Mokymo programos
Transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba
Valstybinis kodas: 621N18001
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Magistrantūros studijų programa skirta rengti magistrus, gebančius analizuoti ir prognozuoti vežimų ir tarptautinės prekybos situaciją įvairiose rinkose, atlikti sudėtingas verslo administravimo funkcijas, organizuoti verslo veiklą ir atlikti vadybos funkcijas su šiuolaikiniu transporto verslu susijusiose srityse, užmegzti ir plėtoti ekonominio ir socialinio kultūrinio pobūdžio ryšius su verslo partneriais, klientais, užsakovais, tiekėjais, tarp jų - ir užsienyje, organizuoti atskirų žmonių ir jų kolektyvų darbą, administruoti transporto įmonių veiklą, rengti ir įgyvendinti projektus ir planus, skirtus transportinių paslaugų verslui tobulinti, inicijuoti ir įgyvendinti transporto inovacijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji transporto ir logistikos magistrai studijuoja: transporto politiką ir inovacijas, kokybės vadybos sistemas transporte, modeliavimą transporto sistemoje ir kt. Privalomi du alternatyviai pasirenkami technologijų srities moduliai.
Programoje yra dvi specializacijos: tarptautinių vežimų organizavimas (žmogiškųjų išteklių valdymas, finansų analizė ir valdymas, marketingo tyrimai); transporto logistika (sandėlių ir atsargų valdymas, reversinė logistika, strateginis tiekimo grandinės valdymas).
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas transporto ir logistikos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus transporto inžinerinės ekonomikos ir vadybos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūroje.
Transporto inžinerinės ekonomikos ir vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems transporto ir logistikos arba vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti transporto ir logistikos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo krypties transporto ir logistikos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti tyrinėtojo, transporto įmonių ir organizacijų bei įvairių jų padalinių vadovo, įmonių ir organizacijų valdymo, veiklos organizavimo specialisto darbą.
Asmuo, įgijęs transporto ir logistikos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti ir prognozuoti vežimų ir tarptautinės prekybos situaciją įvairiose rinkose, atlikti daugialypes verslo administravimo funkcijas, organizuoti verslo veiklą ir atlikti vadybos funkcijas šiuolaikiniam transporto verslui būdingose srityse, užmegzti ir plėtoti ekonominio ir socialinio kultūrinio pobūdžio ryšius su įvairiais verslo partneriais, klientais, užsakovais, tiekėjais, atlikti įvairias vadybos funkcijas, kuriant ir plėtojant verslą šiuolaikinei ekonomikai būdingose srityse, organizuoti žmonių darbą, plėtojant verslą transporto įmonėse, administruoti transporto įmones ir jų padalinius, kurti naujas įmones, organizuoti bei administruoti jų veiklą, rengti ir įgyvendinti projektus ir planus, skirtus transportinių paslaugų verslui tobulinti, rengti ir tvarkyti verslui ir verslo ryšiams reikalingus dokumentus, inicijuoti ir įgyvendinti transporto naujoves, prioritetą teikiant tarptautinio transporto veiklos vadybai ir administravimui;
- žinoti esminius tarptautinių vežimų organizavimo ir transporto logistikos procesus, Lietuvos ir tarptautinės rinkos kūrimo ir funkcionavimo prielaidas ir procesus, sprendimų priėmimo metodų pagrindus, pagrindinius verslo modelių analizės metodus, svarbiausius mikroekonominius ir makroekonominius reiškinius;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti darbą, bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktiškas, mandagus, kruopštus ir sąžiningas.
Verslo krypties transporto ir logistikos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti Vilniaus Gedimino technikos universiteto Transporto inžinerijos fakultete.
Norintiems siekti transporto ir logistikos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Įgiję transporto ir logistikos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti tyrinėtojais, transporto įmonių ir organizacijų ir jų padalinių vadovais, kitais įmonių ir organizacijų valdymo, veiklos organizavimo specialistais, kurie gebėtų profesionaliai taikyti šiuolaikinius valdymo metodus, atliekant planavimo, organizavimo, kontrolės ir kitas funkcijas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju