teises studijos- nieko verta?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-22 20:31:10 | Nuoroda
bembinas rašė:
nuisance rašė:

Kokių maždaug balų reikia, kad įstoti į teisę? nesvarbu kuriam universitete...bent pagal pernai metus gal kas žino?

gi nesunku paciam paziuret. MRu turbut nepilnai po 70% is egzu pernai uzteko i m. O i ten kokia kolegija tai ir mokykliniai sueitu ir tai speju dar pati kolegija primoketu, kad ten stotum.

 =DDDDDD

Žinutė parašyta: 2009-06-22 21:44:04 | Nuoroda
bembinas rašė:

torgouise ar kaip tu ten. Nesk savo storus lasinius is cia. Su tokiais nevykeliais kaip tu kitaip neina susikalbet, tik pasiuntus ji viena kryptim. Nieko nepadarysi, jei jau ego toks didelis, gali del manes nepripazint, kad temos kureja, taip kaip ir tu esat kvaisos(bukystos). Tokie kaip jus galit varyt, kur tik norit is Lietuvos, niekas nepasiges.

 

haha. :DD na stenkis labiau parodyt  savo lygį 

 

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:00:36 | Nuoroda

Is esmes bembinas daug tiesos pasake, tik labai jau nediplomatiskai reiskia mintis :DTiesa sakant  studijuodamas sutikau labai daug motyvuotu zmoniu, bent jau mano akimis tokie zmones ras savo vieta,  ir neteko sutikt nei vieno zmogaus kuris kalbetu taip kaip kalba temos kurejas. Tokiam zmogui ne vieta teises fakultete, kadangi konkurencija didele ir cia nera vietos zmonem, kurie abejoja savo pasirinkimu. O jus ir patys isivaizduokit,kad ir primityviausia pvz, koks is tokio zmogaus galetu buti advokatas, prokuroras ar dar kas? Gal ir ziauriai nuskambes, bet cia ne vieta silpniems zmonems. Reikia tiketi tuo ka darai.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:27:54 | Nuoroda

tiesa dėl paskutinių žodžių. taigi, jei netiki šiomis studijomis temos autore, tikrai nesiūlau mąstyt apie stojimą į jas, nes tiesiog prapulsi ten. 

 

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:55:29 | Nuoroda
karalaitis rašė:

Is esmes bembinas daug tiesos pasake, tik labai jau nediplomatiskai reiskia mintis :D

 taigi. :) šiaip bembinui  tokios studijos kaip teisė  irgi būtų bene netinkamiausia specialybė... ;D

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:56:17 | Nuoroda

Bet realiai reikia ir pripazinti, kad darba teisinej sferoj gauti sunku. Siaip jusu nuomone pagal, ka darbdavys renkasi darbuotoja. Gi vistiek dauguma baigusiu yra motivuoti, visi turi diplomus, praktikas atlike, tai nzn, pagal isvaizda? bet velgi manau visi ateidami i darba neis ten su trenigais ir t.t.? tai belieka sunkiu darbu irodyt, parodyt darbdaviui, kad turi daug patirties?

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:59:59 | Nuoroda

Labai paprastai renkasi-turi pažįstamų, gauni darbą, neturi, eini pas nortą pasiprašai padėjėju nemokamai dirbt, kad tik priimtų tave ir dirbi for free, kad praktikos gautum, o po to sunkiai skiniesi kelią į pripažinimą, arba stebuklo dėka laimi kokį konkursą.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 23:10:59 | Nuoroda

Ne stebuklo deka, o proto deka. Stebuklu nebuna. 

Žinutė parašyta: 2009-06-22 23:22:16 | Nuoroda

O kaip tą protą pamatuoja ? Manau, kad tikrai durni žmonės nestudina teisės. Tiesiog būna konkursų, kur jauvietos užiimtos ir skelbia dėl vaizdo, dėl to ir sakau, kad stebuklo dėka.

Visa esmė yra pažintys, kad ir universitete su tais pačiais dėstytojais ar kursiokais, nes toks kelias tiesiausias.

Pažįstu atkaklių žmonių, kurie tikrai turi neblogą išslavinimą ir teisininko mąstymą, bet nepakliūna ten, kur nori ir dirba padėjėju.

Ne viskas taip lengva, jei nori įsidarbinti teisės srity.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 23:34:21 | Nuoroda

Palauk, padejejo darbas blogas? Is kur tu cia istraukei? Gal tu nori but po studiju teiseju ar advokatu? Ne, nebusi, butina isdirbti padejeju kelis metus,kad tapt kuo nors aukstesniu. Visur taip yra, kad viskas su laiku pasiekiama. Labai puiki darbo vieta baigus studijas. Ne, klysti, konkursai buna saziningi, puikiai zinau kaip yra. KAs turi pazintis, tas be konkursu pralenda :) O ir tos pazintys yra puikus dalykas, jei sugebi save gerai pateikt tai ir kompetetingi zmones gali susidometi.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 12:56:47 | Nuoroda

Tai aš kalbu ne apie tai, kad padėjėju blogai dirbt-labai gerai nuo ten praėt, bet esmė tokia, kad dauguma tų, kurie nori įsitvritint teisės srity ir neturi pažinčių eina pas notarus dirbt padėjėjais už DYKĄ, prašosi, kad tik PRIIMTŲ tam, kad gautų patirties.  Va, kas šiais laikais gaunasi... PAts pažiūrėk, kiek teisininkų iš Romerio ir Vu išeis, vien jau iš MRU 400 dieninkų, o kiek dar vakarinių ar neakivaizdinių ? Faktas tas, kad parsimušt nelengva. dėl to ir darosi tokie dalykai, apie kuriuos kalbėjau anksčiau.

Žinai, per tas pažintis dažnai ateina labai prasti specialistai, kurie absoliučiai nieko nesupranta. Taigi, netvarka čia. Aišku, gerai, jei esi protingas ir turi pažinčių, bet retai nebūna taip.Geriausias pavyzdys Pakso dukra, kuri man atrodo protu tikrai nepasižymi.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 13:48:46 | Nuoroda

Pakso dukra? Taip, is isvaizdos ji tikrai nepanasi i labai protinga, bet kiek zinau tai ji doktoranturoj dabar studijuoja. Viskas tuo ir pasakyta, isvis kaip galima spresti apie zmogaus prota is isvaizdos? :D Ir siaip daug kas ta teise studijuoja tik del aukstojo, cia tas budinga neakivaizdininku tarpe, dauguma ju turi darba ir jiem diplomas reikalingas tik tam, kad gauti aukstesnes pareigas.
Kad dirba uz dyka tai teko girdet, bet tokios nuogirdos buvo paskalu lygio, pats nesu sutikes tokiu zmoniu. 

Žinutė parašyta: 2009-06-23 14:11:54 | Nuoroda
karalaitis rašė:

Pakso dukra? Taip, is isvaizdos ji tikrai nepanasi i labai protinga, bet kiek zinau tai ji doktoranturoj dabar studijuoja. Viskas tuo ir pasakyta, isvis kaip galima spresti apie zmogaus prota is isvaizdos? :D Ir siaip daug kas ta teise studijuoja tik del aukstojo, cia tas budinga neakivaizdininku tarpe, dauguma ju turi darba ir jiem diplomas reikalingas tik tam, kad gauti aukstesnes pareigas.
Kad dirba uz dyka tai teko girdet, bet tokios nuogirdos buvo paskalu lygio, pats nesu sutikes tokiu zmoniu. 

 Man tai irgi juokinga... Tai ka, zmogaus isore turi atspindeti prota =D Tikrai nemazai tokiu, kurie sugeba savimi pasirupint, atrodyti simpatiskai, tvarkingai ir gerai mokytis. Nereikia pulti prie krastutinumu, kad arba baisoklis bet protingas, arba grazut ir drunas =D Man atrodo praejo jau tokiu minciu era.. =D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-06-23 16:21:58 | Nuoroda

Pasakysiu tau labai objektyviai - teisė populiari, tačiau joje nežmoniška konkurencija, nes teisininkų labai daug šiais laikais. Vienas dalykas, ko tau iš tikrųjų reikės tai nežmoniško užsibrėžimo jos siekti iki pat galo. Nes baigus vien bakalaurą vargu ar susirasi padorų darbą. Taip sakant, jei jau studijuoti, tai studijuoti iki maksimalumo, kad būtum pats geriausias tos srities specialistas ir neturėtum sau tolygios konkurencijos.

Deja, jei vien pasiskaitęs apie neigiamus atsiliepimus pradedi abejoti, reiškias tai ne ta specialybė, kurią būtum griežtai apsisprendęs studijuoti. Jei jau užsibrėži tikslą, tai privalai tik į jį eidamas gyvenimo keliu ir žiūrėti, o nesidairyti aplinkui, kas ką šneka. Apeiti kliūtis. Nes kitais nuklysi greitai iš kelio į takelį.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 17:32:31 | Nuoroda

Griztant prie temos pavadinimo galima pridurti tik viena: teise, tai toks dalykas, kuris egzistuoja kiekviename darbe, todel teise tikrai negali buti nieko verta =) Kitas dalykas, jei planuoji save realizuot butent teises sferoje, bet tokiu atveju, kaip jau daugelis minejo, turi buti stipri motyvacija. Tokiu klausimu neturetu kilti tiems, kas turi stipria motyvacija studijuot butent teise (siuo atveju).

Žinutė parašyta: 2009-06-23 18:39:17 | Nuoroda

Na, aš niekada nevertinu kitų pagal išvaizdą( turbūt pirmą patys turėtumėt susimąstyt, ar taip nevertinat, nes man paminėjus Paksaitę, dauguma pagalvojot, kad taip sakau tik dėl išvaizdos, nors taip tikrai nėra,). Tiesiog yra nemažai tokių, kurie įstoją į teisę, moka už mokslą(nieko nesakau, prieš tuos, kurie moka, nes tame tarpe yra labai motyvutų ir proyingų žmonių), nelanko paskaitų, egzaminus išsilaiko iš 3 karto šiaip ne taip, nes dėstytojai pasigaili jų, baigia univerą šitaip ir nueina pas turtingą tėvelį, kuris jį įkiša į teisę.

Dauguma motyvuotų žmonių neturi pažinčių, pati matau, kiek daug mokosi kai kurie ir kaip nori tapti tikrais tesininkais.  Bet daug yra tokių, kuriem ta teisė yra tik šiaip, nes esą girdėjo, kad tai perspektyvu. Nereikia tokių, tad būsimi studentai, stokit tik tokiu atveju, jeigu tikrai esat apsisprendę būt teisininkais, arba norit plataus išsilavinimo ir galvojat apie kitokią karjerą.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 20:41:58 | Nuoroda

O tu pazisti ta Pakso dukra? MAn atrodo,kad protu nepasizymintys zmones nestudijuoja doktoranturos.  O tau pavydas bamba grauzia,kad tevelis kazkur ikisa? O jei mano tevai teisininkai ir jie man stengias uztikrinti sviesia ateiti tai yra blogai? As nekreipiu i tokius zmones demesio, puiku, tegu jiems sekas, as turiu savo tikslu ir ju siekiu neziuredamas i kitus. As manau,kad susidomeje darbdaviai neims neperspektyviu darbuotoju, netgi jeigu jie juos pazista. NA sakykim gal ir paims trumpam laikui, bet kai pamatys ,kad toks asmuo nesa tik nuostolius tai as drisciau abejoti del jo ateities. Pas mane grupej daug kas istojes i mokama, bet daug kas is tu asmenu jau perejo i nemokama, o apie tokius kurie po 3 kartus egzaminus laiko negirdejau. 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą