Mokymo programos
Socialinė pedagogika
Valstybinis kodas: 612X16002
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Vakarinė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Programa skirta rengti edukologijos bakalaurus, socialinius pedagogus, gebančius dirbti įvairiose globos, teisėtvarkos, socialinėse, kultūrinėse, švietimo ir ugdymo institucijose, kolegijose ir universitetuose su įvairaus amžiaus žmonėmis. Socialiniai pedagogai, baigę studijas, gebės analizuoti sociokultūrinę situaciją šalyje, regione, bendruomenėje bei profesionaliai spręsti sociopedagogines, sociokultūrines problemas ir teikti individualią socialinę, pedagoginę ir psichologinę pagalbą nacionaliniu ir lokaliniu lygiu.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studijų programą sudaro: bendrojo lavinimo dalykai: filosofija, ugdymo filosofija, kalbos kultūra ir specialybės kalba, sociologija, užsienio kalba;
pedagoginių studijų teorinė dalis: pedagogika, bendroji ir socialinė psichologija, raidos ir pedagoginė psichologija, socialinio ugdymo technologijos, sveikatos ugdymas ir pedagoginių studijų baigiamasis darbas;
studijų pagrindų dalykai: įvadas į socialinę pedagogiką, socialinės apsaugos sistemos, teisės pagrindai, vaiko teisės, etninė kultūra ir renginių organizavimas, vaiko globa socialinių paslaugų sistemoje, socialinės politikos pagrindai, šeimos tyrimas ir konsultavimas, socialinio dizaino pagrindai, pilietinis ugdymas, informacinės sistemos, neformalus ugdymas, profesinė etika, socialinis konsultavimas, socialiniai projektai, socialinis darbas su spec. poreikių vaikais, socialinės rizikos vaikų ugdymas, socialinės ekonomikos pagrindai, prevencinė pedagogika ir kt.;
specialiojo lavinimo dalykai: įvadas į vaiko globą ir sociokultūrinį ugdymą, profesinio informavimo pagrindai, profesijos pasirinkimo procesas , karjeros planavimas ir gebėjimų ugdymas, darbas su suaugusiais profesinio orientavimo sistemoje, socialinio darbo teorija ir praktika, socialinė gerontologija, socialinės paslaugos, socialinė meno terapija, socialinio dalyvavimo modeliai ir kt.
Praktinės studijos vyksta ugdymo, globos ir socialinėse institucijose, organizuojamos pedagoginė, socialinio ugdymo ir vasaros praktikos. Praktika susideda iš trijų etapų: 1) susipažinimas su institucija, jos darbo specifika ir pobūdžiu, pagrindinėmis veiklomis; 2) socialinio pedagogo praktinių funkcijų vykdymas institucijoje; 3) praktikos analizė, savęs vertinimas, veiklos refleksijai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos bakalauro laipsnis ir socialinio pedagogo kvalifikacija.
Baigus studijų programą studijas galima tęsti socialinės pedagogikos ir kitų edukologijos mokslų srities magistrantūroje.
Socialinės pedagogikos bakalauro studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti socialiniais pedagogais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos bakalauro laipsnis ir socialinio pedagogo kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialinio pedagogo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos bakalauro laipsnį ir socialinio pedagogo kvalifikaciją, turi:
- gebėti tirti, analizuoti edukacinius, socialinius, teisinius, kultūrinius reiškinius sociumo kontekste, identifikuoti sociokultūrines problemas, jų priežastis bei ieškoti jų sprendimo galimybių, parinkti tinkamus ankstyvosios prevencijos ir intervencijos metodus bei metodikas, siekiant koreguoti asmenybės bei atskirų socialinių grupių elgesį, rengti sociopedagogines programas, kurti individualią darbo vietą sociokultūriniame sektoriuje, projektuoti socialinius tyrimus, atlikti rizikos grupių asmenų stebėseną, sociokultūrinėse institucijose telkti bendruomenę, koordinuoti skirtingų socialinių institucijų bendrą veiklą
- žinoti edukacinius, socialinius, teisinius, kultūrinius reiškinius, pagrindines sociokultūrines problemas ir jų sprendimo būdus, prevencijos ir intervencijos metodus, sociopedagogines programas, socialinės apsaugos sistemas, institucijas ir tarnybas, psichologijos, edukologijos ir pedagogikos mokslų , informacinių technologijų pagrindus, individualių ugdymo programų kūrimo principus ir metodikas, rizikos grupių asmenų ypatumus
- mokėti bendrauti su mokiniais, jų tėvais, kolegomis, mokyklos psichologu, organizuoti savo darbą, dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai
Edukologijos bakalauro laipsnį ir socialinio pedagogo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinės pedagogikos bakalauro studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos bakalauro laipsnio ir socialinio pedagogo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu pedagogu nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos bakalauro laipsnį ir socialinio pedagogo kvalifikaciją asmenys gali dirbti bendrojo lavinimo mokyklose, kolegijose, universitetuose, mokymo centruose, neformalaus ugdymo įstaigose, socialinėse, kultūrinėse, švietimo, teisėsaugos institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos edukologijos universitetas Vilnius Studentų g. 39
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju