Mokymo programos
Sveikatos ugdymas
Valstybinis kodas: 61207S119
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti sveikatos ugdymo specialistus, gebančius formuluoti sveikos gyvensenos būdus, fizinį aktyvumą, tobulinti save ir socialinę, kultūrinę aplinką.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji sveikatos ugdymo specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: filosofijos įvadą, mokslų filosofiją, anatomiją, aplinką ir sveikatą, sporto biochemiją ir mitybą, fiziologiją, sporto ir fizinio ugdymo teoriją, sporto ir pratimų fiziologiją, judesių valdymą ir mokymą, statistiką ir testų teoriją, specialiąją pedagogiką ir psichologiją, sporto mediciną ir pirmąją medicininę pagalbą ir specialybinius dalykus: moksleivių sveikatos ugdymo programas, fizinio aktyvumo technologijas, sveiką mokyklą, sveiką mitybą, visuomenės ir asmens sveikatą, farmakologiją, sveikatos politką ir vadybą, senėjimą, fizinį aktyvumą ir sveikatą, mitybą ir kūno masės valdymą, sveikatos programų sudarymą, seksualinę sveikatą, taikomąją fizinę veiklą, žaidimus ir kt.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: sveikatos ugdymo praktika, fizinio ugdymo praktika, pasirenkamoji praktika. Praktika skirta supažindinti su organizacijų veiklos organizavimu, išmokyti organizacinių sveikatingumo propagavimo principų, įgytas teorines žinias taikyti organizuojant sveikatingumo pratybas.Praktinių studijų trukmė – 600 val.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu arba egzaminu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos bakalauro laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus sveikatos ugdymo studijų programą studijas galima tęsti sporto fiziologijos, sveikatos ir fizinio aktyvumo ir kitose biomedicinos mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Sveikatos ugdymo specialisto kvalifikacija reikalinga norint dirbti sveikatos ugdymo specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs sveikatos ugdymo specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti analizuoti ir įvertinti pagrindinius asmens, bendruomenės, šalies gyventojų fizinį aktyvumą lemiančius veiksnius bei jų grupes, nustatyti fizinį aktyvumą ir su fiziniu aktyvumu susijusias visuomenės sveikatos problemas, testuoti ir vertinti funkcinių sistemų (organų) veiklą ir su sveikata susijusį fizinį pajėgumą, remiantis gauta informacija sudaryti individualias bei bendąsias sveikatingumo programas, jas vertinti ir koordinuoti bei teikti rekomendacijas valstybinėms ir visuomeninėms institucijoms, skatinti, organizuoti bei koordinuoti aktyvius laisvalaikio praleidimo būdus, taikyti informacines technologijas, plėtoti rekreacinį fizinį aktyvumą bendruomenėje, atlikti fizinio aktyvumo skatinimo rinkodaros tyrimus, juos analizuoti, įvertinti ir prognozuoti fizinio aktyvumo skatinimo rinkodaros politiką
- žinoti kaip taikyti šiuolaikines su sveikata susijusio fizinio aktyvumo technologijas, nustatyti, analizuoti ir vertinti šiuolaikines su fiziniu aktyvumu susijusias visuomenės sveikatos problemas, naudoti šiuolaikinius su sveikata susijusio fizinio pajėgumo ir funkcinių sistemų testavimo metodus, įvertinti rezultatus, analizuoti tyrimų duomenis, sprendžiant fizinio aktyvumo problemas, pritaikyti žinias valstybinėse institucijose ir privataus verslo struktūrose
mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Sveikatos ugdymo specialisto kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal sveikatos ugdymo studijų programą.
Norintiems siekti sveikatos ugdymo specialisto kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti sveikatos ugdymo specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję sveikatos ugdymo specialisto kvalifikaciją asmenys gali dirbti sveikatos ugdymo specialistu visuomeniniuose ir privačiuose sveikatingumo ir laisvalaikio organizavimo bei visuomenės sveikatos ir sveikatos mokymo centruose, asmens sveikatos priežiūros įstaigose, švietimo ir bendrojo lavinimo įstaigose. Sveikatos ugdymo specialistai gali dirbti tiriamąjį, organizacinio, kūrybinio ir vykdomojo pobūdžio darbą valstybinėse institucijose ir privataus verslo struktūrose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos kūno kultūros akademija Kaunas Sporto g. 6
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju