Ką norėčiau pasakyti Švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-01 21:47:03 | Nuoroda

Sveiki,

Norėčiau teikti tokį pasiūlymą dėl reformos. Mano manymu, metinio dalyko pažymio svertinis koeficientas (0,2) yra pernelyg didelis ir gali būti lengvai uždirbamas, tad siūlyčiau, kad metinio dalyko įvertinimo svertinis koeficientas butų 0,1, o dar 0,1 – visų atestato pažymių aritmetinis vidurkis ir tai, manau, skatintų moksleivius labiau stengtis pasiekti geresnius rezultatus ar užbaigti mokyklą su pagyrimu.

  • Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 71
Žinutė parašyta: 2009-07-02 10:44:09 | Nuoroda

Na jei griztant prie temos, tai Steponaviciuij galeciau tiek pasakyti - kolkas visiskai aiskus yra tik vienas palyginus smulkus reformos trykumas. Tai mokyklinio pazymio svarba konkursiniam balui. Manau, jog arba koeficientas turetu buti mazesnis, arba turetu buti imami keli metiniai vidurkiai. Priezastis ta, kad toks pazymio sureiksminimas didina galimybes ne tiek stropesniu mokiniu, kiek tu kurie mokosi prastesnese mokyklose arba tiesiog pas dosnesnius mokytojus.

Esu tikras, kad reforma turi ir daugiau trukumu, bet jie issaiskes po 3-4 metu, kai aiskiai matysime jos rezultatus. Tada seks kitas etapas kuomet i darbo rinka pasipils jau po reformos istoja studentai. Manau tada ir pamatysime reformos teigiama puse. Tereikia kantrybes.

  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 53
  • Matematika / VBE 49
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2009-07-02 15:00:40 | Nuoroda

Gerb.Ministre,

Sveikinu, pradėjus imtis veiklos gerinant Lietuvos mokslo kokybę. Internete galime rasti įvairių nuomonių apie šią reformą, tik ta nuomonei dažniausiai yra paveikta emocijų, bet ne faktais. Kad galėčiau objektyviai įvertinti šią reformą, pats pradėjau ja domėtis, t.y. skaičiau Jūsų intervių ir dalyvavau įvariose diskusijose. Tačiau negalėjau susidaryti tvirtos nuomonės apie šią reformą, nes įžvelgių gan didelį trūkumą.T.y. reforma negalės pilnai funkcionuoti, tol kol nebus sudarytos lygios teisės visiems studentams gauti krepšelį. Dabar pamėginsiu išdėstyti tai, ką turiu galvoje.

Didžiausia reformos yda yra ta, kad balas bus perskaičiuojamas tik kas dvejus studijų metus (kas puse studijų).Viename Jūsų intervių skaičiau, kad dveji metai pasirinkti neatsitiktinai. Jūs teigiate, kad dvejų metų reikia tam, kad studentas adaptuotųsi naujoje aplinkoje, apsiprastų su naujomis studijomis ar net gyvenimu svetimame mieste. Iš tikrųjų tai verčia nusistebėti ir kyla natūralus klausimas: iš kur Jūs, gerb. Ministre, sprendžiate, kad žmogui adaptuotis reikia tiek daug laiko?

Mano nuomone mes esame jauni, adaptuotis mums tikrai nereikia dviejų, vienerių ar net pusės metų. Tam pakanka vos keletos mėnesių. Todėl manau, kad balo perskaičiavimas turėtų būti vykdomas kas semestrą. Tokiu atveju kiekvienas būtų atsakingas tik už save, ištisus metus vyktų konkurencija tarp studentų, geresnieji studentai neduotų nusirašinėti, būtų pažabotas tinginiavimas.Kiekvienas studentas turėtų lygias teisės į krepšelį. Apibendrinant: kiekvienas negavęs krepšelio, galėtų kaltinti tik save, kad nesimokė, o ne mokslo reformą

Ir pabaigai: Tikiuosi, kad bus priimtas sprendimas, kad balas būtų perskaičiuojamas kiekvieną semestrą, pažadu, kad mano (o gal ir daugelio) nuomonė apie šią reformą pasikeis tik į gerąją pusę.

Viliuosi, kad mano mintys, bent minutėlei privers Jūs pamąstyti apie tai, ką parašiau.

Sėkmės ateinančiuose darbuose.

  • Fizika / VBE 64
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 67
  • Matematika / VBE 40
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 32
Žinutė parašyta: 2009-07-02 23:43:12 | Nuoroda

Nebezinau ar po tiek zinuciu, bus idomu skaityti dar viena pilna liudesio ir nusivylimo.

Bet noriu paliesti meno specialybes pasirinkusiu zmogeliuku padeti.O ji tikrai labai ir labai nepavydetina..

VDA kasmet organizuojami paruosiamieji kursai. (Oficialus kursai su oficialiomis kainomis)Jie zinoma neturi tau grantuoti vietos akademijoje, taciau mus metus ruose tokiems egzaminams kokiu buvo tiketasi. O viena pagrindiniu kompoziciniu uzduociu pakeite likus savaitei iki stojamuju. Ja pakeite ne VDA, ja pakeite Svietimo Ministerija. Likus SAVAITEI!Taip pat tik antrojo semestro gale suzinojome, jog perziuriu nebus. O mes joms irgi ruosemes su atitinkamais darbais -ir sikart be reikalo..Verta pamineti, jog Svietimo Ministerija apjunge keleta skirtingu egzaminu i viena: tarkime nuo siu metu Interejo dizaino, Dizaino ir Kostiumo dizaino specialybes laike bendrus egzaminus.VItrazas ir grafika bei mozaika taip pat.Ar imanoma sulyginti sias specialybes ir sujungti ju egzaminus.Ir tai suzinoti mokslo metu gale..?

Viena ar kita specialybe cia gali net nebegauti finansavimo nei vienam studentui.

Mokslo metu pradzioje as turejau galimybe pretenduoti i 40tuka,o dabar.Dabar jie mums nieko nesako..Dabar galbut i nemokamu vietu 5ketuka..

Jei pasirinkciau pasiimti paskola savo pasirinktai specialybei, tureciau 15metu moketi kiekviena menesi po apytiskliai 300lt.Nenoriu sito akmenio po kaklu..

Nezinau kur detis, nes mano salis, kurioje norejau gyventi, primygtinai veja mane is cia. BEPROTISKAI LIUDNA...ir tiek..

 

Žinutė parašyta: 2009-07-06 21:11:17 | Nuoroda

Kaip apie sia reforma sake vienos mano draugas: "Kas mokesi gerai, tiem bus geriau nei buvo, kas mokosi blogiau, bus blogiau nei buvo"
Vis del to negaliu sutikti su visais matanciais po viena sios reformos trukuma. PEr daug aplink mane zmoniu, kuriems tieisog nepasiseke egzaminai. Negalima sakyti, kad jie neverti nemokamo mokslo, juolab kad kai kurie tures is viso atsisakyti universiteto.
Jei valstybe gali skirti 100 milijonu litu paskoloms, kodel sie pinigai negali buti panaudoti nemokamam mosklui? Juk jie gris tik po 15 ar net daugiau met, jei bus duoti kaip paskolos. Gal mastau per daug trumparegiskai, bet ar valstybe, klampinanti savo ateiti i paskolas elgiasi teisingai? NEgalima ziureti vien is tasko, kad valstyvbes biudzetui bus patogiau. Juk valstybe, tai mes.
Manau, kad pati reformos mintis grazi, bet jos igyvendinimas per daug skubotas. Rodos lyg butu kakzokia butinybe "igyvendinti reforma". Per daug spragu ir per mazai pokyciu.,
Kaip sakoma "Ka darai, daryk gerai"

Žinutė parašyta: 2009-07-08 12:16:24 | Nuoroda

Manau, Lietuvoje per daug yra sureiksmintas universiteto diplomas. Beveik nebera tokio darbo, kur nereiktu jo.  Taip yra todel, nes dauguma ta diploma jau turi. Taigi dabar norint gauti geresni darba daznai net prireikia magistro diplomo. 

Si reforma bloga atrodo tiems, kurie nesimoke, nesimoko ir turbut nebesimokys, na ir aisku tiems, kam nepasiseke egzaminai (del ju tai tikrai gaila...). Padidintos studiju kainos, maziau nors dalinai finansuojamu vietu veda prie vieno - Lietuvoje mazes gaunanciu diplomus. Visa tai, zinoma, tik i nauda kitiems, daznai stropesniems, studentams. Dabar turint diploma bus zymiai lengviau susirasti darba ir tt. 

Kitas reformos padarinys - daug kas isvaziuos mokytis i uzsienis. Tai taip pat yra tikrai gerai. Kas isvaziuos, greiciausiai ir liks ten testi kitu mokslu, o gal ir dirbti. Tai Lietuvos ekonomikai paprastu zmoniu atzvilgiu tikrai neturetu kenkti - juk bus daugiau darbo vietu Lietuvoje. Vistiek cia mokintis lieka daug daugiau "protu", nei isvaziuoja i uzsieni, o tai tik kelia Lietuvos universitetu lygi pasaulio reitinge. Cia mokysis galbut maziau studentu, taciau bendras ju lygis bus aukstesnis.

Del sios reformos mazes studentaujanciu Lietuvoje, dides diplomo (ypac universitetinio) reiksme, kils Lietuvos universitetu reitingas ir tt. Manau, sios reformos autoriai butent tai, ka as paminejau, ir turejo galvose ja planuodami. 

  • Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2009-07-10 23:28:03 | Nuoroda

Tai ir sakau, ideja tai nuostabi. Bet jos igyvendinimas, mano nuomone, per daug skubotas ir neracionalus. Jei daryti kazka nauja, reiktu daryti taip, kad nekiltu jokiu abejoniu reformos reiksme, stabilumu ir jos ateitimi. O dabar viskas tera bandymas, ,kurio "juru kiaulytes" esame mes.  Tad negalima vienareiksmiskai ginti reformos, bet negalima ir vienareiskmiskai jos peikti. Nenuostabu, kad ir nera vienongos daugumos nuomones. Vyksta tai, kas buvo pranasauta is pat pradziu - susipriesinimas tarp busimu studentu. Tikiuos tai baigsis teigiamai ir visi busim laimingi , bei patenkinti sia reforma, bet kol kas ji nera ideali. O istatymas, lemiantis jaunu zmoniu ateiti, turetu buti idealus.

Žinutė parašyta: 2009-07-11 10:29:44 | Nuoroda

Noriu pasakyti,kad šita egzaminų sistema yra visiškas vriedas,jaigu kiekvienais metais virš tūkstančio abiturientų turi duoti apeliacijas dėl neteisingo Lietuvių kalbos įvertinimo.Gal geriau pertvarkyti egzaminą taip,kad gerbiami tikrintojai sugebėtų ištaisyti darbus,nes jokios teisybes aš tokiame vertinime nematau....

Žinutė parašyta: 2009-07-23 14:53:20 | Nuoroda

Taigi...

Šiandien Tomo Čyvo iš naujienų portalo www.balsas.lt dėka Jūsų žinutės buvo perduotos asmeniškai Švietimo ir mokslo ministrui G. Steponavičiui. Jis artimiausiu metu pažadėjo į jas atsakyti raštu Studijos.lt portale arba net atvykęs į www.balsas.lt redakciją video konferencijoje.

Taip pat jau kitą pirmadienį (liepos 27 d.) jūsų kreipimaisi (ne visi, nes netilpo į puslapį), bus išspausdinti savaitraštyje "Balsas.lt savaitė".

Žinutė parašyta: 2009-07-23 15:10:03 | Nuoroda
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą