Teisė Mru
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-11 17:55:18 | Nuoroda

Negaliu klausyt sito perdeto optimizmo, kuris nera sveikas.

1.Mru nera univeras, tai yra AB, UAB, viesoji istaiga ar ta daigta galit vadint kaip tik tai norit, bet jo pagrindinis tikslas yra verslas, pinigai, pajamos, bet ne kvalifikuotu teisininku ruosimas. Jei dar pacia teise galima suprast, tai ten visokiu teises ir valdymo, peniteciniu ir dar ten kazkokio brudo pateisinti negalima, nes jos sukurtos su 1 tikslu: neistojusiems i normalia teise, stoti tenai, moketi pinigus ir baigus buti batsiuviu.

2.MRU jau senai nera 2 pagal geruma teises universitetas. Manau niekam nekyla, kad ji aplenke VDU.Kazkas minejo, kad savo ateiti sieja su uzsieniu, tai vdu orentuojasi ne tik i lietuvos teisine sistema, bet ir i euripos, amerikos teise + baigus 5 metu trukmes magistro studijas yra suteikiamas michigano certifikatas, rodo tam tikra tavo ziniu bagaza butent amerikos, uzsienio teiseje.

Kadangi as nesiorentuoju i uzsienio rinka ir t.t., tai pasirinkau VU, del 1.destytoju kvalifikuotumo 2.suteikiamu ziniu, kurios yra aukstesnio lygio nei MRU 3. 5m. trukmes studiju 4. diplomo pripazinimo Lietuvoje, ko negali pasigirt MRU(aisku talentingi gali prasimust is bet kokios situacijos, nors tokiu yra vienetai, todel nelaikykit saves tokiais, todel norint prasimust su MRU diplomu, teks turet daug pazinciu,o VU desto teisininku elitas, todel rodant pastangas, nebusi nepastebetas.) + as jau studentas, todel zinau geriau uz jus, tad prasyciau nesiputot, o paklausyt protingesniu ir vyresniu zmoniu. VU, VDU arba VU vnf, VDU vnf, kitu variantu nera, nu is bedos galima MRU teise, bet ne visokias ten teise ir valdymas ir t.t.

todel nejuokinkit zmoniu. ok?

Žinutė parašyta: 2010-07-11 18:18:09 | Nuoroda

Beje manyciau, kad konkursiniai balai turetu kilt, nes visgi nebeliko mokykliniu egzu, o t.y. tarkim pernai istos mokyklini ir valstybini laike po 15k. abiturientu, ir gavus bent 1 % is valstybinio iskarto aplenki 15k. mokyklini egza laikanciuju. siais metais  istorijos egza laike 20k., todel realiai tarkim 80% islaikytas egzas aplenkia maziau zmoniu nei pernai. logiskai viska pasverus turetu kilt konkursiniai balai, bet visgi jei bus maziau stojanciuju, jei krize privers zmones nestudijuot, padaryt keletos metu pertrauka ar stoti uzsienin, tai gal ir kris balai, bet jei ne tai logiskai mastant turetu kilt konk. balas.

Žinutė parašyta: 2010-07-11 18:21:02 | Nuoroda

klydau,kils stipriai konk. balas, gi siais metais daug maziau finansuojamu vietu i teise.

Žinutė parašyta: 2010-07-11 21:05:30 | Nuoroda

Tu geriau pasidomek pries kalbedamas,o ne pezalus kitiems pursk. Del to UAB,taip pas mus yra mokami perlaikymai,turim ir daug studentu kurie moka. Bet tai,Draugeli,bent knygu ir kompu pakankamai turim. Kazkodel tai ateinat pas mus i skaitykla vis ir pats ne vienam draugi is VU bibliotekos imu knygeles. Tad susilaikyk nuo perdetu komentaru ;)

Del VDU,Zmogau,esu is Kauno,kad tu matytum kokia chebra ten sustoja,negi jusu nepasieke zinios apie praeitu metu ivykius? Vien VDU beseminare mokymo sistema kiek ZALOS daro. By the way,turbut nezinojai,kad vdu tik antrus metus isvis pirma studiju pakopa pradejo ruosti ;) Kol kas konkurencijos is ten nulis. Kaip teisininkas turetum suprasti ir tai,kad germanu ir anglosaksu teises niekaip nesiderina TAD KAS DAR PER MARKETINGINIS MICHINGANO JUNGTINIO DIPLOMO PASIULYMAS? :)) VDU turi dirbti su savo darbo koordinavimo sistema ir nebepriimti beleko or else daugumos nuomone liks tygiai tokia pati ;)

 

Buk isdidus kaip busimas teisininkas,o ne boba. Vien del tokiu kaip tu,pervertinanciu save tikrai nekeli susizavejimo savo universitetu ;) Eik geriau pasimokyk,pasiruosk kitiems metams isvajotame VU teises fakultete

  • Istorija / VBE 88
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 49
  • Matematika / MBE 9
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-07-11 21:08:47 | Nuoroda

Štai apie ką aš jums vaikai kalbėjau :D VU tf įrodė dar sykį, kad kad ką jau ką, bet nusišnekėti ir šiaip ne į temą pašnekėti tai jie profai (išsireikščiau kiek kitaip, bet negražu viešoje vietoje keiktis).

Visų pirma, ką aš tau pasakysiu - varyk į savo universiteto temą ir ten ir reiškis. Čia tema MRU studentams, o ne VU studentams ir niekam čia ta tavo nuomonė neįdomi, nes ji ir taip aiški. Aišku, tu man dabar pulsi aiškint, kad forumas atviras visiems, o aš tau į tai atsakysiu - man nerūpi, tikrai, gali čia pasakoti savas pasakas kiek nori.

Visų antra, aš irgi vyresnė, aš irgi mokiausi tam tavo VU ( ne teisę, bet jokio skirtumo) ir dar sykį kartoju - nepasakok savo  stebuklingų pasakų apie VU profus, VU elitus ir tt pats, ok? Nieko ten mandro ir juolab elitiško, ko nėra kitur, nėra.

Visų trečia, tu MRU Mokeis? Ne. Tai ką aš tau galiu pasakyti - užsičiaupi ir varai pabrukęs uodegą nežnekėjęs ko nežinai? Kapiš?

 

Mane tos visos nesąmonės pradeda nervinti. Ne jūsų ir ne reikalas čia ateidinėti ir aiškinti, kaip pas jus gerai, o kaip pas mus blogai. Ne jums spręsti. Kaip jau sakiau, iš Romerio studentų, tiek esamų, tiek pabaigusių, nieko blogo negirdėjau, nu bet jau VU tf tik ir teplaka liežuviais, gana jums chebra liaudį juokint, persistengėt. 

Ir nieko blogo tame, kad Romeris orientuojasi į bapkes nematau. Tau bapkės nerūpi, nevalgai, nuogas vaikštai, laukuose gyveni?

VU yra VU, su savo nuostatomis, požiūriu ir tradicijomis, Romeris yra Romeris, šiek tiek lankstesnis ir jaunesnis, nieko tame blogo nėra. Visiems tokiems kaip tu to tik mokytis ir mokytis.

GYvenkit ir mokykitės. O kas ką, pažiūrėsim po penkių metų, kai rinka atsinaujins.

Sėkmės.

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Žinutė parašyta: 2010-07-11 21:58:50 | Nuoroda

o pažįstat gal zmoniu, baigusiu mru ir dirbanciu gerus darbus? :) ne per pažintis, žinoma

  • Matematika / VBE 99
Žinutė parašyta: 2010-07-11 22:20:19 | Nuoroda

Pažįstam. Ne vien VU teisininkai darbą gauna.

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Žinutė parašyta: 2010-07-11 22:53:30 | Nuoroda

zmones baikit juokint  ir apgaudinet busimus mru studentus.

Ar gera biblioteka ir gera valgykla, kur pavalgyt gali pusdykiai(cia irgi verslas) parodo universiteto kokybe? taip, pas mus truksta vadoveliu, ner kur taip skaniai pavalgyt ir pastatas ner taip graziai isdazytas,  nu bet sry darbdaviui nerupes, kad diplomas tau buvo iteiktas graziose patalpose. ir aplamai as nevarau ant mru teises, nes ten yra susirinkusiu gan padoriu studentu, bet man idomu butu suzinot, ka jus manot apie teise ir valdyma,muitines veikla,penitecine veikla ir dar ten bbz kiek tu teises krypciu? ar tos teises kryptis nera sukurtos tam, kad uzsidirbt pinigeliu kvailinant studentus, kad po 4m. gausi toki pat teises bakalaura, kaip ir paprasti teises studentai, ir blogiausia, kad tie studentukai tiki, galvoja, kad nepakliuvo i paprasta teise,bet baigias penitecine teise jis bus advokatu ar dar ten kokiu teisininku.

ir kas cia per pasakymas, kad vu studentai kencia del per didelio kruvio? taip kenciam, bet veliau tas atsipirks su kaupu.

velgi kartoju, buna geru ir blogu(nemotyvuotu) studentu ir ten ir ten, bet aisku tas skaicius, kalbant apie blogus studentus zymiai didesnis mru.

matau, kad mes sutariam del vieno dalyko, tai, kad vu tf diplomas labiau pripazintas lietuvoje nei mru ir darbdavys i ta atsizvelgs, nes aiskiai juntama kokybe.sakot, kad nzn kas bus po 5m., bet ziurint i dabartines tendencijas, galima aiskiai pastebeti, kad mru ritasi zemyn del savo per didelio apetito, kuo toliau, tuo daugiau priimama busimu teisininku, tuo paciu butent MRU IR ISKREIPE RINKA, PRIGAMINDAMI PER NELYG DIDELI TEISININKU SKAICIU. vien del sios priezasties mru nenusipelno pagiru, kaip bebutu keista pries 5m. mru atrode gan solidziai ir perspektyviai, dabar to pasakyti negaleciau.

kas del vdu, tai taip, tenai tik pirmieji zingsniai, todel vdu dar neturi autoriteto, bet po tu 5 m. kai baigs pirmoji vdu teisininku karta(neskaitant jau gan senai gaminamu magistranu) manau, jau bus igavusi autoriteta ir tuo paciu bus pranasesnis univeras uz mru, nors ta galima pasakyti jau dabar. O kokie ten sustojo tai nzn, galetum papasakot placiau? turbut nieko neprastesni nei mru studentai, bet velgivisur  yra neblogu ir visur yra pyzduku.

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:01:33 | Nuoroda

Thotu, ką  mokeis VU? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:16:49 | Nuoroda

Jūsų diskusijos dėl universitetų truputį juokingos, bet turbūt amžinos :) Kad ir kaip būtų, visur yra savų pliusų ir minusų :) Tačiau vis dėl to vienas pastebėjimas - retas stoja į MRU, jei užtenka balų į VU, kad ir kaip būtų, visi puola ginti Riomerio, kai pamato, kad balų į VU neužtenka :) O tame man atrodo ir yra VU pliusas, kad čia susirenka gabesnis, darbštesnis jaunimas ir procentaliai daugiau absolventų sėkmingai įsidarbina ir pan. Tai NEREIŠKIA, kad MRU nėra gabių ar darbščių, tiesiog jų procentas bendroje MASĖJE  yra mažesnis ir šie dalykai kuria universiteto įvaizdį , o ne valgyklos ar bendrabučiai :)

P.S. aš taip pat nesakau, kad VISI įstoję į MRU, neįstotų į VU. Kalbu apie DAUGUMĄ, apie vyraujančias tendencijas :)

Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:28:41 | Nuoroda
Žinutė parašyta: 2010-07-11 23:30:50 | Nuoroda

aš tai manau, kad reikia mažiau čia ginčytis ir nervintis kuris universitetas kuo geresnis. gyvenkime draugiškai.: ) kaip pavyzdį galima imti kad ir tą ELSA organizaciją. joje yra ir vu studentai ir mru ir vdu, ir visi sugyvena draugiškai, kartu organizuoja renginius, ir vietoj to kad ginčytųsi, kurių universitetas geresnis, tą laiką išnaudoja protingai ir tinkamai.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-12 12:48:57 | Nuoroda

Su 18,6 imanoma istoti i vf teise mru arba teise ir valdyma ?

  • Istorija / VBE 87
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 76
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 60
Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:42:18 | Nuoroda

 NAGI KAS I TEISE MRU ISTOJOT ISTESTINES, GAL PADESIM VIENI KITIEMS?!

Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:48:34 | Nuoroda

tikiuos riba šiemet bus nukritusi ir su 17,90 pateksiu čia.. arba bent i valdymą :/

  • Istorija / VBE 63
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2010-07-12 15:55:44 | Nuoroda

O kazin ar labai skiriasi studiju programa tarp teises ir teises ir valdymo? kiek ziurejau bakalauras abieju tai tas pats-teises.

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 9
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2010-07-12 16:01:44 | Nuoroda

Nu aš rikardo su 17,80 tai į mokamą pretenduoju, aišku rašiau ir vf, bet žinai taip, ant dūros. Ir šiaip, labai pykstu ant matematikos, pas mane pitakas b lygiu, tai taaaip visą balą numuša gražiai, kad šakės. O egzus gerai kažkada išsilaikiau, vaat.

 

Dėl to valdymo, tai man pačiai įdomu. Kai atsiverti tuos aprašus mru, tai specialybės vienodos atrodo, bet mane tas vien pavadinimas žudo, įdomu kas ten kur ką valdo, vahaaahaa. Ir šiaip, jei nukristų balas į valdymą ir pasiūlytų man nemokamą (jo, jo, rašiau ir valdymą, kaip atsarginį variantą), tai tikriausiai ilgai nesvarsčius vis tiek susimokėčiau ir studijuočiau gryną teisę, kažkaip dėl savęs gėriau..

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Žinutė parašyta: 2010-07-12 16:07:35 | Nuoroda

Siaip i gryna teise tai didesnis  konkursas bus stojant, i valdyma lengviau lengviau istoti. O jei dar gauni toki pati bakalaura tai kodel gi ne?

  • Istorija / VBE 89
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 9
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2010-07-12 16:14:03 | Nuoroda

Todėl kad ten man atrodo kažkas su magistratūra nekažką po to gaunasi rinktis, bet nesu tikra.

Na, aš kaip jau rinkčiausi, pasakiau. Geriau mokėti už kažką tikro, nei nemokėti už iš viso nesuprasi ką. Ir plius teko girdėti, kad dėstytojai šiepia tuos valdininkus. Skirtumas kažkos visgi turi būti, jei balai mažesni ir tt.

  • Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Žinutė parašyta: 2010-07-12 16:25:01 | Nuoroda

Thotu, tai kad nesuprasim... čia vieni sako, kad balai kils šiemet, kiti, kad kris... norėčiau, kad ir paskutiniu numeriu įstot į finansuojamą, nes nu neturiu pinigėlių ant mokslo... Eh šiaip tikėjaus anglu kitokio rezultato, bet na yra kaip yra.. šiemet visi egzaminai su staigmenomis :)

  • Istorija / VBE 63
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą