Mokymo programos
Karjera ir profesinis konsultavimas
Valstybinis kodas: 612X30002
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti andragogus, gebančius analizuoti suaugusiųjų mokymosi poreikius ir galimybes, planuoti, organizuoti ir vertinti darbuotojų profesinį tobulėjimą bei mokymosi procesus ir jų veiklos kokybę nuolatinio mokymosi ir darbo rinkos kaitos kontekste.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji andragogai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: etiką, psichologiją, istoriją, ekonomiką, logiką, lietuvių kalbos kultūrą, anglųkalbą pedagogiką ir kt. ir specialybinius dalykus: darbo rinką ir profesinį mokymąsi, andragogikos pagrindus, suaugusiųjų švietimo sistemas, mokymosi teorijas, mokymo/si planavimą ir organizavimą, organizacinę psichologiją, konsultavimo teoriją ir metodikas, nuolatinio mokymosi dimensijas, švietimo informacines technologijas ir duomenų bazes, švietimo paslaugų rinkodarą, švietimo vadybos pagrindus, švietimo kokybės laidavimą, mokymosi poreikių tyrimus, projektų rengimą ir valdymą, grupinio darbo teoriją ir metodikas, ir kt.
Praktinės studijos vyksta įvairiose įstaigose ar organizacijoje. Praktinio mokymo trukmė – 10 kreditų. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami suaugusiųjų švietimo veiklos organizavimo, mokymo ir mokymosi veiklos planavimo ir valdymo ir kt. gebėjimai.
Studijos baigiamos baigiamuoju - bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos (andragogika) bakalauro laipsnis.
Baigus edukologijos (andragogika) studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros programose.
Studijuojant šioje studijų programoje yra galimybė įgyti kitos studijų programos pagrindus pasirenkant gretutinės krypties studijas. Gretutinės krypties studijų pasirinkimo tvarka ir principai skelbiami www.vdu.lt/studijos/gretutines-studijos.html tinklalapyje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Andragogo kvalifikacija reikalinga norint dirbti andragogo darbą.
Asmuo, įgijęs andragogo kvalifikaciją, turi:
- gebėti nustatyti bei analizuoti suaugusiųjų mokymosi poreikius ir galimybes, planuoti, organizuoti ir vertinti darbuotojų profesinį tobulėjimą bei mokymosi procesus ir jų veiklos kokybę nuolatinio mokymosi ir darbo rinkos kaitos kontekste, organizuoti suaugusiųjų mokymąsi įvairiose (taip pat ir nevyriausybinėse) organizacijose, bendruomenėse, pasitelkdamas įvairius metodus, sudaryti galimybes mokymuisi, pavyzdžiui, užtikrindamas reikiamus išteklius bei sąlygas, teikti informaciją apie esamas galimybes mokymuisi kitose organizacijose ar kituose lygmenyse, bendradarbiauti profesionalų, organizacijų ir tarptautiniu lygmeniu
- žinoti suaugusiojo asmenybės bei jo mokymosi ypatumus, suaugusiojo mokymosi organizavimo principus, andragoginės didaktikos ypatumus, veiklos pasaulio, švietimo politikos situaciją, švietimo organizacijos charakteristikas, vadybos principus, finansavimo šaltinius bei projektinės veiklos ypatumus, socialinių tyrimų metodologiją ir metodikas
- mokėti atsakingai, savarankiškai, greitai, etiškai organizuoti ir atlikti savo darbą, gebėti užmegzti ir palaikyti bendravimą ir bendradarbiavimą individualiame lygmenyje, pagrįstus pagarba ir etiškumo principas, stebėti savo profesinę veiklą ir nuolat tobulinti ją bei savo profesiją
Andragogo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiose studijas pagal edukologijos (anragogika) studijų programą.
Norintiems siekti adndragogo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti andragogu nėra pripažįstami.
Įgiję andragogo kvalifikaciją asmenys gali dirbti suaugusiųjų mokymo centruose; neformalų suaugusiųjų švietimą administruojančiose bei vykdančiose nevyriausybinėse, konfesinėse bei privačiose organizacijose; gamybinių, paslaugas teikiančių įmonių personalo padaliniuose, atsakinguose už kvalifikacijos tobulinimą ir perkvalifikavimą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2009-07-28

kas istojo i mokymo paslaugu vadyba?