Mokymo programos
Ekonomikos ir verslo pagrindai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612L10007
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Vakarinė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Programa skirta rengti ekonomikos bakalaurus ir dalyko mokytojus, gebančius dirbti pedagoginį ir administracinį darbą įvairiose švietimo sistemos pakopose, valstybės, savivaldybių ir tarptautinėse institucijose, verslo struktūrose bei konsultacinių paslaugų teikimo sferoje.
Stojantysis turi įvykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studijų programą sudaro: bendrojo lavinimo dalykai: filosofija, politologija ir sociologija, užsienio kalba, ugdymo filosofija, specialybės kalbos kultūra; studijų krypties pagrindų dalykai: mikroekonomika ir makroekonomika, statistika, verslo vadyba, verslo ekonomika, įmonės finansai, teisės pagrindai, marketingo pagrindai, švietimo ekonomika, vadybos informacinės technologijos, ir kt.; studijų krypties specialaus lavinimo dalykai: darbo rinkos ekonomika, valstybinis ekonomikos reguliavimas, valstybės finansai, personalo vadyba, investicinių projektų valdymas, vertybinių popierių rinka, verslumo ugdymo pagrindai ir kt. Į šių dalykų grupę įeina ir pedagoginiai teoriniai bei praktiniai studijų dalykai bei pedagoginių studijų baigiamasis darbas.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: darbas universitete bei pedagoginė praktika mokyklose ir kitose ugdymo institucijose. Praktikų metu (20 savaičių) įtvirtinami ir tobulinami darbo su moksleiviais, didaktikos ir profesinių įgūdžių lavinimo bei organizacinio darbo gebėjimai.
Studijų programa baigiama bakalauro darbo gynimu arba dalyko baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam studijas suteikiamas ekonomikos bakalauro laipsnis ir mokytojo kvalifikacija.
Baigus šią programą galima tęsti studijas ekonomikos, vadybos ir verslo administravimo ir kitų socialinių mokslų srities magistratūrose.
Ekonomikos ir verslo pagrindų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti ekonomikos mokytojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Ekonomikos bakalauro laipsnis ir mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti ekonomikos mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs ekonomikos bakalauro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti organizuoti ekonominius renginius: konferencijas, temines viktorinas, konkursus, diskusijas, susitikimus su verslininkais, ugdyti bendravimo ir bendradarbiavimo su verslo partneriais įgūdžius, gebėti sisteminti ir analizuoti ekonominę ir politinę informaciją, vertinti nacionalinę ir Europos šalių ūkio būklę bei vystymosi tendencijas
- žinoti administravimo, verslo ir marketingo organizavimo principus bei formas, Europos šalių ūkio būklę bei vystymosi tendencijas
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Ekonomikos bakalauro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal ekonomikos ir verslo pagrindų studijų programą.
Norintiems siekti ekonomikos bakalauro laipsnio ir mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti ekonomikos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję ekonomikos bakalauro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti ekonomikos mokytoju bendrojo lavinimo ir profesinėse mokyklose, verslo konsultavimo ir mokymo centruose, papildomo ugdymo įstaigose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju