Ar verta studijuoti Lietuvoje? -/+
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-07 16:08:52 | Nuoroda

Prašome pasireikšti.. savo nuomonę už ar prieš studijas Lietuvoje.

 

Žinutė parašyta: 2010-06-07 16:12:05 | Nuoroda

Ir pažiūrėkite sį filmuka ----->>    www.youtube.com/watch?v=wpf0CrzSQnU&feature=related ..

 

Žinutė parašyta: 2010-06-07 16:31:56 | Nuoroda

Mano manymu Lietuvoje studijuoti verta tik tuomet kai gauni VF vietą, o jeigu jau tektų už mokslus mokėti tai važiuočiau geriau į UK.

  • Informacinės technologijos / VBE 98
  • Istorija / VBE 60
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Matematika / VBE 65
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-06-07 16:57:08 | Nuoroda

Man gaila Lietuvos,ją skandina seimo bukos reformos,o dar tos mokslo reformos,verčia visus begti is Lietuvos lauk,jaučiu Lietuvoje greit įvyks demografinis sprogimas,žmonės kuo toliau tuo labiau bėga is Lietuvos,ogal ir geria taip žmonės išreiškia savo nepasitenkinimą valdžia ir jos darbu,tą patį galima taikiti ir mosklui,Lietuvos diplomai galima sakyti tik Lietuvoje galioja,ir tai labai tie univerai savo kartelę kelia,lygtais būtų čia kažkas ypatingo studijuoti "Vilniaus univere" ir dar mokslų kainos,gal ir gerai kad daug kas rauna į užsienį ieškoti laimės..ir važiuoja mokintis į užsienio universitetus..

Žinutė parašyta: 2010-06-07 17:18:27 | Nuoroda

Pritariu Gyčiui. Pati rašiau vien tik vf vietas. :)

Žinutė parašyta: 2010-06-07 17:47:43 | Nuoroda

nematau perspektyvų Lietuvoje,nes mes kaip ir stovėjom duobėj,taip ir stovim,per 20 nepriklausomybės metų niekas nepasikeitė. iš mokslo pusės žvelgiant,tai taip,db studentui daugiau galimybių,bet studijų kainos ir kokybė labai pjaunasi. pati rašysiu tik vf,na,bet jei neįstosiu tai teks pabaigt kažką,o po to svajoju apie mokslus užsieny,na,tikrai nenoriu užsibūti Lietuvoje

Žinutė parašyta: 2010-06-07 17:48:14 | Nuoroda
Rūt. rašė:

Pritariu Gyčiui. Pati rašiau vien tik vf vietas. :)

 šiais metais stoji?

Žinutė parašyta: 2010-06-07 18:30:08 | Nuoroda

Jei turit galimybiu - tai ir dinkit i ta uzsieni, ko jus cia skundziates gaisdami laika

Žinutė parašyta: 2010-06-07 21:22:45 | Nuoroda
nerami rašė:
Rūt. rašė:

Pritariu Gyčiui. Pati rašiau vien tik vf vietas. :)

 šiais metais stoji?

 Ne, pernai :)

Žinutė parašyta: 2010-06-07 21:42:12 | Nuoroda

 Na, ta reforma galbūt nėra jau labai bloga. Dabar patys žmonės renkasi, kam skirti savo krepšelį - kokioje specialybėje, universitete, tad specialybės, kurios nesurenka krepšelių, privalo tobulinti programą, o tai postūmis tobulėti, o ne taip, kad seniau, visad valstybė finansuoja ir jiems nėra stimulo tobulėti :) 

  • Biologija / VBE 96
  • Chemija / VBE 78
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 75
Žinutė parašyta: 2010-06-07 21:49:24 | Nuoroda

Dėl reformos aš taip pat nesiskundžiu, žinoma, yra trūkumų, bet neklysta tik tas kas nedirba.

Tiesiog reikės laiko kol ta studijų kokybė Lietuvoje pakils, o reforma tą tobulėjimą tik skatina. Tačiau šiai dienai, už studijas Lietuvoje tikrai nemokėčiau.

  • Informacinės technologijos / VBE 98
  • Istorija / VBE 60
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Matematika / VBE 65
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 80
Žinutė parašyta: 2010-06-07 23:16:38 | Nuoroda

Kazkur puse abiturientu yra finansuojami... Tai ko jus norit, ka dar daugiau ju butu finansuojama? Tipo, kad visi Leituvoje diplomus turetu? Mano manymu, kaip tik bent dvigubai finansuojamu vietu reikia mazinti. 

  • Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2010-06-08 01:40:04 | Nuoroda

Studojuoti Lietuvoje neverta menų atstovams, žmonėms, kurie yra LABAI gabūs (pajėgus stot į pvz.: Oksfordą). O realiai, patys pagalvokit ar verta stoto į kokį UK universitetą, kurio lygis yra realiai apgailėtinas. Dėl nuomonės, kad UK diplomą pripažins bet kur, tai labai klystat. Blogas univieras, visur blogas. O kalbantiems, kad Lietuva neturi perspektyvos, tai patarčiau stoto į kolegijas ar profesinio rengimo mokyklas, nes aiškiai matyti, kad žmonių bendras suvokimas tikrai žemo lygio. :) Nieko nenoriu įžeist, tiesiog nebūna neperspektyvių specialybių ar valstybių, būna blogi pasirinkimai.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 12:41:03 | Nuoroda

Ok,o dabar tu man kuo tau blogos kolegijos ir bendro rengimo profesinės mokyklos??

Žinutė parašyta: 2010-06-08 12:55:59 | Nuoroda
SuperHP rašė:

Kazkur puse abiturientu yra finansuojami... Tai ko jus norit, ka dar daugiau ju butu finansuojama? Tipo, kad visi Leituvoje diplomus turetu? Mano manymu, kaip tik bent dvigubai finansuojamu vietu reikia mazinti. 

 Pritariu tau dėl vf vietų mažinimo. Per daug diplomuotų Lietuvoj...

Žinutė parašyta: 2010-06-08 14:08:44 | Nuoroda

Iš tikrųjų tas užsienis tai nėra kažin kas.. Mane kažkaip stabdė tai,kad nežinai, kas laukia, pasirinkimų-daugybė, o kas tikrai gerai,negali žinot. Nors dabar truputėlį gailiuosi- turėčiau atsarginį variantą. Pas mus mokykloj daug kas įstojo, bet kai pagalvoji, kad dalis iš jų mokės tikrai vidutiniškai,ir kad taip lengva buvo įstot, susimąstai, kokia gi ten kokybė,jeigu jau tokia atranka:)

Žinutė parašyta: 2010-06-08 14:26:33 | Nuoroda
KarabinaS rašė:

Ok,o dabar tu man kuo tau blogos kolegijos ir bendro rengimo profesinės mokyklos??

 Ne man buvo klausimas, bet visitek apasireiksiu. Profesines mokyklos is tikruju yra geras dalykas, ypac tiems, kas realiai vertina savo galimybess dar besimokydami 10klaseje. O del kolegiju...aisku, yra daug specialybiu i kurias didelis konkursas, ir stoja suinteresuoti mokslu zmones, taciau o kiek tokiu, i kurias lengva istoti nelaikius bent puses reikiamu egzaminu? ir jei tai, ka ten besimokantys veikia, galima pavadint studijavimu... Per mazi reikalavimai, diplomus gauna vos ne uz aciu.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 14:59:17 | Nuoroda

Esu kitam forume pasisakęs dėl studijų užsienių, tad nukopijavau postą ir čia:

Pastebėjau, kad dabar paplitus nuomonė, kad studijuojant Lietuvoje viskas blogai, o užsieny viskas rožėm klota, ten tiesiog laukiami visi išskėstom rankom. Ten studijos "pigesnės", "kokybiškesnės", "priima bet ką ir bet kur" ir t.t.. Dažnas argumentas - didelės studijų kainos Lietuvoje. Visų pirma, tai beveik pusė visų abiturientų gali gaut krepšelį ir studijuot nemokamai. UK mokslas mokamas visada, ir kainuoja dar brangiau - 3200 svarų. Aišku, yra gera paskolų sistema ir t.t., tačiau studijos vistiek mokamos ir tuos pinigus reikės atiduoti. Danijoj studijos nemokamos, tačiau tai viena brangiausių šalių. Jei maistui, transportui ir pan. išleisi 3-4 kartus daugiau nei Lietuvoje, tai išlygins studijų kainų skirtumą. Be to, tiek UK, tiek Danijoj, bendrabutis mėnesiui kainuoja virš 1000lt. Taigi teiginys, kad užsieny studijuot pigiau - absoliučiai neteisingas. Visų antra, kad galėtum normaliai studijuoti, reikia labai gerai mokėti užsienio kalbą. Manau, gal tik kokie 10-20% abiturientų atitinka šį kriterijų. Juokas ima, kai angliškai sakinį sunkiai surezgiantis žmogelis visa gerkle rėkia, kaip važiuos studijuoti į užsienį. Kita vertus, tie mano minėti moksleiviai, REALIAI galintys studijuoti užsieny, nesunkiai gautų krepšelį ir galėtų studijuoti NEMOKAMAI Lietuvoje. Dabar dėl kokybės.. Anglijoj yra virš 100 universitetų, tačiau gal tik 15-20 yra tikrai kietesni už tą patį VU. Įstojęs į kokį 70-80 universitetą atsidursi Lietuvos kolegijos lygio mokymo įstaigoj. O norint įstot į tuos pirmo dešimtuko universitetus reikia labai aukštų balų, jau net nekalbant apie Oxfordą, Cembridge ar LSE, kur nepateksi be medalio tarptautinėje olimpiadoje ar panašių pasiekimų. Be to, yra specialybių (medicina, odontologija), į kurias iš vis beprotiškai sunku įstoti, per metus iš Lietuvos sugeba įstot 1-2 žmonės.
Aš tikrai nesakau, kad studijuot užsieny yra blogiau. Jei sugebi įstoti į gerą universitetą - valio, važiuok net negalvodamas. Tikrai išloši. Tik, priešingai susidariusiai nuomonei, mažai kas sugeba.. O įstot į kolegijos lygio universitetą ir mokėt didžiulius pinigus - neverta (nors be išsilavinimo yra ir kitų pliusų - susipažįsti su kita šalimi ir kultūra, susirandi draugų iš viso pasaulio, puikiai išmoksti kalbą).
Tiesiog nusibodo suabsoliutinti pasakymai "užsieny studijuoti geriau" ir pateikiami klaidingi argumentai.
 

Žinutė parašyta: 2010-06-08 18:23:21 | Nuoroda

nanoo labai teisingai parašė.

Į kolegijas turėtų stoti didžioji dalis studentų,mat dažnai pasireiškia nuogastavimai dėl neva "nereikalingų dalykų" universitetuose. Gaila, kad nesuprantama, kad universitetai duoda ne tik specialybę, bet ir išsilavinimą, kai tuo tarpu kolegija duoda konkrečią secialybę su konkrečiomis žiniomis. Ir nereikia peikt Lietuvos kolegijų, kai kuriose iš jų tikrai ruošiami specaliystai.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 18:57:19 | Nuoroda
sanemis rašė:

 Na, ta reforma galbūt nėra jau labai bloga. Dabar patys žmonės renkasi, kam skirti savo krepšelį - kokioje specialybėje, universitete, tad specialybės, kurios nesurenka krepšelių, privalo tobulinti programą, o tai postūmis tobulėti, o ne taip, kad seniau, visad valstybė finansuoja ir jiems nėra stimulo tobulėti :) 

 Daug kur sakoma, kad reforma privers gerinti studijų kokybę ir panašiai, bet kuo pasikeitė studijų kokybė lyginant metus prieš reformą ir metus po? kokybė vargu ar pasikeitė. Kokybė liko ta pati tik pakito jos kaina. Tikiu, kad šita reforma nėra jau tokia bloga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, nereikia norėt kad visi abiturientai gautų nemokamą mokslą, bet tas pasakymas kad jei mokslas bus labiau apmokestintas, tai pagerės studijų kokybė, na tai gal ir pagerės bet minimum po kokių trijų keturių metų, bet kas tada iš tos pagerėjusios kokybės tam kuris už ją moka dabar, o ją gaus ateinančios kartos. Na žinoma, galima pasakyti, kad visuomenės labui vykdoma reforma, kad nuo kažko ji turėjo prasidėt, bet tokiu atveju reikia suprast tuos, kurie dabar priversti mokėti didžiulius pinigus ir dėl to yra nepatenkinti. va.

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą