Mokymo programos
Strateginis inovacijų valdymas
Valstybinis kodas: 621N26001
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.
Neakivaizdinė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijuodami programą studentai susipažins su faktoriais, sąlygojančiais mokslo politikos pokyčius bei išsiugdys analitinius gebėjimus atitinkamai koreguoti mokslo ir studijų institucijų strateginius plėtros planus bei kasdieninę šių institucijų vadybą adekvačiai regiono ar pasaulinės politikos bei vadybos pokyčių aktualijoms bei tendencijoms.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams, neturintiems vadybos ir administravimo pagrindų, studijų programoje numatyti 2 papildomi studijų dalykai, kuriuos jie turi išklausyti per pirmuosius du semestrus: vadyba, viešojo administravimo pagrindai.
Būsimieji mokslo vadybos specialistai studijuoja 14 studijų dalykų: žinių visuomenės ekonomiką, inovacijų vadybą, ES ir Lietuvos mokslo ir studijų politiką ir valdymą, viešosios politikos analizę, mokslo projektų valdymą, finansų valdymą, mokslo ir technologijų įžvalgas (prognostiką), kokybės vadybą, mokslo ir studijų teisę, mokslinį tiriamąjį darbą, žmogiškųjų išteklių vadybą ir kt.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus mokslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti vadybos ir administravimo ir kitose socialinių mokslų srities doktorantūrose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti su mokslo vadyba susijusį darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti efektyviai išnaudoti vidaus mokslo ir studijų politikos, Europos Sąjungos, Baltijos regiono bei geopolitikos situaciją (Dublino aprašai), susivokti pokyčių filosofijoje, eurointegracijos ir globalizacijos procesų sąlygotuose iššūkiuose mokslo valdymui; integruoti žinias ir spręsti sudėtingas mokslo vadybos problemas, formuluoti sprendimus
- žinoti Lietuvos bei Europos Sąjungos teisės aktus reglamentuojančius mokslo bei studijų teisę, Dublino aprašus, Bolonijos procesą
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose vykdančiuose studijas pagal mokslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mokslo vadybos specialistu nėra pripažįstami.
Baigę mokslo vadybos studijų programą ir įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti Europos Sąjungos mokslo programų projektų vadovais, Europos Mokslo fondo finansuojamų mokslo programų projektų vadovais, valstybės valdžios įvairių lygių institucijose bei privataus verslo struktūrose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Mykolo Romerio universitetas Vilnius Ateities g. 20
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju