specialybe, bet kazin ar realiai pasiekiama , bent jau istoti neaisku ar pavyktu, ypac po tokio egzamino istorijos siais metais, visos viltys krito kazkur panasiai istoti, kur istorija pagrindine, na bet visgi, optimistikai toliau tikesiuos, kad nors kiek su istorija pavyks pralsysti, tikriausiai ir konkursas bus mazesnis, tai visitek  bandysiuo kazkuriuo nr rasyti.. O del to iskritimo, tai gasdina ta didele konkurencija, ribotas vietu skaicius, juk ten dauguma irgi pasipelnyti is iskrentanciu nori, ir visada atsiras protingesniu ir pns...

Žinutė parašyta: 2009-06-10 16:12:50 | Nuoroda

na bet butu idomu suzinoti tas galimybes....mazdaug kas kokiais balais istojo pernai? nes net neisivaizduoju ar tokiais kaip mano balai verta rasyt teise...

  • Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 87
Žinutė parašyta: 2009-06-10 19:25:25 | Nuoroda

Na, istorijos reikia apie 90 procentų. Jei istorijos turi netoli 100, tada kitų egzaminų balai gali būti atitinkamai mažesni. Atsimenu, mano vienas grupiokas gavo Ist 99, o LTU tik 67 gal, ir įstojo.

Man atrodo, jei visi apie 85 proc bus, turėtumėt įstot, jei ist 90, tada kiti gali būti šiek tiek mažesni. Į NEAKIVAIZDINĮ KATEGORIŠKAI nepatariu stoti, nebent jau esate mokęsi aukštojoje mokykloje, nes po mokyklos į neakivaizdinį įstojus dar sunkiau nei dieninyje. tikrai 

Bet galiu pasakyti, jog įstojimu oj niekas nesibaigia, o tik prasideda :D

Dar galiu pasakyti, jog jei nori mokytis ir mokėti, laiko "studentavimui" visiškai visiškai nėra. Bet, žinoma, yra ir gabių žmonių, kurie taip "pusiau tingi", tai randa laiko ir užbaliavot barakuose, tik paprastai per sesiją vieno ar dviejų egzaminų neišlaiko (ne tragedija čia).

Žinutė parašyta: 2009-06-10 19:28:32 | Nuoroda

na stoju tai ne durniaus volioti,tikrai labai rimtai ziuriu,prestizo nesivaikau :) dekuj  uz info,gal kaip nors ir pavyks istoti :)

  • Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 87
Žinutė parašyta: 2009-06-10 19:43:41 | Nuoroda

ai, nesiparink, jei nemažai mokeisi mokykloj, įstosi. šiaip studijuoti yra daug įdomiau nei mokykloj sėdėti, žmonės protingesni, be to, jei mėgsti ginčytis, tai teisė yra žiauriai gera vieta save realizuoti. Jei įstosi, pamatysi (iš pradžių labai sunku apsiprasti), KAD NĖRA vienos tiesos, ir gali pasiimti netgi pačią kontroversiškiausią ar labiausiai ginčytiną poziciją ir galėsi sėdėti, įrodinėti ir aiškinti ne tik grupiokams, bet ir mokslų daktarams dėstytojams savo tiesas! Žinoma, kad tai galėtum daryti, reikia nemažai paskaityti. Šiaip labai inksma, kai studentas mokslininkam aiškina ką nors :D aš pastoviai taip darau, dėstytojai tai labai vertina. O jei per egzaminą parašai ne tik tai, ko reikalauja atsakymas, BET DAR ir savo minčių, pastebėjimų, garantuotai šauni į aukščiausias vietas, protingi pamąstymai daug labiau vertinami nei iškalimas (o to irgi reikės kartais).

Žinutė parašyta: 2009-06-10 20:25:56 | Nuoroda

mhmm kaip patraukliai skamba :) man pas tas tokiam ginciui ir tiesu irodinetojai...ech reikia tiketis geriausia ir aisku geru rezultatu...

  • Istorija / VBE 91
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 98
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 87
Žinutė parašyta: 2009-06-10 20:40:00 | Nuoroda

na MRU, tai i mokama uztenka po 70% is visu egzu, nereikia tu simtuku. bet vienas sako, kad MRU blogis, kitas atvirksciai, tai nieko nesuprasi.

Žinutė parašyta: 2009-06-10 22:28:12 | Nuoroda

Siaip jau teise tai tokia specialybe kur daug visko priklauso nuo zmogaus, cia jau tavo reikalas kaip tu baigsi, kiek ziniu igausi ir kaip sugebesi jas panaudot. Kas per kvailas stereotipas,kad MRU mokytis nereikia, tikrai mokytis reikia ir jeigu nori geresnio pazymio tai daug mokytis reikia. Pazistu ir is VU TF zmoniu, vieni verkia,kad laiko neturi, kiti tusinasi ir gera vidurki turi, viskas priklauso nuo zmogaus nusiteikimo ir dedamu pastangu.  As neisivaizduoju kuo VU TF gali buti geresnis uz MRU studiju atzvilgiu? Taip, cia daug ivairiausio plauko teisininku kepama, bet ar tai reiskia,kad cia nera galimybiu igyti ziniu? Destytojai labai kompetetingi(daug ju is VU TF) , visos salygos tobuleti suteiktos, tereikia jomis pasinaudoti, daug teisiniu knygu butent MRU leidzia ir is tu paciu knygu taip pat VU TF studentai mokosi.  Siulau bent karta pasidometi, o ne pilti nesamones isgirstas nezinia kur. KAs ka nori tas ta ir renkasi, vieniems priimtiniau VU TF , o kitiems MRU. Siulau dar prisiminti nemalonu ivyki kai tarptautiniu ekspertu grupe neigiamai ivertino VU TF ir netgi siule neakredituoti, tad susimastykit.. Del tu paciu darbo perspektyvu tai dabar ir advokatu kontorose ir teismuose nemazai zmoniu baigusiu  LTU,MRU, daug domejausi apie karjeros perspektyvas ir nesigailiu del savo sprendimo. Nenoriu as cia kazko juodinti, tiesiog kartais nervina VU studentu poziuris.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą