VU sociologija
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-11 20:00:37 | Nuoroda

Sveiki, nežinau, galbūt tokia ar panaši tema jau yra, tačiau nerandu.

Ar kas nors mąsto apie sociologijos studijas?

Parašiau pirmu numeriu (egzaminus išlaikiau gerai) bet dabar dvejoju, galbūt neverta?

Esu susipažinusi su tuo, ką mokosi sociologai, tai man labai įdomu ir traukia, tačiau neramu, negaliu neklausyti to, ką kalba protas : galbūt niekam tų sociologų net nereikia ir karjeros galimybės labai menkos?Galbūt vertėtų studijuoti tai, kas nelabai įdomu, bet turi didesnę paklausą? (apie IT ir technologinius mokslus nekalbu)

Kokia Jūsų nuomonė apie sociologijos studijas? Ačiū.

Žinutė parašyta: 2012-07-15 10:50:19 | Nuoroda

Pasiknisk mano profilyje - buvau sukūrusi temą. Gal rasi kokių naudingų minčių :)

Pati baigiau tik pirmą kursą, tai dėl perspektyvų nieko 100% pasakyti negaliu. Bet kokią situaciją matau dabar, tai kaip ir visur: viskas priklauso nuo tavo asmeninių savybių, sugebėjimo "save parduoti". Į darbo biržą eiti tikriausiai nereikės: jeigu su SPSS'u normaliai išmoksi dirbti (programa duomenim rūšiuoti, apdoroti, analizuoti) tai prasisuksi. Vis dėlto, į sociologijos studijas reiktų žiūrėt kaip į išsilavinimą teikiančias, o ne profesinius apmokymus, o čia jau savi pliusai ir savi minusai. Iš vienos pusės tikrai įdomu studijuoti, jei tik nori gali pasiimti iš studijų gana nemažai, pleti savo akiratį, kritinį mąstymą, bendrauji su puikiais akademikais ir t.t., bet vietą darbo rinkoje teks atrasti pačiai.

 

FB yra sociologų grupė, ji nėra labai aktyvi, bet gali paklausinėti ten; taip pat socialios sociologijos puslapyje lankosi nemažai sociologų, kurie manau pasidalintų patirtimi / mintimis :)

Sėkmės!

  • Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2012-07-16 18:46:43 | Nuoroda

Labai ačiū už tokį šiltą ir nuoširdų atsakymą! Pasakiau apie savo planus studijuoti sociologiją mokytojai, kuri yra labai protinga moteris ir ji mane visiškai "subalamutino", sakė, kad mažai tų sociologų reikia ir tikrai neverta stoti, nes ir matematikos daug.

Ar tikrai tos matematikos tokia sunkianybė? Laukiau VBE, gavau 69 balus, šiaip neblogai ją moku, tačiau tikrai nenoriu vien tarp skaičiukų gyventi. Gal gali atsakyti? (hug)

Labai bus didžiulis AČIŪ!

Žinutė parašyta: 2012-08-05 13:48:26 | Nuoroda

 Sveiki. įstojau į sociologiją. :) Gal atsiras daugiau pirmakursių? :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą