Ekonomika. Kodel verta studijuoti?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-24 10:19:49 | Nuoroda
Marka rašė:
Girtas Moskitas rašė:

"skirtinga profili ir issilavinima duoda nekalbant apie tam tikras galimybes..."

Kaip suprast šitą pasakymą?

O mokykla vadinama tik dėl dydžio, SSE yra per maža kad būtų vadinama universitetu ;) Tačiau bakalauras universitetinis.

 Nevargsiu ieskodamas tikslesniu apibrezimu kuo skiriasi universitetinis nuo kolegijos issilavinimo bet jei ishkart einant prie isvados... tai universitetinis issilavinimas suteikia platu profili ir kaip ir tikslas butu ugdyti issilavinusi zmogu... o kolegijose rengiamas zmogus tikslingai tam tikram darbui ar darbo sriciai...

Tai Universitete nori nenori tenka susidurti su filosofija/matematiko/teise/ekonomika ir etc. kol kolegijose ruosia butent tarkim buti savo srities specialistu....

Kas lieciat SSE tai ten nieko nera kas butu nesusije uz ekonomikos/verslo srities... taip pat studiju programa yra trumpesne ir po jos tavo busimos studijos apsiriboja ta pacia eko/verlso sritimi... (nors as nesakau kad taip neturetu but nes SSER yra business school tiesiog cia atsakant i klausima del skirtingo profilio)

Kas liecia pati PR tai jei ir neturi didelio biudzeto tai vistiek skiria daug demesio tam... Tau gi irgi niekas nemoka uz tai kad rasytum apie SSE.. .tiesiog SSE sugeba itrautki studentus i savo intersu veikla.. Galutinis tikslas butu sukurti ivaizdi kad kazkas ten yra geriau nei kitur...

O tu bent bandei mokytis tam sse kad taip uztikrintai kalbi?

Žinutė parašyta: 2010-06-24 10:59:47 | Nuoroda
Tomis rašė:

Šiaip jau palyginus Studijų programas, nežinau, kaip tau, bet ISM tikrai atrodo jau kad turi geresnį programą lyginant su VU...

Na reklama ar nereklama, man asmeniškai dzin..

Tiesiog, nereikia čia stumti..

Visi žino, kad geriausia ekonomikos mokykla yra RYGOJE :)

 

Įdomu pamatyti tuos visus laikančius SSE geriausiu universitetu, sorry, bet prajuokinai. Tikriausiai tokia nuomonė iš SSE kolegų(reklamuotojų) susikūrei... Pastebėkime, kaip aktyviai forumuose reklamuojama ir visur sakoma, kad stokite tik į Rygą. Šiaip jau geriems dalykams reklamos nelabai reikia... bet čia jau SSE nuopelnas. Apie kokybę kalbėti tai išvis manau lygu barščių virimui... Na o kainos ohoho... Prisiminkime, kad Latvija bankrutavusi šalis, tai ar tikrai norite ten studijuoti?
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-06-24 12:07:26 | Nuoroda

na čia tik jūsų nuomonės ;D

beprasmiška ginčytis, ir tikrai niekas čia reklamos neduoda.

Žinutė parašyta: 2010-06-24 13:04:09 | Nuoroda

Aaaa… Dabar supratau, kad SSE yra profkė! Per daug užtikrintai kalbi apie “profilį” ir “galimybes”, kaip dar niekur nestudijavęs (kaip suprantu).
Dėl SSE „siauro profilio“. Taip, dauguma dalykų yra orientuotų į ekonomiką/verslą, tačiau taip pat studijose yra tekę susidurti tiek su teise, tiek su etika (taigi kartu ir filosofija) ar matematika (savaime suprantama), o taip pat yra krūva pasirenkamųjų dalykų, tarp kurių 7 kalbos, logika ir net fizika (Contemporary Physics). Tai apie kokį „profilio siaurumą“ mes šnekam?
Apskritai, sutinku kad SSE yra pakankamai specializuota. Geriausiuose pasaulio universitetuose tikrai pabrėžiami bendrieji dalykai, BET kalbant apie Lietuvos universitetus... Paklausk studentų, kaip jie žiūri į tuos bendruosius dalykus ir ar labai patenkinti jais:) Tai, kad praeisi filosofijos ar nesveiką aukštosios matematikos kursą VU, geresniu ekonomistu netapsi.
„tavo busimos studijos apsiriboja ta pacia eko/verlso sritimi”. Nesuprantu visiškai tokio argumento. Tai, kad praeisi keletą bendrų dalykų (kurie tik laaaaabai paviršutiniškai paliečia tam tikrą sritį), keičiant studijų kryptį tai nieko nereikš. Taip kad nematau jokio skirtumo šitoj vietoj tarp SSE ir “universitetų”.
Public Relations ir reklama. Pats savo laiku sužinojau apie SSE tik per šitą forumą, ir sėdėjau čia dar prieš stojant. Ir SSE žino palyginus mažai žmonių (tuo įsitikinu kai manęs paklausia kur studijuoju…), nors suinteresuoti asmenys tikrai žino ir vertina. Ir taip, studentai įtraukti į veiklą, bet viskas vyksta savo noru. Čia sėdžiu tam, kad padėt žmonėms kurie yra tokioje pačioje situacijoje kaip ir aš prieš porą metų.
“Šiaip jau geriems dalykams reklamos nelabai reikia...”. Kodėl tada Harvard Business School reklamuojasi? 
“Prisiminkime, kad Latvija bankrutavusi šalis, tai ar tikrai norite ten studijuoti?” O vat čia jau tu nusišneki kaip reta. Matosi, kad nežinai kas yra bankrotas :D
“Įdomu pamatyti tuos visus laikančius SSE geriausiu universitetu”. Pakalbėk su didžiausių tarptautinių kompanijų atrankų vadovais.
Galiausiai, nepaisant PR ar “profilio”, viskas susiveda į tai, kas geriausiai paruošia ekonomistus mūsų regione. Čia yra daug žmonių, kurie perstojo iš VU, ISM ar MRU, ir visi sako tą patį – SSE lenkia visus, ir gerokai. Tiek dėstymo kokybe (dauguma dėstytojų iš Švedijos ir kitų šalių, ir šiaip, dauguma jų yra su labia aukšto lygio išsilavinimu (turime dėstytojų baigusių Cambridge, Harvard, MIT, Insead, Yale, New York University), tiek efektyvesne mokymosi sistema (3 metai, vienas kursas vienu metu, praktika vasaros metu) ir išskirtine mokymosi kultūra (anglų kalba, komandinis darbas, daug projektų ir prezentacijų, NIEKAS NENUSIRAŠINĖJA, studentai įtraukiami į mokyklos activities).
 

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-06-24 15:05:12 | Nuoroda

Idomu is kur pas Marka tiek daug pykcio ant sse ryga :D

Žinutė parašyta: 2010-06-24 16:39:23 | Nuoroda

 Ikvepei mane parasyti ilgesni atsakyma... Nors skaitant tavo ilga pasisakyma kele sypsena...


Del pacios diskusijos eigos tai as kopijuosiu tavo posto dalis ir tada issreiksiu savo nuomone.

„Dabar supratau, kad SSE yra profkė! Per daug užtikrintai kalbi apie “profilį” ir “galimybes”, kaip dar niekur nestudijavęs (kaip suprantu).
Dėl SSE „siauro profilio“. Taip, dauguma dalykų yra orientuotų į ekonomiką/verslą, tačiau taip pat studijose yra tekę susidurti tiek su teise, tiek su etika (taigi kartu ir filosofija) ar matematika (savaime suprantama), o taip pat yra krūva pasirenkamųjų dalykų, tarp kurių 7 kalbos, logika ir net fizika (Contemporary Physics). Tai apie kokį „profilio siaurumą“ mes šnekam? „


Dziugu, kad zmogus sugeba dziaugtis savo studijomis ir sugeba teigti kad jos plataus profilio. Is psichologijos puses tai zmogus visada sugeba savo sprendima pagristi ir jaustis kad jis padare gera sprendima, siuo atveju kad pasirinkai SSE.
Kas liecia tavo platuji profili tai pazintis su „kitais dalykais“ apsiriboja ties Business Law ir Business Ethics, jei sugebi tuos kelis kursus kurie trunka pora savaiciu vadinti placiu profiliu. Tai manau pats irodai, kad profilis itin siauras.
Ir jeigu yra kursai, kad tiesiog uzmustu laika, tie patys electivai (daugeliu atveju) tai manau, kad cia menkas pliusas.
Kaip ir pats minejai: „Apskritai, sutinku kad SSE yra pakankamai specializuota. „


„Geriausiuose pasaulio universitetuose tikrai pabrėžiami bendrieji dalykai, BET kalbant apie Lietuvos universitetus... Paklausk studentų, kaip jie žiūri į tuos bendruosius dalykus ir ar labai patenkinti jais:) Tai, kad praeisi filosofijos ar nesveiką aukštosios matematikos kursą VU, geresniu ekonomistu netapsi. „


Mano nuomone isvis nekiekvienam aukstasis mokslas ir tu patenkintuju neturi buti daug, nes jiems tiesiog neskirta. Kas liecia tavo antra pasisakyma apie praejima filosofijos kursa tai manau tai tikrai padetu suvokti pacia ekonomine filosofija, kuri mano nuomone yra labai svarbi ne tik kazkokius ekonominius modelius, kurie naudojami uzdaviniams spresti. Pats ekonomikos mokslas issivyste is politines ekonomikos ir yra kaip ir ish dalies filosofijos saka. Kas liecia nesveikus aukstosios matematikos kursus tai manau butina norint buti geru ekonomistu. Kaip pavyzdi galiu pateikti ir Miltona Friedmana, kuris buvo ir gabus matematikas savo ekonomines teorijas grindes per butent matematinius isvedziojimus.
Ar VU sugeba suteikti tai kokybiskai nezinau, bent jau tokie dalykai ju programoje egzistuoja.

„Galiausiai, nepaisant PR ar “profilio”, viskas susiveda į tai, kas geriausiai paruošia ekonomistus mūsų regione. Čia yra daug žmonių, kurie perstojo iš VU, ISM ar MRU, ir visi sako tą patį – SSE lenkia visus, ir gerokai. Tiek dėstymo kokybe (dauguma dėstytojų iš Švedijos ir kitų šalių, ir šiaip, dauguma jų yra su labia aukšto lygio išsilavinimu (turime dėstytojų baigusių Cambridge, Harvard, MIT, Insead, Yale, New York University), tiek efektyvesne mokymosi sistema (3 metai, vienas kursas vienu metu, praktika vasaros metu) ir išskirtine mokymosi kultūra (anglų kalba, komandinis darbas, daug projektų ir prezentacijų, NIEKAS NENUSIRAŠINĖJA, studentai įtraukiami į mokyklos activities). „


Nei vienas is tu argumentu neirodo kad yra ruosiami geresni ekonomistai. Greiciau sudaromas placebo efektas. Geri/protingi yra ish SSE ne todel, kad SSE tokius juos padare o del to, kad stodami ten jau buvo protingi/geri.
Vien, kad destytojas yra ish Svedijos tai nereiskia, kad jis geras destytojas, susidaro ispudis, kad dar gyvas mazos salies/regiono kompleksas tavy.
Efektyvesne mokymosi sistema, gal galetum pasakyti kodel mokytis viena kursa yra daug geriau nei kelis... Manai kad labai tikslingas isnaudojamas laikas skiriant kelias valandas per diena vienam dalykui ir tuo studijos ir baigiasi.. Su knyga gali bet kuriame univere padirbeti jei ka... 3 metai... Savotiskas pliusas, kad greiciau baigi bakalaura, bet tai nereiskia kad is to greitumo kas nors geriau yra, tiesiog apima mazesne apimti informacijos (Nesakau kad butent mazesne ekonomikos srityje nes vien tik ekonomika/versla ir mokotes).
Isskirtine mokymosi kultura – vel jokiu argumentu kodel tai gerai ar blogai. Nes seip galiu atrasti ir labai daug minusu butent tame ka paminejai. Anglu kalba yra pliusas, nors zmones geriau suvokia dalykus jei jie destomi gimtaja kalba. Komandinis darbas – man asmeniskai jis niekada nebuvo priimtinas. Daug projektu ir prezentaciju – taigi rasto darbai pats efektyviausias budas mokytis, <sarcasm>lenkiuosi SSE, kuri sugalvojo si unikalu buda</sarcrasm>, o prezentacijos gerai? Nes niekas jom perdaug nesiruosia? Niekas nenusirasineja sakyciau pliusas bet velgi individualus dalykas, nereiskia kad LTU univere imsi ir pradesi nusirasinet jei to nedarydavai ar nenori.
O studentai itraukiami i mokyklos activities – vienodai taip pat gali isitraukti i studentu atstovybes LTU univeruose, kuriu projetkai daznai buna ispudingesni be to niekas netrukdo eiti i ivairias tarpautines organzacijas, kad ir AISEC butent lietuvoje (kas manau del kalbos barjero Latvijoje butu sunku padaryti).

 

P.S.Kad ir kaip atrodytu mano pasisakymai, bet nejauciu jokio pykcio SSE ;] 

 

Žinutė parašyta: 2010-06-24 18:27:00 | Nuoroda
Marka rašė:

 Ikvepei mane parasyti ilgesni atsakyma... Nors skaitant tavo ilga pasisakyma kele sypsena...


Del pacios diskusijos eigos tai as kopijuosiu tavo posto dalis ir tada issreiksiu savo nuomone.

„Dabar supratau, kad SSE yra profkė! Per daug užtikrintai kalbi apie “profilį” ir “galimybes”, kaip dar niekur nestudijavęs (kaip suprantu).
Dėl SSE „siauro profilio“. Taip, dauguma dalykų yra orientuotų į ekonomiką/verslą, tačiau taip pat studijose yra tekę susidurti tiek su teise, tiek su etika (taigi kartu ir filosofija) ar matematika (savaime suprantama), o taip pat yra krūva pasirenkamųjų dalykų, tarp kurių 7 kalbos, logika ir net fizika (Contemporary Physics). Tai apie kokį „profilio siaurumą“ mes šnekam? „


Dziugu, kad zmogus sugeba dziaugtis savo studijomis ir sugeba teigti kad jos plataus profilio. Is psichologijos puses tai zmogus visada sugeba savo sprendima pagristi ir jaustis kad jis padare gera sprendima, siuo atveju kad pasirinkai SSE.
Kas liecia tavo platuji profili tai pazintis su „kitais dalykais“ apsiriboja ties Business Law ir Business Ethics, jei sugebi tuos kelis kursus kurie trunka pora savaiciu vadinti placiu profiliu. Tai manau pats irodai, kad profilis itin siauras.
Ir jeigu yra kursai, kad tiesiog uzmustu laika, tie patys electivai (daugeliu atveju) tai manau, kad cia menkas pliusas.
Kaip ir pats minejai: „Apskritai, sutinku kad SSE yra pakankamai specializuota. „


„Geriausiuose pasaulio universitetuose tikrai pabrėžiami bendrieji dalykai, BET kalbant apie Lietuvos universitetus... Paklausk studentų, kaip jie žiūri į tuos bendruosius dalykus ir ar labai patenkinti jais:) Tai, kad praeisi filosofijos ar nesveiką aukštosios matematikos kursą VU, geresniu ekonomistu netapsi. „


Mano nuomone isvis nekiekvienam aukstasis mokslas ir tu patenkintuju neturi buti daug, nes jiems tiesiog neskirta. Kas liecia tavo antra pasisakyma apie praejima filosofijos kursa tai manau tai tikrai padetu suvokti pacia ekonomine filosofija, kuri mano nuomone yra labai svarbi ne tik kazkokius ekonominius modelius, kurie naudojami uzdaviniams spresti. Pats ekonomikos mokslas issivyste is politines ekonomikos ir yra kaip ir ish dalies filosofijos saka. Kas liecia nesveikus aukstosios matematikos kursus tai manau butina norint buti geru ekonomistu. Kaip pavyzdi galiu pateikti ir Miltona Friedmana, kuris buvo ir gabus matematikas savo ekonomines teorijas grindes per butent matematinius isvedziojimus.
Ar VU sugeba suteikti tai kokybiskai nezinau, bent jau tokie dalykai ju programoje egzistuoja.

„Galiausiai, nepaisant PR ar “profilio”, viskas susiveda į tai, kas geriausiai paruošia ekonomistus mūsų regione. Čia yra daug žmonių, kurie perstojo iš VU, ISM ar MRU, ir visi sako tą patį – SSE lenkia visus, ir gerokai. Tiek dėstymo kokybe (dauguma dėstytojų iš Švedijos ir kitų šalių, ir šiaip, dauguma jų yra su labia aukšto lygio išsilavinimu (turime dėstytojų baigusių Cambridge, Harvard, MIT, Insead, Yale, New York University), tiek efektyvesne mokymosi sistema (3 metai, vienas kursas vienu metu, praktika vasaros metu) ir išskirtine mokymosi kultūra (anglų kalba, komandinis darbas, daug projektų ir prezentacijų, NIEKAS NENUSIRAŠINĖJA, studentai įtraukiami į mokyklos activities). „


Nei vienas is tu argumentu neirodo kad yra ruosiami geresni ekonomistai. Greiciau sudaromas placebo efektas. Geri/protingi yra ish SSE ne todel, kad SSE tokius juos padare o del to, kad stodami ten jau buvo protingi/geri.
Vien, kad destytojas yra ish Svedijos tai nereiskia, kad jis geras destytojas, susidaro ispudis, kad dar gyvas mazos salies/regiono kompleksas tavy.
Efektyvesne mokymosi sistema, gal galetum pasakyti kodel mokytis viena kursa yra daug geriau nei kelis... Manai kad labai tikslingas isnaudojamas laikas skiriant kelias valandas per diena vienam dalykui ir tuo studijos ir baigiasi.. Su knyga gali bet kuriame univere padirbeti jei ka... 3 metai... Savotiskas pliusas, kad greiciau baigi bakalaura, bet tai nereiskia kad is to greitumo kas nors geriau yra, tiesiog apima mazesne apimti informacijos (Nesakau kad butent mazesne ekonomikos srityje nes vien tik ekonomika/versla ir mokotes).
Isskirtine mokymosi kultura – vel jokiu argumentu kodel tai gerai ar blogai. Nes seip galiu atrasti ir labai daug minusu butent tame ka paminejai. Anglu kalba yra pliusas, nors zmones geriau suvokia dalykus jei jie destomi gimtaja kalba. Komandinis darbas – man asmeniskai jis niekada nebuvo priimtinas. Daug projektu ir prezentaciju – taigi rasto darbai pats efektyviausias budas mokytis, <sarcasm>lenkiuosi SSE, kuri sugalvojo si unikalu buda</sarcrasm>, o prezentacijos gerai? Nes niekas jom perdaug nesiruosia? Niekas nenusirasineja sakyciau pliusas bet velgi individualus dalykas, nereiskia kad LTU univere imsi ir pradesi nusirasinet jei to nedarydavai ar nenori.
O studentai itraukiami i mokyklos activities – vienodai taip pat gali isitraukti i studentu atstovybes LTU univeruose, kuriu projetkai daznai buna ispudingesni be to niekas netrukdo eiti i ivairias tarpautines organzacijas, kad ir AISEC butent lietuvoje (kas manau del kalbos barjero Latvijoje butu sunku padaryti).

 

P.S.Kad ir kaip atrodytu mano pasisakymai, bet nejauciu jokio pykcio SSE ;] 

 

 Moskitas:"(dauguma dėstytojų iš Švedijos ir kitų šalių, ir šiaip, dauguma jų yra su labia aukšto lygio išsilavinimu (turime dėstytojų baigusių Cambridge, Harvard, MIT, Insead, Yale, New York University)"

To Marka:Iki galo perskaityk ka zmogus raso...

Marka:"vienodai taip pat gali isitraukti i studentu atstovybes LTU univeruose, kuriu projetkai daznai buna ispudingesni."

Kur galima rast sia informacija?

Žinutė parašyta: 2010-06-24 18:29:15 | Nuoroda

Neturi jokio pykčio SSE, tik nusistatymą. Vėlgi, darosi labai įdomu iš kur pas tave tokios žinios ir supratimas apie ekonomiką ir aukštąjį mokslą (nepamirškim psichologijos!) dar net nebaigus mokyklos?
Nesiginčysiu toliau dėl profilio, nes matau turi savo idealistinį suvokimą apie aukštąjį mokslą, kurį (duodu 90%) pakeisi bestudijuodamas. Bet tebūnie, priimkime tą faktą kad SSE nedėstoma filosifija ar koks kitas nesusijęs su ekonomika dalykas, o tarkim VU tai turi. Klausimas vis tiek lieka tas pats, kur geriau paruošiami ekonomistai?
Kitas klausimas, ar tos visos filosofijos ir aukštosios matematikos įtakoja paruošimą? Geruose universitetuose greičiausiai taip, bet kalba eina apie mūsų regioną. Ir pats faktas, kad universitetas turi bendrus dalykus savo programoje, nereiškia kad jie pridės vertės. Reikia, kad juos dar gerai ir išdėstytų, o apie dėstymą atsiliepimai labai nekokie. Argumentas galėtų būti tai, kad jeigu tau išties įdomu, įsigilinsi pats ir išmoksi (praplėsi akiratį), bet to daryti nieks netrukdo jeigu net ir jeigu nestudijuoji niekur.
Kalbant konkrečiai apie SSE, kadangi studijuojami dalykai labai glaudžiai susiję, jie padeda suformuoti suvokimą apie ekonomiką ir be papildomų filosofijos ar kitų kursų (tiesiog reikiamos temos iš kitų sričių paliečiamos per mokomą kursą). Tiek aukštosios matematikos, kiek moko Lietuvos universitetuose, ekonomikos bakalaurams nereikia. Nors čia visą laiką iškylantis argumentas yra tas, kad lavinamas mąstymas. Nežinau, man kolkas nekyla sunkumų suprasti tai ką mokausi ir nepraėjus uber-aukštos matematikos, nors dauguma ekonominių modelių grindžiami matematika.
O jeigu kalbėti apie tokius šviesulius kaip Milton Friedman (ar apskritai, akademikus), jie visi buvo stiprūs matematikai ir ne tik. Ekonomisto karjera akademiniame pasaulyje reikalauja visai kitko nei corporate pasaulyje. Tačiau norint būti akademiku, bakalauro neužtenka, ir šiuo atveju magistro ir daktaro studijos yra daug svarbesnės, kur jau gilinamasi į siauresnę sritį.
Placebo efektas :D Susirenka tikrai nedurni, tačiau mano mąstymą SSE gerokai pakeitė ir praplėtė, taip pat įgavau įvairių asmeninių savybių, būtent dėl tos ypatingos kultūros čia.
Dėstytojai iš Švedijos - turėjau omenyje švedų SSE, kuris yra man rodos tarp top 15 European Business Schools pagal Financial Times reitingus (kurie yra ne iš piršto laužti).
Vienas kursas vienu metu reiškia, kad pastoviai reikia mokytis (egzaminai vyksta labai dažnai). Dabar tau atrodo, kad prisiversi sėdėt prie knygų, tačiau kai nėra spaudimo, 99% žmonių nespaudžia maksimumo iš savęs, o SSE iš tavęs to pareikalauja. As a result, sugebi pakelti didesnį krūvį ir išmoksti dirbti efektyviau. Studijos 3 metai, bet jos žymiai intensyvesnės (praktiškai 4 metų kursas sukištas į 3 metus).
Anglų kalba dėstomus dalykus suvokiu lygiai taip pat kaip lietuvių, čia tiesiog pripratimo reikalas, o pripranti žaibiškai.
Rašto darbai SSE šiek tiek kitokie nei tarkim VU. Rašai komandose (komandinio darbo įgūdžiai – antras (po specifinių tai sričiai įgūdžių) geidžiamiausias darbdavių ieškomas įgūdis), ir dažnai tenka pabendrauti su realiomis kompanijomis (pamatai kaip viskas vyksta gyvai + pažintys). Dėl prezentacijų klysti – jas darome ne bet kaip, ir ruošiamės joms rimtai (taip pat reikia daryti opozicijas vieni kitiems).
Kad tu nenusirašinėsi, dar nereiškia kad kiti nenusirašinės, ir čia jau klausimas yra kokioje aplinkoje nori mokytis? Atrodytų, universitetas, akademinė aplinka, „platus profilis“, o nusirašinėja visi kaip mokykloje. Tai kaip čia yra, kad „profkėje“ yra aukštesnė akademinė kultūra negu „universitete“? 
O dėl activities, taip - yra jų visur. Čia gal ne taip įsireiškiau prieš tai, bet noriu pasakyti kad SSE gali daryti įtaką savo mokslui, nes po kiekvieno kurso reikia jį įvertinti, būna rengiamos diskusijos su dėstytojais apie kurso struktūrą, ir kiekvienais metais yra matomi realūs pokyčiai pagal studentų feedback‘ą. Taip pat gali būti teaching assistant.
Žodžiu, skirtumų yra daug, pavyzdžių galiu duoti ir daugiau, bet tiesą sakant dabar tingiu labai gilintis į šią diskusiją.
 

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-06-25 14:10:29 | Nuoroda
“Šiaip jau geriems dalykams reklamos nelabai reikia...”. Kodėl tada Harvard Business School reklamuojasi? Mokykla mokyklai nelygu, tad SSE iki Harvard'o labai jau toli... Nevykęs palyginimas, iš didelio rašto, išėjom iš krašto. “Prisiminkime, kad Latvija bankrutavusi šalis, tai ar tikrai norite ten studijuoti?” O vat čia jau tu nusišneki kaip reta. Matosi, kad nežinai kas yra bankrotas. Čia mane pribloškei... Matosi tavo ,,universitetas,,(mokykla) toks geras, kad nesužinai(tarkim iš dėstytojų), kad Latvija yra bankrutavusi šalis(kaip ir Islandija), kurios finansų valdymo sektorių perėmęs Tarptautinis valiutos fondas. Bet tavo nuomone čia nusišnekėjimas, ar ne tiesa? Mažiau skaityk Financial times, o savo aplinka pasidomėk. Tarp kitko buvau Litexpo parodoje ,,Kur stoti'', kalbėjau su vienu iš SSE Rygos... Iš jo žodžių buvo aišku, kad studijų kaina šiemet dar augs... Žinoma, bankrotas čia niekuo dėtas, toliau gyvenam lyg nieko nebuvus. Imame paskolas ir atidirbinėjame Latvijos bankams. Neblogas bizniukas. “Įdomu pamatyti tuos visus laikančius SSE geriausiu universitetu”. Pakalbėk su didžiausių tarptautinių kompanijų atrankų vadovais. Kai jau tokie ,,specializuoti'' absolventai išleidžiami(praktikantai), tai aišku juos priims į darbą, tokia situacija ir Lietuvoje, kur įvairiausi verslo kolegijų studentai jau studijuodami dirba ir nemažai užsidirbinėja. Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo? ISM universitetas, kurio absolventai sėkmingai įsidarbina tarptautinėse kompanijose kaip L'Oreal, Ernst & Young... ir ne bet kuo, o logistigos, rinkodoros, projektų vadovais... ir galėčiau vardint dar ir vardint. Pagal reitingą kažkur tarp 200 ekonomikos mokyklų. Bet žinant kad ten stoja turtingieji beveik su mokykliniais egzais, tai šiokių tokių abejonių kyla. Tai kad reitingas labai jau slidus dalykas ir kad Pagal Financial times yra SSE 12 vietoje gali reikšti tik arba realią situaciją( kuo abejoju), arba pinigingų švedų nuopelnas. Taigi nesidžiauk taip jau savo reitingu. Apskritai nors ir dauguma savo minčių pateiki argumentuotai ir konstruktyviai, susidaro įspūdis, jog vaizduoji kažkokį visažinį antžmogį. Kad jau studijuoji SSE tai jau viską taip žinai geriau už ne studentą ir galima svaidytis nusišnekėjimais? Nusileisk truputį... Per aukštai jau pasikėlęs. Nors ir bandžiau iš pradžių pagarbiai diskutuoti, bet sorry neišėjo.
Žinutė parašyta: 2010-06-25 14:14:06 | Nuoroda
Truputį ne taip norėjau parašyti, bet manau, kad suprasi.
Žinutė parašyta: 2010-06-25 16:37:45 | Nuoroda

Kažkas norėjo sužinoti apie MRU finansų ekonomiką. Taigi aš ten studijuoju. Nesu nusivylusi studijomis, kaip kažkas čia rašė anksčiau. Nieko ypatingo studijuojant ekonomika Lietuvoje tiketis neverta. Apskritai dauguma stojančiųjų nelabai supranta, kas ekonomika yra iš viso, stoja dėl to, kad gražiai skamba ar kad stoja draugai. Kadangi mane domino būtent ši specialybė, kuri iš karto yra specializuota (nes ekonomika šiaip socialinis mokslas), todėl pasirinkau MRU. Matematika kaip turbūt ir visur vienas sunkiausių dalykų, bent jau pirmą semestrą. Vėliau man sudėtingesnė pasirodė mikroekonomika. Neišvengiama ir bendrųjų dalykų, bet pataikius ant dėstytojų, kurie supranta, kad reikia savo dėstomą dalyką pateikti kaip įmanoma aktualiau ekonomistams, būna visai idomu. Didelis ir laisvai pasirenkamų dalykų skaičius. Dar žinoma moderni biblioteka, sesijos metu veikianti iki 5h ryto, ypač padeda tiems, kas neturi sąlygų mokytis namie, ar bendrabutyje (dėl kambariokų pavyzdžiui) :) Kauskit jei kas domina ;)

  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 91
  • Matematika / VBE 95
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 97
Žinutė parašyta: 2010-06-25 20:16:58 | Nuoroda

Swishfoot, tavo pasisakymas apie reklamavimasi buvo labai absoliutinis, dėl to ir mano pavyzdys buvo toks pats :) Aišku kad HBS yra žymiai žymiai aukštesnio lygio. Tiesiog norėjau pasakyti, kad reklamuojasi visi, ir ypač „geri dalykai“ labai dažnai yra reklamuojami.

Dėl bankroto, neaiškink man, prašau, daugiau apie Latvijos bankrotą. TVF Latvijai suteikė paskolą, ir kad gautų jos dalis, Latvija turi mažinti deficitą. Ta paskola ir yra tam, kad Latvija išliktų moki, galėtų mokėti už savo skolas, obligacijas (kitaip tariant, nebankrutuotų). O kad padėtis nelengva, čia jau visiems aišku, tačiau tai nėra bankrotas.

Tavo konspiracijos teorijos apie keliamo mokesčio sąsajas su bankais taip pat iš piršto laužtos. SSE Riga yra valdoma švedų SSE (51% akcijų priklauso jiems), ir mokesčio kelimas buvo suplanuotas jau prieš kelis metus (ir buvo keliamas palaipsniui iki tokio koks yra dabar (daugiau nekils)), dėl to, kad švedų SSE buvo įsipareigojusi pinigais remti SSE Riga, o dabar finansavimas iš ten sumažintas, tačiau planuojama kad švedų SSE bus dar labiau įtraukta į Rygos reikalus (galbūt netgi gausime švedų SSE diplomą).

„Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo?” Tiesą sakant, nelabai supratau, ką nori tuo pasakyti
.
O dėl mokymosi ir darbo, tame pačiame VU ar ISM žmonės eina dirbti ir tai tik parodo, kad krūvis ten neįspūdingas. Aišku, pradėti dirbti anksti yra gerai, ir tai gali būti labia geras boost’as karjerai.

Reitingai. Tame pačiame reitinge SSE lenkia, o FT reitinge ISM net nėra. Sutinku, kad reitingai tai ne viskas, tačiau taip pat jie ir nėra laužiami iš piršto. Nemanau kad tie patys London Business School, Harvard Business School ar Insead puikuojasi reitingų viršūnėse šiaip sau (tik vėl nepagalvok, kad lyginu SSE su šiom institucijom). “Pinigingi švedai”. Vėlgi, tuščios konspiracijos teorijos... Gal jie nupirko SSE vietą reitinge?

Noriu kad suprastumėt mane teisingai, aš tikrai neteigiu kad Lietuvos universitetuose negalima nieko pasiekti. The sky is the limit, ir stengiantis gali sužibėti bet kur, ir pralenkti ne tik baigusius SSE, bet ir Harvardą :) Aišku,kad tarp baigusių ISM, VU ar kitą universitetą yra puikių žmonių, kurie pasiekė labai labai daug. Tačiau man čia iškyla du klausimai.

1. Visų pirma, ar jie pasiekė tai ką turi dėl to, kad universitetas jiems suteikė puikias žinias ir išsilavinimą, ar dėl to, kad jie patys buvo labai aktyvūs, ėjo dirbti, užsiėmė įvairia veikla, tobulėjo savarankiškai ir taip įgijo pranašumą prieš kitus? Pastaruoju atveju iškyla klausimas, koks tada universiteto vaidmuo tokioje situacijoje? „Diplomas“?

2. Ar visi sugeba patys, be universiteto ir konkurencingos aplinkos spaudimo, tobulėti? Kiek tokių, kurie baigia tą patį ISM eina dirbti į tavo išvardintas ir panašias „kietas“ kompanijas? O kiek „nusėda“ arba laukia kol koks pažįstamas kur įkiš?Palyginimui, šiais metais praktiškai visi baigę SSE lietuviai jau dirba tikrai gerose kompanijose arba tęsia studijas Europoje (taip pat labai gero lygio universitetuose (Bocconi, švedijos SSE, Esade)).

Tiesiog noriu atkreipti dėmesį į tai, ką Jums suteiks universitetas. Jeigu jūsų pačių papildoma veikla jums prideda daugiau vertės negu universiteto suteikiamas išsilavinimas, kokia to išsilavinimo vertė Jums?
 

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-06-26 22:46:38 | Nuoroda
Girtas Moskitas rašė:

Swishfoot, tavo pasisakymas apie reklamavimasi buvo labai absoliutinis, dėl to ir mano pavyzdys buvo toks pats :) Aišku kad HBS yra žymiai žymiai aukštesnio lygio. Tiesiog norėjau pasakyti, kad reklamuojasi visi, ir ypač „geri dalykai“ labai dažnai yra reklamuojami.

Dėl bankroto, neaiškink man, prašau, daugiau apie Latvijos bankrotą. TVF Latvijai suteikė paskolą, ir kad gautų jos dalis, Latvija turi mažinti deficitą. Ta paskola ir yra tam, kad Latvija išliktų moki, galėtų mokėti už savo skolas, obligacijas (kitaip tariant, nebankrutuotų). O kad padėtis nelengva, čia jau visiems aišku, tačiau tai nėra bankrotas.

Tavo konspiracijos teorijos apie keliamo mokesčio sąsajas su bankais taip pat iš piršto laužtos. SSE Riga yra valdoma švedų SSE (51% akcijų priklauso jiems), ir mokesčio kelimas buvo suplanuotas jau prieš kelis metus (ir buvo keliamas palaipsniui iki tokio koks yra dabar (daugiau nekils)), dėl to, kad švedų SSE buvo įsipareigojusi pinigais remti SSE Riga, o dabar finansavimas iš ten sumažintas, tačiau planuojama kad švedų SSE bus dar labiau įtraukta į Rygos reikalus (galbūt netgi gausime švedų SSE diplomą).

„Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo?” Tiesą sakant, nelabai supratau, ką nori tuo pasakyti
.
O dėl mokymosi ir darbo, tame pačiame VU ar ISM žmonės eina dirbti ir tai tik parodo, kad krūvis ten neįspūdingas. Aišku, pradėti dirbti anksti yra gerai, ir tai gali būti labia geras boost’as karjerai.

Reitingai. Tame pačiame reitinge SSE lenkia, o FT reitinge ISM net nėra. Sutinku, kad reitingai tai ne viskas, tačiau taip pat jie ir nėra laužiami iš piršto. Nemanau kad tie patys London Business School, Harvard Business School ar Insead puikuojasi reitingų viršūnėse šiaip sau (tik vėl nepagalvok, kad lyginu SSE su šiom institucijom). “Pinigingi švedai”. Vėlgi, tuščios konspiracijos teorijos... Gal jie nupirko SSE vietą reitinge?

Noriu kad suprastumėt mane teisingai, aš tikrai neteigiu kad Lietuvos universitetuose negalima nieko pasiekti. The sky is the limit, ir stengiantis gali sužibėti bet kur, ir pralenkti ne tik baigusius SSE, bet ir Harvardą :) Aišku,kad tarp baigusių ISM, VU ar kitą universitetą yra puikių žmonių, kurie pasiekė labai labai daug. Tačiau man čia iškyla du klausimai.

1. Visų pirma, ar jie pasiekė tai ką turi dėl to, kad universitetas jiems suteikė puikias žinias ir išsilavinimą, ar dėl to, kad jie patys buvo labai aktyvūs, ėjo dirbti, užsiėmė įvairia veikla, tobulėjo savarankiškai ir taip įgijo pranašumą prieš kitus? Pastaruoju atveju iškyla klausimas, koks tada universiteto vaidmuo tokioje situacijoje? „Diplomas“?

2. Ar visi sugeba patys, be universiteto ir konkurencingos aplinkos spaudimo, tobulėti? Kiek tokių, kurie baigia tą patį ISM eina dirbti į tavo išvardintas ir panašias „kietas“ kompanijas? O kiek „nusėda“ arba laukia kol koks pažįstamas kur įkiš?Palyginimui, šiais metais praktiškai visi baigę SSE lietuviai jau dirba tikrai gerose kompanijose arba tęsia studijas Europoje (taip pat labai gero lygio universitetuose (Bocconi, švedijos SSE, Esade)).

Tiesiog noriu atkreipti dėmesį į tai, ką Jums suteiks universitetas. Jeigu jūsų pačių papildoma veikla jums prideda daugiau vertės negu universiteto suteikiamas išsilavinimas, kokia to išsilavinimo vertė Jums?
 

 

Mano giliu įsitikinimu, tai reklama reikalinga arba ypač geriems ,,produktams'' , arba ypač blogiems. Na, tu vėl mėgsti absoliutinti... Nematau reikalu šituo klausimu toliau diskutuoti. Su bankrotu nesutinki - nesigilinsiu, čia prasidės diskusija be galo(sunkūs laikai, visi išgyvena krizę, bla bla bla ir kt.). Tiesiog jau off topic totalus. Ekonomikos ekspertai nuspres... Dėl mokesčių kėlimo padariau prielaidą(ne tavo vadinamos konspiracijos, o gal vėl absoliutinė tezė?), vėlgi tik išgirdau iš SSE studento, todėl tarkim galėčiau ir sutikti su tavo dėstoma teorija... O dėl dvigubo diplomo tavo SSE mokyklą ISM jau lenkia, nes ISM yra galimybė gauti dvigubą diplomą. Yra pasirašytos sutartys su Abertay Dundee bei Edinburgh Napier universitetais, UK.(Pliusas ISM, minusas SSE:D) Apie kolegijas tikriausiai nenorėjai suprasti, užmerkei akis - tiek to. Kalbėjau apie darbą kolegijose, ne universitetuose, įdėmiai perskaityk citatą :,, Įsivaizduoji, kad iš kolegijų(nekalbu apie univerus) nelaukia diplomo? " Taigi lyg ir kospiraciniai išvedžiojimai. Kad darbo patirtis yra svarbi, tarkim tam pačiam CV čia visiškai sutinku ir neturiu ką pridurti. Reitingas, kaip ir minėjau, labai slidus dalykas. Pagal Eduniversal ISM turi net 4 palmės šakeles, o tuo tarpu tavo išgirta SSE mokykla vos 3, kaip ir VU TVM. Tai kaip šitą paaiškintum, atsitiktinumas ar klaida? Bet juk tavo nuomone čia tik konspiracijos... Juk minėjai, kad reitingai ne iš piršto laužti... Apibendrinus, kur, ką, kaip studijuoti sprendžia kievienas individualiai, jei turi kiek išmonės, o ne vien iš forumų,reitingų, kalbų, reklamų, ypač reklamuotojų ar kitokių įtaigos priemonių. Ar tikslinga studijuoti SSE, jei tą patį ar daugiau galima gauti(nesakau kad visada) Lietuvoje. Ar kaina yra verta SSE diplomo, diplomas - protų nutekėjimo?
Žinutė parašyta: 2010-07-21 22:54:20 | Nuoroda

Swishfoot, prašau, pasitikrink faktus prieš šnekėdamas. Pagal tą retingą SSE turi 5 šakeles, nes visuose retinguose ji eina su švedais, ir Riga Business School nėra Stockholm School of Economics in Riga. Dėl tų dviejų ISM partnerių – jie velkasi UK topų gale, tai kokia nauda iš tokio išsilavinimo? Dėl bankroto, jeigu pakankamai žinotum, diskusija be galo neprasidėtų – jo tiesiog nėra. Finansiniai sunkumai nėra lygu bankrotui by definition. Parodyk man straipsnį, kuris sakytų kitaip.

Apie kolegijas tikrai nesupratau, ir man tavo frazė apie „diplomo laukimą“ tikrai neaiški. Galėtum paaiškint plačiau.

Ir niekaip nesutiksiu kad galima Lietuvoje gauti tą patį, net nešnekant apie „geriau“. Tik prašau suprasti teisingai: šneku apie „gavimą“ iš universiteto. O pasiekti daugiau, žinoma, galima ir likus Lietuvoje, tačiau kaip ir minėjau anksčiau, tai daugiau individualių žmogaus pastangų dėka. O aš kalbu apie „gryną“ universiteto indėlį.
Apskritai, pastebėjau kad kolkas tik gyniau SSE, tačiau svarių argumentų kodėl ISM, VU ar kitas Lietuvos universitetas duoda daugiau nei SSE, iš tavęs neišgirdau, o keletas mano argumentų taip ir nebuvo atmušti...

P.S. Dar prie SSE pranašumų: bendravimas su alumni network‘u yra žymiai glaustesnis, nes paprasčiausiai yra mažiau žmonių. O tokios pažintys labai padeda.
Galiausiai, jeigu abejoji suteikiamų žinių kokybe, pasižiūrėk kas šiemet iš Baltijos šalių važiavo į L‘Oreal Brandstorm ir HR konkursų finalus, kas praktiškai visada laimi ECV, kas ir kokias vietas užima Peak Time konkursuose.
 

  • Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Matematika / VBE 97
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 94
Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:35:00 | Nuoroda
Girtas Moskitas rašė:

P.S. Dar prie SSE pranašumų: bendravimas su alumni network‘u yra žymiai glaustesnis, nes paprasčiausiai yra mažiau žmonių. O tokios pažintys labai padeda.
Galiausiai, jeigu abejoji suteikiamų žinių kokybe, pasižiūrėk kas šiemet iš Baltijos šalių važiavo į L‘Oreal Brandstorm ir HR konkursų finalus, kas praktiškai visada laimi ECV, kas ir kokias vietas užima Peak Time konkursuose.
 

kalbant apie verslo-ekonomikos konkursus, tai SSER visiskai dominuoja regione. nezinau ne vieno is daugybes vykstanciu konkursu, kur vu/ism/belekokio kito universiteto studentai galetu nors kiek rimciau pasipriesinti SSER studentams, ir taip jau daug metu. o jei ir pasitaiko, kad aplenktu, tai buna isimtis, o ne taisykle.

Žinutė parašyta: 2010-07-28 11:18:48 | Nuoroda

ok pliusai tai pliuskai, o kokie minusai MRU ?

Žinutė parašyta: 2010-08-11 11:22:53 | Nuoroda
Jeigu Riga Business School nėra Stockholm School of Economics in Riga, tada SSE Riga visai nėra ediniversal.com reitinge. Taip išeina, kad ir ISM turi eiti su ,,motina'' BI Norwegian School of Management universitetu, kuris irgi turi 5 palmės šakeles(pagal tavo teoriją)? Dėl dviejų partnerių... na taip, jie nėra pačioje viršūnėje, bet vis šis tas geriau negu nieko, žinant tai, kaip Lietuvoje madingą turėti užsienio diplomą. Tiesa, magistrantūroje yra galimybė gauti dvigubą diplomą su BI universitetu, kuris pripažįstamas vienu didžiausių verslo universitetų Europoje. Jis yra solidus universitetas, ir ,tikriausiai sutiksi, kad tai didelis laiptelis karjeros etape. Dėl bankroto, jei tu pakankamai žinotum, formaliai termino ,,valstybės bankrotas'' neegzistuoja, tai ir yra ,,valstybės nemokomumas'' . Latvijos makro duomenys yra kur kas prastesni negu kitos Baltijos šalys, o pati Latvija Europoje stoja kartu į gretą tarp prasčiausiai atrodančių šalių ūkių kaip Graikija, Islandija... Aš tai vadinu faktišku bankrotu, kiti ekonomistai balansavimo tarp bankroto, dar kiti kitaip ( bet kaip ir minėjau, formaliai termino ,,valstybės bankrotas'' nėra). Ir dar, Latvija tiek sugebėjo parsiduoti TVF, kad neįsivaizduoju, kada spės užlopyti skolas, nes taip tik didina savo skolą. Apskritai, skolinimasis iš TVF sunkmečiu istorijoje yra padėjęs šalių ūkiams labai jau nedažnai. Toliau nematau reikalo diskutuoti šioje temoje apie tai, nebent sukurtum atskirą temą ir degtum noru išdiskutuoti šitą klausimą, prašom. Apie kolegijų diplomą nesupratai? Nieko ypatingo, tiesiog per vasarą daug kas iš kolegijų uždirbinėja pinigus studijoms nelaukdami diplomo. Daugelis ISM studentų po pirmo kurso dirba vasarą (nekalbu apie VU) . O SSE vasarą tik praktika yra, kaip suprantu? ,, Dar prie SSE pranašumų: bendravimas su alumni network‘u yra žymiai glaustesnis, nes paprasčiausiai yra mažiau žmonių. O tokios pažintys labai padeda.'' - Ta prasme, SSE laukia, kad per pažintys kur nors įkištų? Trūksta argumentų, ir ar kiekybėje yra kokybė? Čia poleminis klausimas, o kad ISM yra kur kas platesnis alumni, tai faktas, todėl ir daugiau pažinčių, galinčių praversti ateityje... Ar aš abejoju SSE kokybe? Ne. Ar manau, kad neverta studijuoti SSE nei tarkim ISM? Taip. Dėl laimėtų konkursų, tai ar čia yra kertinis akmuo? O gi ne. Nenuvertinu SSE laimėjimų ekonomikos/verslo srityse, tačiau konkursams reikia nemažai ruoštis, todėl kiekvienam pagal prioritetus. Kita vertus, nemažas indėlis yra būtent iš lietuvių studentų pusės. Pats SSE yra keleriais metais... Ir dar Kai SSE programa yra tokia plati, nieko keisto... Mano prioritetai yra kitokie... Iš tikrųjų laimėti, pralaimėti eko/verslo konkursai mane domina mažiausiai, aš mieliau įsitraukčiau į ISM organizuojamus labdaros akcijas. Apie privalumus pradėjai šnekėti? Kad pasigedau svaresnių argumentų, kodėl būtent SSE? ISM nėra siaura programa (kaip SSE), yra trandisciplininės studijų kryptys kaip ekonomika plius politika, tarptautinis verslas plius komunikacija. Yra galimybė studijuoti tarptautinėje magistrantūroje, doktorantūroje, vadovų kursuose, tobulinti saviraidą lyderystės, atviruose mokymuose ir t.t. – visa tai liudija, kad ISM‘e dirba savo srities profesionali dėstytojų komanda, kurios pagrindinę dalį sudaro užsieniečiai. Tai leidžia tobulėti ne tik verslo/eko srityje... Kitas svarbus dalykas tas, kad, apart nuolaidų, yra dar visiškai nemokamos vietos. Juk nuo pat Šviečiamosios epochos Europos ugdymo sistemoms buvo keliamas vienareikšmis uždavinys: užtikrinti vertikalų socialinį mobilumą, kas tai yra paklausi? Padėti vaikams, gimusiems žemesnes pajamas gaunančiose šeimose, tobulėti ir kilti karjeros laiptais. Dar yra galimybė studijuoti vadybą ištęstinėse studijuose (labai gerai tiems, kas neturi pinigų studijoms bei dirba). Tarptautinės akreditacijos leidžia atlikti mainų programas su prestižiškiausiais pasaulio universitetais. Dar ISM veikia karjeros centras, padeda orientuotis verslo ,,virtuvėje‘‘ bei užmegzti ryšius su potencialiais darbdaviais, o tai pat nesiblaškyti po diplomo gavimo didžiausių bendrovių atrankose. Kaip matai, dar galėčiau priberti argumentų, bet nematau reikalo. Nesitikėjau iš tavęs išgirsti objektyvios nuomonės, nes iš tavo post‘ų aiškiai matosi, kad tik bandai padaryti įspūdį, kad iš SSE Riga gauni kažką wow. Taip taip, kalbu apie gavimą.
Žinutė parašyta: 2010-08-11 12:32:50 | Nuoroda

^ Pats pilstai iš tuščio į kiaurą. Sakai, jog žmogus nesuteikia konkrečių argumentų, o pačio pateikti taip pat gan silpni ir nieko neįrodantys, t.y. beprasmiai. Beje užkliuvo ir tai, kad įvardijai galimybę studijuoti ISM nemokamai kaip kokį privalumą finansiškai nepajėgiems, tačiau ta galimybė - 20,5 konkursinio balo, t.y. kaipo privačios mokyklos tikslas išlieka prisitraukti kuo daugiau pinigų ir savotiškai investuoti į tuos kelis (taip tai visgi pliusas). Tačiau taip pat vargu ar įvardindamas profesionalių darbuotojų, dėstytojų kolektyvą sukuri kažkokią pozityvią atsvarą SSE atžvilgiu, nes čia taip pat galime padiskutuoti, ar SSE jie nėra geresni. Į diskusijas įveldami šalių, kuriuose yra šie universitetai, ekonominę padėtį praktiškai nepasakote nieko, daugelis stodami į šiuos universitetus žiūri į tarptautinę rinką, o bet kokie vietines rinkos vertinimai yra gan beprasmiai, ypač iš dabartines perspektyvos. Žinoma, jūsų požiūriai gan šališki, vienas studijuojantis SSE, kitas - būsimas ISM studentas, tad kitko ir tikėtis nelabai ir galima.

Mano nuomone, SSE > ISM. Ir tikrai manau, jog aš neklystu.

Žinutė parašyta: 2011-05-02 21:35:31 | Nuoroda

Kalbant apie ISM, kazkada buvau susidariusi gera nuomone apie ji, nes visgi TIEK reklamos, buvau ir atviru duru dienose ir kitokiuose renginiuose ir pristatymuose, visur ism ism ism, vien siais metais mokykloje dare gal 4 pristatymus, siek tiek atsibodo:) nemanau kad geram universitetui reikia tiek daug reklamos.

 antra, kai paklausus kiek 2010m buvo stojusiu ir istojusiu paaiskejo kad istojo visi, kurie stojo, tai irgi nesudare gero ispudzio, ir kai kazkas sake kad sunku ten istoti, tai toki mita galiu paneigti, kalbant ir apie savo pazistamu rata.

bet kulminacija tai buvo tada, kai viename is pristatymu kazkuris destytojas ar pranesejas(tiksliai nepamenu, nesidomejau kas toks) pasake, kad EKONOMIKA studijuoja mergina, neislaikiu matematikos egzamino:DDD va tada buvo virsune:DD sugriuvo visas reklamos sukurtas ivaizdis:D

Žinutė parašyta: 2011-05-03 12:27:22 | Nuoroda

Del ISM tai siulyciau atsipeiketi. Pasiziurekit, kas pas juos desto ekonomikos dalykus. Visi destytojai is kitu lietuvos universitetu. Vadinasi, gaunat tas pacias zinias, o mokat pinigu kelis kartus daugiau nei kitur. Vadyba ir administravimas ten siek tiek geriau, vadybininku jie turi, bet ekonomistu - ne! Ne veltui ISM reiskia International School of Management.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą