Mokymo programos
Aviacijos mechanikos inžinerija
Valstybinis kodas: 621H42001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Aviacijos mechanikos inžinerijos magistratūros studijų programos tikslas - suteikti pagilintų aviacijos mechanikos inžinerijos žinių, supažindinti su naujausiomis aviacinės mechanikos teorijomis, metodais ir technologijomis, išmokyti jas naudoti praktikoje, ugdyti gebėjimus, kad magistras galėtų savarankiškai atlikti tyrimus, kritiškai vertinti ir taikyti teorines ir praktines naujoves, veiksmingai bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, savarankiškai mokytis visą gyvenimą. Baigusieji galės dirbti inžinerinį ir tiriamąjį darbą mokslo ir projektavimo įstaigose, gamybinėse ir aviacinę techniką naudojančiose organizacijose.
Stojantysis turi turėti aeronautikos inžinerijos, aviacinės mechanikos inžinerijos ar mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir atitikti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji aviacijos mechanikos inžinerijos magistrai studijuoja mokslinio tyrimo pagrindus, tamprumo teoriją, baigtinių elementų metodą, orlaivių techninę diagnostiką, aviacines kompiuterinio projektavimo sistemas. Iš viso studijuojama 12 dalykų ir ir rengiamas baigiamasis darbas.
Praktinės studijos vyksta atliekant praktinius laboratorinius laboratorijose. Speciali praktika nenumatyta.
Studijos baigiamos magistro baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus aviacijos mechanikos inžinerijos magistratūros studijų programą, studijas galima tęsti mechanikos inžinerijos arba transporto inžinerijos krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti inžinerinį darbą aviacinėse įmonėse.
Aeronautikos inžinerijos magistras turi:
- gebėti įgytas aviacijos mechanikos inžinerijos žinias taikyti praktikoje, savarankiškai atlikti tyrimus, kritiškai vertinti ir taikyti teorines ir praktines aviacijos naujoves, veiksmingai bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, savarankiškai mokytis visą gyvenimą.
- žinoti mokslinio tyrimo pagrindus, tamprumo teoriją, baigtinių elementų metodą, orlaivių techninę diagnostiką, aviacines kompiuterinio projektavimo sistemas.
- mokėti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai dirbti, greitai organizuoti darbą, veiksmingai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti VGTU Antano Gustaičio aviacijos institute.
Stojant į Aviacijos mechanikos inžinerijos magistratūros studijų programą, reikalinga aviacijos mechanikos inžinerijos bakalauro arba jam atitinkanti kvalifikacija.
Neformalizuotu būdu įgyti aeronautikos inžinerijos magistro gebėjimai nepripažįstami.
Įgiję aeronautikos inžinerijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti aviacinėse įmonėse inžinieriais arba vyriausiaisiais specialistais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju