Mokymo programos
Tarpkultūrinis ugdymas ir tarpininkavimas
Valstybinis kodas: 621X20029
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo studijų programa skirta rengti tarpkultūrinių, tarpetninių ryšių, mediacijos specialistus edukologijos srityje, kurie gebės vykdyti mokslinius tyrimus ir tarptautinius projektus užtikrinant skirtingų etnosų ir kultūrų santykių harmonizaciją.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams, neturintiems edukologijos ir psichologijos pagrindų, studijų programoje numatyti 2 papildomi studijų dalykai, kuriuos jie turi išklausyti per pirmuosius du semestrus: edukologija ir psichologija.
Būsimieji tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistrai studijuoja 19 plečiamojo lygio dalykų: identiteto raidą ir ugdymą, kultūrų sandūros diskursų teoriją ir analizę, tarpkultūrinį tarpininkavimą pedagoginiame darbe ir kt.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo studijų programą studijas galima tęsti edukologijos ir socialinės antropologijos doktorantūrose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti švietimo įstaigose ir kitose valstybinėse įstaigose, žiniasklaidoje, NVO organizuojant ir vykdant tarpkultūrinio ugdymo programas, projektus, adaptuojant skirtingas edukacines patirtis.
Asmuo, įgijęs tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti atlikti galimybių, problemų ir grėsmių identifikavimą susijusį su tarpkultūriniu bendradarbiavimu, rengti specialias švietimo programas skirtas stiprinti tarpkultūrines kompetencijas, sudaryti ir analizuoti tarpkultūrinių kompetencijų sąrašus, padėti ugdyti šias kompetencijas, vykdyti kiekybinius ir kokybinius edukacinius tyrimus, analizuoti viešpataujančius tarpkultūrinius diskursus, rašyti ir vadovauti tarpkultūriniams projektams.
- žinoti šiuolaikines tarpkultūrinio tyrimo, multikultūralizmo teorijas ir metodus, šiuolaikines diskursų analizės teorijas ir metodus, tarpkultūrinės komunikacijos principus, reikalavimus moksliniam darbui, ES BP dokumentų svarbiausiais gaires susijusias su tarpkultūriniais santykiais, šiuolaikines edukologijos teorijas.
- mokėti atlikti mokslinius tyrimus, dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kitų kultūrų atstovais, būti tolerantiškais ir imliais įvairovei.
Tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos sferoje nėra pripažįstami.
Įgiję tarpkultūrinio ugdymo ir tarpininkavimo edukologijos magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti švietimo įstaigose ir kitose valstybinėse įstaigose, žiniasklaidoje, NVO organizuojant ir vykdant tarpkultūrinio ugdymo programas, projektus, adaptuojant skirtingas edukacines patirtis.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju