Mokymo programos
Dailė
Valstybinis kodas: 621W10012
Kodas pagal ISCED: 51221
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Meno studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti dailės magistrus, gebančius aiškiai reikšti savo mintis, analizuoti, išaiškinti technikas ir technologijas, jų reikšmę, kompozicijos principus, kurti meno kūrinius, juos analizuoti, perteikti žinias kitiems.
Stojantysis turi turėti dailės bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji dailės magistrai studijuoja studijų dalykus: tapybos, grafikos, meno istorijos, dizaino, tekstilės ir odos specializacijose. Iš viso studijuojami 23-24 dalykai.
Priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos studijuojami šie dalykai:
1. Tapybos (šiuolaikinio meno raida, tapyba, kompozicija, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, menotyros teksto analizė, molbertinės tapybos studijos, meninė fotografija, tyrimai magistro darbo tema).
2. Grafikos (šiuolaikinio meno raida, piešimas, grafika,tyrimai magistro darbo tema, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, šilkografija, taikomoji grafika).
3. Meno istorijos (šiuolaikinio meno raida, meno istorija, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, menotyros teksto analizė, molbertinės tapybos studijos, meninė fotografija, tyrimai magistro darbo tema).
4. Dizaino (šiuolaikinio meno raida, daiktinės aplinkos projektavimo teorija ir istorija, projektavimas, praktiniai darbai, tyrimai magistro darbo tema, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, kaligrafija ir šriftas, kompiuterinė grafika, meninė fotografija).
5. Tekstilės (šiuolaikinio meno raida, retrospektyvinės tekstilės meno studijos, tekstilės gaminių projektavimas ir technologijos, dekoratyvinė tekstilės medžiagų plastika, studijos ir tyrimai magistro darbo tema, tekstilė daiktinėje aplinkoje, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, aprangos dizainas, šiuolaikinė tekstilė).
6. Odos (šiuolaikinio meno raida, dekoratyvinė plastika, pasaulio tautų odos dailė, odos gaminių projektavimas ir technologijos, kultūros politika ir intelektinė nuosavybė, oda daiktinėje aplinkoje, studijos ir tyrimai magistro darbo tema, meninė knygrišyba, odos tūrinė plastika).
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas dailės magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus dailės magistro studijų programą studijas galima tęsti dailės krypties aspirantūroje arba doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Dailės magistrantūroje įgyjama kvalifikacija reikalinga norint dirbti dailininku, dėstytoju, konsultantu, ekspertu.
Asmuo, įgijęs dailės magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti rašyti projektus, kurti dailės kūrinius, juos aiškinti, analizuoti, pritaikyti praktiškai, gebėti bendrauti su auditorija, polemizuoti su kolegomis, pasižymėti tolerancija įvairovei ir išskirtinumui.
- žinoti naujausias dailės, meno istorijos, dizaino tendencijas, teorijas, kryptis bei sistemas.
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais. Kaupti ir skleisti informaciją bei konceptualiai reikšti idėjas, taikant informacines bei komunikacines technologijas. Vertinti meno kūrinius, mokėti realizuoti, koordinuoti savo funkcijas, dirbti atsakingai ir savarankiškai.
Dailės magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal dailės magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti dailės magistro kvalifikacijos reikia turėti dailės bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti dailininku nėra pripažįstami.
Įgiję dailės magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti aukštojoje mokykloje dėstytojais, ekspertais muziejuose, dailės galerijose, kitose švietimo bei mokslo įstaigose, architektūros ir urbanistikos skyriuose, dirbti kūrybinį darbą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju