Mokymo programos
Statybos medžiagos ir dirbiniai
Valstybinis kodas: 621J82001
Kodas pagal ISCED: 51254
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Magistrantūros studijų programa skirta rengti statybų technologijų magistrus, gebančius taikyti mokslo ir technologijų naujoves projektuojant efektyvias ir perspektyvias medžiagas, dirbinių gamybą, jų įrenginius bei procesus. Studijų metu įgis žinių, kaip taikyti mokslo ir technologijų naujoves projektuojant, planuojant, įrengiant, naudojant ir prižiūrint naujų technologijų bei procesų sistemas, pasižyminčias energijos vartojimo efektyvumu, rentabilumu, pagaminto produkto kokybe ir patikimumu, darniu, subalansuotu išteklių vartojimu bei poveikiu aplinkai.
Stojantysis privalo turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetines magistrantūros studijas konkursines sąlygas.
Magistrantai studijuoja tokius dalykus: mokslinių tyrimų ir inovacijų pagrindus, optimizacijos teoriją ir metodus technikoje, modulius, mokančius taikyti naujausias informacines technologijas tyrimuose, jas naudojant apdoroti įvairiausią su praktine veikla susijusią informaciją, realizuoti techninius, technologinius ir organizacinius sprendimus įvairiose srityse; išlaikyti profesinę kompetenciją per visą gyvenimą trunkantį mokymąsi.
Studijų programa baigiama parengus ir apginus magistro baigiamąjį darbą. Baigusiajam suteikiamas statybų technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus statybos medžiagų ir dirbinių studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Statybų technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti statybų technologijų specialistu.
Asmuo, įgijęs statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti įvertinti mokslinių tyrimų poreikį, kvalifikuotai juos planuoti, parinkti tinkamus tyrimų metodus, atlikimo ir matavimo priemones, atlikti tyrimus bei naudojantis informacinėmis technologijomis įvertinti gautą rezultatą, modeliuoti ir skaičiuoti svarbiausius medžiagų gamybos parametrus, vertinti savybes ir patikimumą, eksploatacinių savybių kitimo tendencijas ir to priežastis, identifikuoti, formuluoti ir spręsti statybos technologijos problemas;
- žinoti esminius statybos inžinerijos ir technologijos principus, statybos dirbinių gamybos technologinių įrenginių darbo procesus, statybos mokslo tendencijas, statybos technologijos krypties problemas, jų sprendimų tendencijas, organizacijos intelektualiųjų ir materialinių išteklių vertinimo kriterijus;
- mokėti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai dirbti, organizuoti savo darbą, veiksmingai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal statybos medžiagų ir dirbinių studijų programą.
Norintiesiems siekti statybų technologijų magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį,
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti statybų technologijų specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti statybų technologijų specialistais statybinių medžiagų ir dirbinių technologijų projektavimo ir įvairiose gamybos bei jų realizacijos bendrovėse, statybinių medžiagų tyrimo kokybės kontrolės laboratorijose, studijų institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju