Mokymo programos
Kūno kultūros ir sporto pedagogika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612X13033
Kodas pagal ISCED: 51114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kompetentingus, plataus profilio kūno kultūros ir sporto pedagogus, kurių tenkintų darbo rinkos poreikius.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji kūno kultūros mokytojai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: ugdymo filosofijos pagrindus, anatomiją, fiziologiją ir higieną, specialybės kalbos kultūrą ir kt; studijų pagrindų dalykus: kūno kultūros ir sporto tyrimo metodiką, kūno kultūros ir sporto filosofiją, kūno kultūros ir sporto vadybą, fizinių pratimų fiziologiją ir kt.; specialybės dalykus: kūno kultūros mokytojai studijuoja taikomąją kūno kultūrą, prevencinę kūno kultūrą, fizinės raidos teoriją, ontokineziologiją ir kt.; sporto pedagogai studijuoja sportininko savikontrolę, sporto sociologiją, atsigavimą ir darbingumą skatinančias priemones, sporto aksiologiją ir kt. Iš viso studijuojama 38 dalykai.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: praktika integruota su atitinkamu dalyku, kūno kultūros mokytojo ir sporto pedagogo praktikos. Studentai susipažįsta su kūno kultūros mokytojų ir sporto pedagogų funkcijomis, jų vaidmenimis, mokinių fizinio ugdymo planavimu ir organizavimu, teorines žinias taiko praktikoje. Praktinių studijų trukmė - 800 val.
Studijų programa baigiama bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas sporto bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus kūno kultūros studijų programą, studijas galima tęsti edukologijos ir kitose socialinių mokslų srities magistrantūros programose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kūno kultūros mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti kūno kultūros mokytoju.
Asmuo, įgijęs kūno kultūros mokytojo kvalifikacija, turi:
- gebėti planuoti fizinio ugdymo procesą, diferencijuoti fizinio ugdymo tikslus, naudotis įvairiais informacijos šaltiniais, parinkti tinkamas mokymo strategijas bei deramai jas taikyti, stebėti ir stiprinti mokinių sveikatą, specialiųjų poreikių vaikus ugdyti pagal modifikuotą ar individualią programą, plėtoti jų protinį, fizinį, valios charakterio jausmų ugdymą;
- žinoti bendrojo lavinimo mokyklos, sporto mokyklos veiklos turinį, pedagoginės sąveikos principus, organizavimo ir valdymo dėsningumus, švietimo dokumentus, įvairias fizinio ugdymo ir stebėsenos sistemas, esminius reikalavimus kūno kultūros ugdymo programų rengimui, motyvacijos metodus ir jų taikymo galimybes;
- mokėti dirbti su informacinėmis technologijomis, šaltiniais, sporto priemonėmis, organizuoti savo darbą.
Kūno kultūros mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal kūno kultūros studijų programą.
Norintiems siekti kūno kultūros mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kūno kultūros mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję kūno kultūros mokytojo kvalifikaciją, asmenys gali dirbti bendrojo lavinimo ir sporto mokyklose, sveikatos ir sporto klubuose (centruose), visuomeninėse organizacijose, policijos komisariatuose ir nevyriausybinėse organizacijose, specialiosiose ugdymo įstaigose, socialinės atskirties ir vaikų poilsio centruose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju