Filosofija (VU, VPU, VDU...)
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-23 15:32:00 | Nuoroda

Na, įdomu, ar kas nors įstojote filosofijon, gerbiamieji?

Ko tikitės iš studijų? Kas paskatino rinktis būtent šias ir būtent kokiame universitete? O gal pakliuvote "ne ten"? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 16:38:24 | Nuoroda

Hmmm... tai nejaugi jaunieji būsimieji filosofai čia nesilanko? :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 17:37:12 | Nuoroda

labas! :) į filosofiją įstojau aš ir tuom labai džiaugiuosi :))studijuosiu Vilniaus universitete. ko tikiuosi? Tobulėjimo... 

pats irgi būsimasis filosofas? :) kur įstojai?
 

Žinutė parašyta: 2009-07-23 18:04:23 | Nuoroda

Aš stojau į pedagoginį ir įstojau. Sakai VU, ar ne... na, sėkmės kovose su intelektualiniais Chuckais Norrisais ;) Aš nemėgti VU filosofų sosajačio ;))

Žinutė parašyta: 2009-07-23 18:45:43 | Nuoroda

 "sosajačio"? kas per..?

Žinutė parašyta: 2009-07-23 19:02:48 | Nuoroda

Atsiprašau už nesąmones rašyboje. [society - visuomenė; draugija.]

Na bet ne tame esmė, tamstele miela... VU yra propoguojamas vienoks požiūris į tai, kas yra filosofija. Aš nesakau, kad požiūris savaime neteisingas ar kad jis gali būti tik vienoks ir ne kitoks; tiesiog neteisinga teigti, kad visa, kas gyvena už minėto požiūrio, jau yra kažkas gėdingo ir neišmanėliško, ir ne-filosofiško, ir t.t. Pažįstu nemažai žmonių, kurie, praėję VU mokyklą, mąsto taip pat, kaip ir visi juos mokę intelektualiniai persispringėliai.

Na bet užteks veblenti man, pati pamatysite, išgirsite ir, manau, arba nekęsite, arba klausysitės kaip pamokslo nuo kalno. Cheers ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 23:01:46 | Nuoroda

kagi, dėkoju už nuomonę. priimu, bet anaiptol neperimu.  juolab, kad ji visiškai asmeninė ir neįrodo savo teisingumo, tik kad skamba skardžiai...o koks puodas garsiausiai skamba, mes visi žinom :D jei į savo temos pavadinimą įtraukei trumpinį "VU" tam, kad galėtum tą nuomonė išreikšt, tada sveikinu, tau pavyko. išgirdom! bet pokalbį su tavimi pradėjau ne tam, beto apie VU ar VPU studijas diskutuot nei tu, nei aš kompetencijos neturim, tad savo mintis pasilaikysiu brandesniam laikui. ačiū už dėmesį ir linkiu sėkmės studijuojant

Žinutė parašyta: 2009-07-23 23:06:52 | Nuoroda

julijablue-

Žinutė parašyta: 2009-07-23 23:09:16 | Nuoroda

:-) VU

  • Istorija / VBE 96
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 67
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 96
Žinutė parašyta: 2009-07-24 12:04:31 | Nuoroda

Neturėjau jokių išankstinių planų kalbėti būtent apie tai, apie ką prieš tai rašiau. Man tiesiog įdomu, kokie žmonės kodėl, kokių tikslų vedini ryžtasi studijuoti filosofiją įvairiuose universitetuose.

Noriu dar pasakyti, jog labai puiku, kad žiūrite į mano rašliavą kritiškai, tačiau nuo nuotolinio kompetencijų nustatinėjimo galėjote ir susilaikyti. Tai, kad nuo šių metų esu pirmakursis, kažką sako, tačiau ir į šią vietą derėtų žiūrėti taip pat atsargiai, kaip ir į minėtas blevyzgas.

Tikiuosi, kad dar padiskutuosime kada nors apie ką nors. Taipogi linkiu sėkmės, dvigubai daugiau negu Tamsta man linkite ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-26 20:58:38 | Nuoroda

Tai, mieli kolegos, žinokit, jog aš įstojau į VPU filosofiją ;] Vaaaa.. norėjau jau naują temą kurt, nes neradau, kad kasnors būtų įstojęs į Filosofiją ir tuo pasiskelbęs viešai.. Smagu, Pauliau, bus susipažint realybėje. Che. Studente.

Žinutė parašyta: 2009-07-26 21:03:36 | Nuoroda

Ir dar keli klausimėliai... Tiems, kas yra kviečiami studijuoti mokamose studijose, reikia kartu su dokumentais ir įmokos kvitą už rudens semestrą nuvešt universitetan ? Žinokit, nerandu VPU puslapyje apie jokias įmokas.. O draugai kiti teigia, jog reikia susimokėti. Leiskit man žinot teisybę.. o kitas mano klausimas - ar bus kokios VPU fux'ų stovyklos.. ?

Žinutė parašyta: 2009-07-27 00:29:08 | Nuoroda

aš VDU (clap) pasirodo tos žydros svajonės pildosi :]

Žinutė parašyta: 2009-07-28 11:26:35 | Nuoroda

as mokausi vpu... bet jau senokai.. ir galeciau pabresti, kad kai kurie destytojai desto ne tik vpu.. yra destoju is vu ar vdu, tik bent vienas destytojas is vu tai labai labai labai zemindavo studentus is vpu... ir jei isgirsite : ai gi jus is VPU jums nereikia..., pas mus VU, tai..... ai gi cia vpu...

nu zodziu panasius teiginius kai isgirsit suprasit apie ka kalbu :D o pirmam kurse bent iki siol tikrai reikedavo su juo susidurti :)  bet siaip durniu ijungi ir pradedi saves klausti, ko jis cia dirba jei taip nemegsta to vpu :)

Žinutė parašyta: 2009-07-28 11:32:07 | Nuoroda

o dar del vpu tai galiu pasakyti, kad ir vu ir vpu ir vdu ir ktu ir t.t.t.  mokytis tiems kurie nori tikrai sudarytos visos salygos... ir informacijos teikiama pakankamai daug...taciau besimokant vpu prie filosofijos bakalauro gaunamas dar ir pedagogikos... ir pakankamai daug psichologijos mokoma... :) cia viska lemia tik zmoniu poziuris i vpu, bet patys nesuvokia, kad mokytojas turetu buti pats protingiausias zmogus, geriausiai apmokamas darbas taip pat turetu buti mokyto..nes jie moko mus, mokys musu vaikus ir t.t.t. be ju nebutu nei mokslininku nei isradeju nei filosofu nei dar bala zino ko :) taigi linkiu visiems pakeisti poziuri i vpu :) ir butent busimi filosofai tai turetu tikrai suprast ir sugebet ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-30 15:30:54 | Nuoroda
Džeikobas rašė:

Tai, mieli kolegos, žinokit, jog aš įstojau į VPU filosofiją ;] Vaaaa.. norėjau jau naują temą kurt, nes neradau, kad kasnors būtų įstojęs į Filosofiją ir tuo pasiskelbęs viešai.. Smagu, Pauliau, bus susipažint realybėje. Che. Studente.

 Labas, Džeikai :) Taip, bus labai malonu susipažinti. Manau, kad būsime grupiokais, nes, mano žiniomis, šiais metais priimta ~ 40 pirmakursių; nemanau, kad skels į dvi grupes po 20, jei jau taip...

Tiems, kurie kviečiami studijuoti mokamose studijose, mokėti "į priekį" nebūtina. Reikia atsiskaityti iki rugsėjo 20 - osios (2015 LTL) ir nedelsiant pateikti kvitą. VPU pirmakursių stovykla bus (tačiau į ją bus pakviesti ne visi norintys, tad skubėk registruotis, jei ten nori). Adresu www.smfsa.lt (mūsų fakulteto svetainė) rasi forumą, kuriame, manau, yra pakankamai informacijos tau rūpimais klausimais :)

Sėkmės ir iki susitikimo.

Žinutė parašyta: 2009-07-30 15:36:33 | Nuoroda

Beje, ačiū už informaciją Beatai; nepasakė tamsta nieko iš esmės naujo (man), tik patvirtino mano nuostatą, kurią buvau susidaręs anksčiau (taipogi iš buvusių ir esamų studentų atsiliepimų) :)

Tiesa, man įdomu, koks mūsų dekanato ar tai filosofijos katedros požiūris į Čiakus Norisus iš VU?

Žinutė parašyta: 2009-07-31 08:27:54 | Nuoroda

na naujo nieko ir nenorejau pasakyti, tiesiog skaudu, kai zmones "stumia ant" vpu, ten nesimokindami ir nieko nezinodami ;)  o siaip tai sekmes besimokant filosofijos... :)

Žinutė parašyta: 2009-07-31 09:53:36 | Nuoroda

Na, gal nereikėtų ,,varyti" ant VPU. Nepamirškit, jog būtent čia dirba ir dėsto Jūratė Baranova, geriausia Lietuvos filosofė moteris.Be to, filosofija - ypatinga disciplina, kai kas sako, kad čia ne mokslas, juk nėra jokių faktų, apibrėžimų, - vien diskutuotinos tiesos. Filosofija subrandina žmogų ir nesvarbu, kur jos mokaisi. Jūs šaunūs ir drasūs žmonės, nes filosofas - gal ir nepopuliarios specialybės atstovas, kuriam sunkiau susirasti darbą, tačiau turi išlavintą mąstymą, kas žymiau svarbiau nei vadybos ar ekonomikos žinios.

  • Istorija / VBE 97
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 91
Žinutė parašyta: 2009-07-31 10:09:10 | Nuoroda

na ant vpu tikrai nestumiu... jokio skirtumo kur mokaisi, o ypac filosofija...cia viskas priklauso grynai nuo zmogaus... :) man vpu patinka, nes cia nesidrasko taip del pazymio kai pvu ar pan.(bent jau musu grupej) :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą