VU teisė'11
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-28 14:07:33 | Nuoroda
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-28 19:24:39 | Nuoroda
Žinutė parašyta: 2011-07-29 14:41:48 | Nuoroda

Sveiki. Noreciau prisijungt ir as :) skype: mantis332 

Žinutė parašyta: 2011-07-29 15:24:45 | Nuoroda

O kolkas visi tokie smagūs atrodo:) aš taip pat įsijungiu į skype:))) justiuxe

  • Istorija / VBE -
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 93
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 98
Žinutė parašyta: 2011-07-29 16:00:21 | Nuoroda

Ir mane paimkit skype name: Denasas

  • Istorija / VBE 95
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 90
Žinutė parašyta: 2011-07-29 22:46:15 | Nuoroda

Sveiki, jus prijunge prie konferencijos? :)

Žinutė parašyta: 2011-08-04 12:29:10 | Nuoroda

Sveiki, ar jus gavot laiska is VU apie studentu pazymejima? 

Žinutė parašyta: 2011-08-05 10:51:11 | Nuoroda
Mindauge rašė:

Sveiki, ar jus gavot laiska is VU apie studentu pazymejima? 

 Aš irgi norėčiau sužinoti, nes pati iki šiol negavau. Ar visi dar negavo? ar čia tiktai man laiškutis neatėjo... :)

  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 88
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 78
Žinutė parašyta: 2011-08-06 12:49:28 | Nuoroda

Aš irgi dar negavau jokio laiško, taip kad, manau, tai yra normalu...

Žinutė parašyta: 2011-08-08 21:32:45 | Nuoroda

Krc 1 semestre lankiau apie 6 proc. visu paskaitu ir apie 60-70 proc. seminaru.

Teises istorija mokiaus ryte pries egza ir gavau 9:D Projekta is Teises teorija pristaciau paxmielingas ryte vemes nes pries tai krikstynos buvo:D Isvis masciau net neiti i ja, bet ai galvojau kaip cia nenueisi ir negausi 10!:D Tai tiek ir gavau. Krc 3 kartus lengviau nei regitroj:D

Teises teorija mokiausi per semestra apie 1,5 valandos. Kadangi nebuvo bent jau mum jokio koliokviumo (t.y. kontrolinis darbas) tai ir nieko nesimokiau, tik per sesija kurpi 2 dienas pasimokiau bet kausas ne ta ka reikejo. Tai jeigu E.KURIS destys tai iskarto 2-akursiu klauskit ka reik mokytis kad taupyt laika ir per 1-2 dienas viska ka reik mokesit gausit nuo 5 iki 8. Kad daugiau gaut reik but freak'u. Nepamirskit del teises teorijos kreiptis i antrakursi! Bet toki kuris nebutu freak'as, o toks kaip as, nu praktiskai planuojantis laika.

Paskiau romenu teise uzpisa istikro, skamba idomiai, tik egzai uzpisa. Irgi reik pasimokyt pries pat egza biski, gal nu 3 dienas. Ir dar yra kontroliniai, kurie irgi uzpisa kaip pats egzas irgi reik mokytis kokias 2-3 dienas pries ji. Irgi patartina pasikonsultuot su antrakursiu ties situ klausimu. 

Paskiau politikos teorija ar istorija, neatsimenu, bet ten ganjamanu mokslas.  Egzas bus zodine forma. Krc atsimenu kad ten per plauka mane prileido prie egzo nes pramiegojau kontrolini ant pacio galo:D Seip px nera sunku, paskaitai, ten kokias 3 dienas pries egza, pora kartu perskaitai, tada nueini ir papasakoji kas i galva sauna ir atsigamina. Sitam mokiaus 1 diena ir islaikiau, tai nzn kas butu jeigu buciau mokesis netgi 3 dienas:D Aisku ten reik ziuret kokia tema gausi per egzamina as atsimenu gal bent trecdalio temu net nebuvau skaites:D O apie ta tema kuria atsiskaiciau per egzamina pries ieinant papasakojo trumpai draugelis:D Tai ten prigavo ant 1 klausimo mane bet vistiek parase 5.

Anglu kalba

Cia egzamino nebus tik iskaita. Iskaitai musu grupei ir kitom nezn negirdejau kad buvo kazkoks ypatingas atsiskaitymas. Nebent power point prezentacija:D Krc tas pats sudas kaip kokioj kaimo mokykloj, tiesa sakant mano mokykloje buvo netgi 2x sunkiau su anglu nei VU. Veliau pamatysite kad ir egzaminas nieko beveik nesiskiria nuo valstybinio egzamino. O seip i seminarus eikit ir bus labai rami. Bet as net i juos nejau nes uzpisa anksti keltis del 1 seminaro. 

Reziume su tokiu lankomumu ir kadangi neturejau antrakursio kuris man normaliai patartu nepavyko islaikyti romenu teises ir Teises teorijos. Taciau per perlaikymus netiketai nieko neskaites nes buvau BB dejes ant romenu gavau 5, o is teises teorijos kuria jau buvau paskaites net 3 dienas gavau 8, nu bet ten jau biski ir cytas buvo:D Taigi zengiau i 2 semestra be skolu. Atminkit, kad kartais yra geriau islaikyti is antro karto bet gerai (gauti 8) negu is 1 karto islaikyti bet blogai (gauti 5). Skirtumas tik tas kad paskiau galvos neskauda. 


 



 

 

 

  • Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 72
  • Matematika / VBE 90
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2011-08-08 22:05:06 | Nuoroda

2 semestras tai yra neprastas semestras. Jame istiesu gali tekti ir pasimokyti.

Cia svarbu susitvarkyt su 2 kietais baxuriukais, kurie gali pakliuti i fronta tai - Normantas (konstitucine teise) ir aviza (civiline teise), o jeigu jums ne aviza bus tai vistiek civiline bus nelengva islaikyti.

Taigi pradekim nuo pagrindiniu:

Normantas: As apie ji nk nezinau, net nesu mates, bet krc apie ji legendos sklando. Pas ji pasistenkti reikes ne tik egzaminui ismokti, bet dar ir daeiti iki to egzamino:D Jeigu pas ji eisite i seminarus tai zopa tikrai, koliokviuma jei is 1 karto islaikysit laikykit save dievo vaiku, seip yra nemazai kurie ir is 3-4 karto to kontrolinio teislaiko.

Egzaminas irgi panasiai. As dziaugiuos kad mums kliuvo Silekis, pas kuri islaiko bet koks daunas. Iskarto mums 40 proc maziau teko mokytis.

Civiline teise 

Jeigu aviza tai krw krw nepasiseke. Jeigu kitas tai gal ir neblogai. Yra sansu islaikyt. Bet jeigu aviza:D Tai nu tas pats kas su normantu. Siemet tai neislaike 110 is 210 studentu:D O seip tai jauciu jam lieptas yra xujarint tuos studentus su nomantu kad maziau tu teisininku butu, isliktu tik freakai jau nuo 2 kurso. Tokiu budu gaunamas geras rezultatas. 1) arba gerai ismokstama konstitucine ir civiline teise. 2) ismetami nesimokantys. 3) jeigu nesimokantys nepasiduoda tai tures susimoketi pinigus. Tai nezn, o ka jus darytumet kaip dekanas jeigu jums siulytu uzdaryti fakulteta 10-ciai metu, o specialybe populiariausia Lietuvoj? As daryciau bizni koki ir dabar daro.

LOGIKA

Kas turit logikos pasimokom gal 3 dienas. Kas neturit logikos pasimokykit 2 savaites. O seip teisininkams kuriu protas per puse metu atrofuojasi nes jie vien tik skaitymu ir kalimu uzsiimineja tai ir praranda ta mastyma uz kuri atsakingas kitas pusrutulis. 

Ekonomika

Peace of shit. Jeigu pas Gaveli, tai nesimoke gausit nuo 5-10. Jeigu pas kita moteri tai gausit nuo 7-10. Pas ja daug lengviau. Mokytis nereikia. As savo mokykloj daug buvau ismokes tai ganetinai pas gaveli gerai gavau, palyginus su kitais kurie isvis buvo padeje. Svarbu lankyti Gavelio seminarus kad ant jo neuzsirauti. Nes paskiau bus sunku atsiskaitinejant. 

Mokytis reikia 2-3 dienas maximum. As galeciau isdestyti kursa per 3 valandas. Ir as nejuokauju. 

Anglu

Visikai px kaip dalykas, nueik i egza ir ji parasyk. Jeigu neislaikysi busi fail'as! Anglu mokiaus is sito link'o http://www.youtube.com/watch?v=1oZQCqPRa8E  :DDDDDDDDDD o pries ji (2 dienos pries egza) tai turejau geriausia party Vilniuj ever!  Po jo buvo ir geresniu aisku:D 

 

Taigi reziume, 2 semestre man tusu irgi netruko. Bet nebuvo normanto. Bet man buvo aviza. Ir as neislaikiau:D  Tiesa sakant 2 semestre tusai buvo ispudingiausi ypac per sesija kai atsilo oras:D O seip jum Konstitucine, civiline ir logika bus sunkiausia surasiau cia pagal sunkuma paeiliau kaip ir priklauso. 

Ekonomika ir anglu nereik mokytis. Taigi nu turesit gal dvigubai maziau laisvo laiko nei turejot 1 semestre..

Sekmes xebra o as is nuobodulio TF istojau i dar viena specialybe, nes supratau kad cia ner perspektyvu, o ir protas mano per daug axuenas Vu tf kad degraduot. Nes istikro po metu tf tai tik durnesnis tapau:D:D

 

 

  • Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 72
  • Matematika / VBE 90
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2011-08-10 20:13:45 | Nuoroda
How tosurvive in VU rašė:
Nes istikro po metu tf tai tik durnesnis tapau:D:D

 
 

Tai ziauru tam TF jeigu tokiais debilais, kaip pastarasis padaro :|

Žinutė parašyta: 2011-08-12 23:50:29 | Nuoroda

Na taip,žinau,kvailas klausimas,bet į kokius sąsiuvinius jūs planuojat rašyti? :D

Žinutė parašyta: 2011-08-13 00:27:04 | Nuoroda

Durnas klausimas, matos kad esi pirmakursis:D Visu pirma cia nereikia konspektuoti. Viskas cia jau sukonspektuota www.teise.xz.lt/notes.htm stai cia yra visi konspektai. Dar antrakursiai jums duos konspektu is PC kuriuos jie irgi gavo is esamu treciakursiu.

Kaip gerai pasirodyti pries destytojus: Atsiverti vadoveli, perskaitai ateinancia tema.  Nueini i paskaita isklausai kaip destytojas vel perskaito ar atpasakoja ta pati vadoveli. Paskiau pasiimi vadoveli nueni i seminara ir kai destytoja paklaus ko nors - atsiversi vadoveli ir paskaitysi jai kas parasyta vadoveli ir gausi pliusa!:D Svarbu per seminara paskaityti vadoveli kuo dazniau! Bet tai bus nelengva nes tokiu gudruoliu kaip tu irgi bus ne vienas:D 

Beabejo, nemaza dalis is grupes po 1 menesio jau bus nusigere. Tai jie ta vadoveli skaitys retai, ir paskaitas lankys retai:D Todel seminaro metu nelabai zinos kur reikia skaityti, aisku jeigu i ta seminara ateis jeigu nebus uzgere pries tai:D Kita dalis bus viska perskaite, bet tiesiog netures drasos paskaityti vadoveli kai reikes atsakineti, nes mat jiems tai atrodys kiek nesazininga, kad galima vadoveli skaityti, o visko iskale irgi nebus. Tai jie pliusu gauna nedaug.


 

  • Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 72
  • Matematika / VBE 90
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Žinutė parašyta: 2011-08-13 12:10:19 | Nuoroda

tai pala,nejaugi nieko rašytis nereikia? :D

o tiesa,kaip situacija su vadovėliais?

Žinutė parašyta: 2011-08-13 14:27:55 | Nuoroda

Knygas gali perrasineti nebent esi motorinio mokymosi stiliaus studentas:D Reiskia jeigu tik perrasydamas jas sugebi isisavinti medziaga bet jauciu nespesi visko perrasyti per semestra tai geriau ismokti isisavinti medziaga skaitant ir su zymekliu pasibraukiant pagrindines vietas:D

Su vadoveliais ziaurei prasta situacija. Mazokai ju duoda,  o ir tie patys labai seni. Ypac pasijus stygius 2 semestre kai bus civiline teise. Pagrinde koliokviumams ir egzaminams is konspektu kur pc yra mokytis reik, o vadoveli tai daug kas atsisviecia arba nusiperka jeigu jiems jau taip reikia:D Bet apskritai per metus neskaiciau nei vieno vadovelio ne is PC :D

  • Istorija / VBE 93
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 72
  • Matematika / VBE 90
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 65
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą