Mokymo programos
Statybos technologijos ir valdymas
Valstybinis kodas: 621J80003
Kodas pagal ISCED: 51258
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Būsimieji statybų technologijų magistrai studijuoja, kaip analizuoti, sisteminti, vertinti ir pateikti informaciją, planuoti ir atlikti mokslinius tyrimus bei kvalifikuotai vertinti jų rezultatus, ugdomi gebėjimai kūrybiškai taikyti statybos valdymo, sprendimų priėmimo ir verslo vertinimo metodus, optimizuoti resursus, priimti savarankiškus sprendimus, efektyviai dirbti individualiai ir komandoje, vadovauti statybos įmonės darbuotojams ir projekto komandai.
Specializacijos statybos technologijos ir vadyba absolventas turi pakankamai žinių, mokslo idėjų, teorijų, metodų ir technologijų plėtojimui ir taikymui sprendžiant statybos technologijų projektavimo, statybos organizavimo ir valdymo, pastatų rekonstrukcijos, modernizavimo ir priežiūros problemas, geba vadovauti kolektyvui, taikyti modernias kompiuterines technologijas, tradicines ir inovatyvias inžinerines ir vadybos priemones, vertinti priimamų sprendimų įtaką pastato statybos projektui ir jo įgyvendinimui.
Statybos ekonomikos ir verslo specializacijos absolventas turi pakankamai žinių mokslo idėjų, teorijų, metodų ir technologijų plėtojimui ir taikymui kompleksiškai sprendžiant pastatų ūkio valdymo, statybos projektų valdymo, statybos verslo valdymo ir administravimo, strateginio valdymo statyboje uždavinius, parinkant efektyvius ir inovatyvius sprendimus, įvertinant jų ekonominį efektą ir taikant juos statybos versle, geba vadovauti darbo kolektyvui.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji statybų technologijų magistrai studijuoja: mokslinių tyrimų ir inovacijų pagrindus, sprendimų paramos sistemas statyboje, kompiuterinį projektavimą, gyvenamosios aplinkos atnaujinimą, kokybės valdymo sistemas, naujausias statybos technologijas, strateginį statybos valdymą, pastatų ūkio valdymą ir investicijas, statybos verslo projektavimą ir investicijas, operacijų tyrimo metodus, projektų valdymą, statybos verslo projektavimą ir investicijas, statybos verslo ekonomiką, pastatų ardymo ir rekonstravimo technologijas, subalansuotą teritorijų plėtrą ir planavimą ir kt.
Studijų programoje praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama magistro baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas statybų technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigę statybos technologijos ir valdymo magistrantūros programą, studijas gali tęsti technologijos mokslų srities doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Statybų technologijų magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti mokymo ir mokslo institucijose, konsultavimo ir technologijų projektavimo įmonėse, kurių veikla susieta su statybos verslu, vadovauti statybos ir projektavimo paslaugų įmonėms.
Asmuo, įgijęs statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- išmanyti statybos rinkos tendencijas, statybos valdymo problemas, jų sprendimo būdus ir metodus, žinoti statybos įmonės intelektualių ir materialinių išteklių vertinimo rodiklius;
- gebėti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai dirbti, mokėti organizuoti savo ir kolektyvo darbą, bendrauti su kolegomis, partneriais ir klientais;
- mokėti kurti, analizuoti ir veikti įprastinėse ir neapibrėžtose situacijose, identifikuoti, formuluoti ir spręsti problemas, kūrybiškai mąstyti, įvertinti mokslinių tyrimų poreikį, kvalifikuotai juos planuoti, parinkti tinkamiausius tyrimų metodus, atlikti tyrimus ir naudojantis informacinėmis technologijomis įvertinti gautą rezultatą, kelti profesinę kompetenciją mokantis visą gyvenimą,.
Norintiems siekti statybų technologijų magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Įgiję statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali sėkmingai dirbti statybos, projektavimo, konsultavimo, valdymo, gamybos ir kitose įmonėse, veikiančiose statybų rinkoje, bei mokymo ir mokslo institucijose.
Statybų technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal statybos technologijų ir valdymo magistrantūros studijų programą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju