Gitaros kursai Vilniuje
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-09 10:44:14 | Nuoroda
Sveiki, norėčiau užsirašyti į gitaros kursus, nes groju jau apie metus ir šį bei tą pramokau. Dabar reikėtų gero akustinės gitaros mokytojo, gal kas pasidalins savo patirtimi?
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-09 20:02:53 | Nuoroda

Galiu pasidalinti savo patirtimi.

Visų pirma, kas yra tavo "šis bei tas"? Ar groji tik akordais, pritari dainoms? Ar skaitai tabus ir groji savarankišką muziką? Ar skaitai natas? Ar bandai aranžuoti pats?

Taip pat reiktų žinoti, ko tu iš tos gitaros nori. Jei nori pritarti dainoms ir groti nesudėtingus kūrinius iš tabų - jokio mokytojo nereikia. Internetas tavo draugas. Jei nors kiek gaudaisi muzikos ritme - išsisuksi savarnkiškai, neverta kišti pinigų mokytojui. Jei nori groti rimtus kūrinius iš natų, aranžuoti pats - ieškant mokytojo teks pavargti. Tam reikia profesionalo, o tokių, mokinančių privačiai, ne itin daug. Na nebent esi itin gabus muzikai, tada gali ir iš viso išsiversti be mokytojo.

Pats groju ketvirtus metus. Mokytoją turėjau pirmas dvi savaites. Groju nesudėtingus, bet klasikinius kūrinius. Reikia tik noro turėti, o su juo visai neprailgsta "savarankiški kursai". 

Žinutė parašyta: 2010-07-09 21:48:16 | Nuoroda
Na, turėjau omeny, kad pramokau akordus, uždarus, atvirus, vėliau su ritmika dirbau, bandau improvizuoti, pritarti dainoms... kalbant apie natas ir tabus, tai dar to neragavau, ne tas stil;ius ,,kabina''. Vis mokslais ir mokslais per abituriento metelius teko pagyventi, tačiau su muzika tarsi ir suaugau, kuo toliau, tuo labiau esu neatsiejamas nuo muzikos. :D Atlikėjas nelygu atlikėjui, tačiau mokinuosi/gyvenu Cojaus kūryba(jei tau tai ką nors sako) ir visa 1980\1990 metų roko kultūra. Neignoruoju bei dainuojamosios poezijos... prie klasikos dar neteko draugauti. Kalbant apie ,,verta ar neverta,, labai jau subjektyvus dalykas, todėl, manau kad vis tik mokytojas padeda kur kas greičiau progresuoti. Žinoma, galima ir pačiam mokintis(aš nesugebėčiau), tačiau prisiversti progresuoti kartais ypač trūksta savikontrolės :) Vien tik groti sudėtingus, nesudėtingus kūrinius nėra mano tikslas, norisi efektivinti techniką, improvizuoti, puikiai sau pritarti, kurti- o noras didžiulis... Tai vat, eisiu žiūrėti pas Boris Isakov, grupės Palmplanet įkūrėją, turintį 17 metų patirtį, diplomą na ir pasirodė iš pokalbio telefonu malonus žmogus ir kaina įkandama, žodžiu žiūrėsim. Tokios tokelės. :)
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą