Mokymo programos
Verslo vadyba
Valstybinis kodas: 621N10004
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti verslo magistrus, turinčius ekonomikos ir vadybos mokslo žinias formuoti, vertinti ir priimti sprendimus, grįstus moksline argumentacija neapibrėžties sąlygomis, pasirengęs nuolat tobulinti veiklos neapibrėžties pažinimo ir sprendimo priėmimo mokslinių tyrimų atlikimo ir taikymo gebėjimus, įsisavinęs mokslines kiekybinio ir kokybinio pažinimo harmonijos ir sąveikos efektyvumo nuostatas bei jų priklausomybę nuo sąlygų įvairovės ir suvokiantis, kad objektyviems veiksniams pažinti ir efektyviems sprendimams priimti įvairiose verslo valdymo srityse reikalingos inovatyvios mokslinės žinios ir nuolatinis tobulėjimas.
Stojantysis turi turėti socialinių mokslų studijų srities bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji verslo magistrai studijuoja: vadybos teoriją, mokslinių tyrimų pagrindus, inžinerinę ekonomiką, organizacijų teoriją, valdymo apskaitą, specializacijos dalykus, pasirenkamuosius dalykus iš programos gilinamojo ir plečiamojo pobūdžio taikomųjų dalykų. Studijos baigiamos magistro darbo rengimu ir ginimu.
Studijų programoje numatytos 8 specializacijos.
- Marketingo specializacijoje suteikiama šiuolaikinių teorinių bei metodologinių marketingo ir vadybos žinių, kurios taikomos tarptautinės rinkos sąlygomis, magistras geba vykdyti kompleksinę marketingo procesų analizę ir naudoti integruotus marketingo metodus diegiant juos į vertės kūrimo grandinę, vertinti naujausių marketingo sistemų efektyvumą globalioje rinkoje, veiksmingai organizuoti marketingo procesus, moksliškai grįsti marketingo strategijas, vykdyti marketingo tyrimus, naudoti informacines ir komunikacines technologijas santykių marketingo kūrimui ir valdymui.
- Tarptautinio verslo specializacijoje suteikiama šiuolaikinių tarptautinio verslo ir vadybos žinių, magistras geba jas taikyti globalios ekonomikos sąlygomis, moksliškai tirti tarptautinių ekonominių procesų raidos tendencijas ir plėtoti konkurencingo verslo valdymo metodus globalių pokyčių aplinkose, grįsti veiksmingus strateginius verslo sprendimus, plėtoti įmonių internacionalizacijos potencialą, taikyti tarptautinio marketingo požiūrius multikultūriniuose kontekstuose.
- Finansų inžinerijos specializacijoje suteikiama naujausių finansų inžinerijos, kaip sudėtingų procesų, jungiančių fizinių, vertinių procesų ir žmogiškųjų ar subjekto interesų sąveiką, žinių, magistras geba moksliškai pagrįsti finansinių sprendimų priėmimą bei finansų valdymo strategijų rengimą neapibrėžtumo ir rizikos sąlygomis, integruojant inovatyvius finansinius instrumentus bei informatikos ir matematikos galimybes, kurti pridėtinę vertę finansų rinkų pokyčių aplinkose.
- Informacinės veiklos vadybos specializacijoje suteikiama šiuolaikinių informacinės veiklos vadybos žinių, magistras geba jas taikyti informacinės visuomenės verslo sąlygomis, vykdyti informacinių procesų analizę ir plėtoti žinių vadybos metodus siekiant integruoti rezultatus veiksmingiems verslo sprendimams priimti, formuoti inovatyvią aplinką, taip pat diegti verslo informacines sistemas, skirtas didinti įtinklinto verslo efektyvumą globalios konkurencijos sąlygomis, geba naudoti informacines technologijas organizavimo, komandos valdymo ir organizacinės kultūros formavimo tikslams bei organizacijos strateginei perspektyvai pagrįsti.
- Verslo vertinimo ir draudimo specializacijoje suteikiama šiuolaikinių verslo vertinimo ir sisteminių draudimo veiklos žinių, magistras geba kompleksiškai vertinti verslo vertės valdymo ir draudimo optimizavimo strategijas, integruoti verslo vertinimo ir draudimo valdymą, moksliškai grįsti verslo, draudimo ir viešosios veiklos rezultatus, geba dirbti su naujausia moksline informacija, ją apdoroti, priimti integruotus verslo vertinimo ir draudimo sprendimus bei efektyviai komunikuoti.
- Organizacijų vadybos specializacijoje suteikiama žinių, įgalinančių taikyti teorines ir praktines vadybos žinias, priimti strateginius organizacijų funkcionavimo ir plėtros sprendimus, magistras geba moksliškai pagrįsti strategines alternatyvas, taikant strateginio mąstymo bei strateginio valdymo elementus, modeliuoti situacijas ir prognozuoti konkurentų veiksmus, analizuoti verslo sukūrimo galimybes, pritaikyti modernias verslo ir viešojo sektoriaus plėtros žinias naujų organizacijų kūrimui, inicijuoti teigiamus pokyčius organizacijoje taikant efektyvius pokyčių valdymo metodus.
- Investicijų valdymo specializacijoje suteikiama naujausių investicijų valdymo žinių, magistras geba moksliškai grįsti investavimo strategijų kūrimą, investavimo sprendimų alternatyvas, geba derinti dabarties galimybes su ateities poreikiais, vertinti laiko veiksnį vertės kūrimo grandinėje, valdyti investavimo projektų riziką neapibrėžties sąlygomis integruojant realaus laiko investicijų ir portfelio valdymo metodus.
- Verslo vertės valdymo specializacijoje suteikiama šiuolaikinių vertės kūrimo teorijų ir vertės inžinerijos žinių, magistras geba integruoti verslo vertės ir rizikos valdymą, moksliškai grįsti verslo ir viešosios veiklos rezultatus vertės ir naudingumo matais, valdyti vertės kūrimo grandinę, kompleksiškai vertinti verslo vertės valdymo strategijas, veikloje naudojamus išteklius bei suinteresuotųjų pusių įtaką vertės didinimui. Geba dirbti su naujausia moksline informacija, ją apdoroti, priimti inovatyvius sprendimus ir efektyviai komunikuoti.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas verslo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus verslo vadybos magistrantūros studijų programą studijas galima tęsti vadybos ir administravimo arba ekonomikos krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadovaujamą, analitinį, administracinį ir kitokio pobūdžio darbą įvairiuose verslo sektoriuose, administravimo įmonėse ir organizacijose, švietimo įstaigose.
Asmuo, įgijęs verslo magistro kvalifikaciją, turi ekonomikos ir vadybos mokslo žinias formuoti, vertinti ir priimti sprendimus, grįstus moksline argumentacija neapibrėžties sąlygomis, pasirengęs nuolat tobulinti veiklos neapibrėžties pažinimo ir sprendimo priėmimo mokslinių tyrimų atlikimo ir taikymo gebėjimus, įsisavinęs mokslines kiekybinio ir kokybinio pažinimo harmonijos ir sąveikos efektyvumo nuostatas bei jų priklausomybę nuo sąlygų įvairovės ir suvokiantis, kad objektyviems veiksniams pažinti ir efektyviems sprendimams priimti įvairiose verslo valdymo srityse reikalingos inovatyvios mokslinės žinios ir nuolatinis tobulėjimas.
Verslo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijas pagal mokslinio pobūdžio verslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti verslo magistro kvalifikacijos magistrantūroje reikia turėti socialinių mokslų studijų srities bakalauro arba jam prilygstantį kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti verslo srityje nepripažįstami.
Įgijęs verslo magistro kvalifikacinį laipsnį absolventas gali dirbti įvairaus profilio tarptautinėse ir nacionalinėse organizacijose verslo valdymo ir plėtros specialistu, geba savarankiškai atlikti mokslinius ir taikomuosius tyrimus, juos taikyti, formuoti ir priimti pagrįstus sprendimus finansų inžinerijos, investicijų valdymo, informacinės veiklos vadybos, marketingo, tarptautinio verslo, verslo vertės valdymo srityse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju