Mokymo programos
Finansų ekonomika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612L10004
Kodas pagal ISCED: 51131
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti analitiškai mąstančius finansų ekonomikos specialistus, gebančius profesionaliai ir sistemingai taikyti finansų analizės ir valdymo metodus nuolat besikeičiančioje globalioje aplinkoje, siekiant finansinio stabilumo, ekonomikos augimo ir efektyvumo.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji ekonomikos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: specialybės kalbą ir raštvedybą, matematinę analizę ir tiesinę algebrą, teisės teoriją, tikimybių teoriją, matematinę statistiką; specialybinius dalykus: mikroekonomiką, verslo komunikaciją, socialinių tyrimų metodologiją, makroekonomiką, finansinių idėjų raidą, verslo etiką, finansų ir verslo informacines sistemas, buhalterinę apskaitą, ekonometriją, logistiką, įmonės finansus, verslo ekonomiką, finansų teisę, strateginį ir operacinį marketingą, verslo psichologiją, viešuosius finansus, rinkos tyrimus, kompiuterinį sprendimų modeliavimą, komercinę teisę, tarptautinius finansus, finansų analizę ir vidaus auditą, finansų rinkas ir institucijas, rizikos valdymą, mokesčių teisę ir administravimą ir kt.
Vykdoma praktika. Praktinių studijų trukmė - 400 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami finansų analizių rengimo, pinigų skaičiavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju - bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas ekonomikos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus finansų ekonomikos studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Finansų ekonomikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti ekonomistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Ekonomikos bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti ekonomisto darbą.
Asmuo, įgijęs ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti spręsti praktinius uždavinius ir problemas finansų valdymo srityje, numatyti jų sprendimo būdus, efektyviai valdyti naujus finansinius įrankius, pradėti savo nuosavą verslą finansinių paslaugų teikimo srityje arba dirbti veikiančiose finansų maklerio įmonėse, ekonominėse institucijose, bankuose, ministerijose, ūkinės savivaldos institucijose, investicijų valdymo įmonėse, valdančiose investicinius ir pensijų fondus, konsultacinėse bendrovėse, akcinių bendrovių skyriuose, atsakinguose už kapitalo pritraukimą ar darbą su investuotojais, suvokti finansų institucijų bei nefinansinių korporacijų ir apskritai finansų rinkų konkrečias teorines ir praktines problemas, numatyti jų sprendimo būdus bei dirbti ir efektyviai naudotis tarptautinių finansų rinkų teikiamomis galimybėmis, taikyti norminius aktus, rezultatyviai ieškoti verslo informacijos, vykdyti elektroninę prekybą, taikyti statistinius metodus ir statistines programines sistemas ekonomikoje ir finansuose
- žinoti šiuolaikinės finansų rinkos vietą bei specifiką, integruojantis į pasaulinę ir, ypač, į europinę finansų sistemas
mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal finansų ekonomikos studijų programą.
Norintiems siekti ekonomikos bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu įgyti gebėjimai dirbti ekonomistu nėra pripažįstami.
Įgiję ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti ekonomistu šalies ir atskirų regionų privačiųjų ir viešųjų finansų valdymo institucijose, bankuose, o taip pat mokesčių konsultantais bei patarėjais tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuje.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju