Mokymo programos
Pramonės inžinerija ir inovacijų vadyba
Valstybinis kodas: 621H77002
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Pramonės inžinerijos ir inovacijų vadybos studijų programa yra skirta rengti gamybos inžinerijos ir vadybos magistrus, aukšto kultūrinio sąmoningumo, bendraujančius užsienio ir gimtąja kalba, skatinančius mokytis visą gyvenimą, verslius ir kūrybiškus, gebančius sėkmingai kurti ir įgyvendinti inovacijas, taikyti mokslinius metodus inžinerijos srityje, organizuoti tyrimus bei komandinį darbą, naudoti modernią programinę ir techninę įrangą bei informacines technologijas, atlikti mokslinius tyrimus, kurių rezultatai būtų skleidžiami ir pritaikomi pramonės įmonių veikloje.
Baigus studijas yra suteikiamas dviejų krypčių: gamybos inžinerijos ir vadybos magistro kvalifikacinis laipsnis. Į programą priimami asmenys, baigę inžinerines bakalauro studijas ir turintys inžinerijos studijų krypčių grupės (Aplinkos inžinerijos, Aeronautikos inžinerijos, Bioinžinerijos, Bendrosios inžinerijos, Chemijos ir procesų inžinerijos, Elektronikos inžinerijos, Elektros inžinerijos, Elektronikos ir elektros inžinerijos, Energijos inžinerijos, Gamybos inžinerijos, Informatikos inžinerijos, Jūrų inžinerijos, Matavimų inžinerijos, Mechanikos inžinerijos, Pramonės inžinerijos, Statybos inžinerijos, Saugos inžinerijos, Sausumos transporto inžinerijos, Transporto inžinerijos) bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Būsimieji gamybos inžinerijos ir vadybos magistrai studijuoja tokius dalykus: Mokslinių tyrimų ir inovacijų pagrindai, Gamybos valdymo informacinės sistemos, Inovacijų strategija ir taktika, Gamybos proceso tobulinimas ir inovacijos, Projektavimas pagal užduotą kokybę, Investicijų vadyba, Žmogiškųjų išteklių vadyba pramonės įmonėje, Gamybos modeliavimas ir pramonės gamybos sistemos, Tarptautinė gamyba, Inovatyvių gaminių projektavimas ir kitus. Iš viso studijuojama 17 dalykų, be to dar vieną, papildomą dalyką, studentai gali laisvai pasirinkti.
Šioje studijų programoje praktika nenumatyta.
Ši programa buvo sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su Baltijos šalių techniškųjų universitetų konsorciumu "BALTECH", kuriame dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Suomijos universitetai. Kuriant programą, buvo įvertintas didelis specialistų, turinčių inžinerinių ir vadybinių žinių, poreikis bei šiuolaikinės inžinerinių ir vadybos mokslų plėtros tendencijos. Panašios programos veikia ir kituose "BALTECH" universitetuose. Tai leidžia aktyviai bendradarbiauti vykdant studijų procesą, tiek tarp studentų, tiek tarp dėstytojų. Studijų metu yra naudojami inovatyvūs mokymo metodai (komandinis darbas, atvejų analizė, realių problemų sprendimas, kūrybinio mąstymo skatinimas) bei akcentuojamas gautų žinių praktinis pritaikymas ir praktinių gebėjimų ugdymas.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigiamasis magistro darbas - tai studento veikla, reikalaujanti žinoti ir mokėti taikyti mokslinio tyrimo metodus. Baigiamajame darbe derinamos inžinerinio ir vadybinio pobūdžio žinios sprendžiant pramonės įmonių veiklos problemas, tobulinami valdymo sprendimai pagrindinėse jos funkcionalinės veiklos srityse.
Baigus pramonės inžinerijos ir inovacijų vadybos studijų programą, studijas galima tęsti technologijų ir socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Gamybos inžinerijos ir vadybos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint vadovauti gamybos įmonei ar jos padaliniams, kurti ir diegti proceso ir produkto inovacijas.
Funkcinės kompetencijos:
gebėti kūrybiškai taikyti teorines žinias ir tyrimų rezultatus, kuriant ir diegiant gaminio ir gamybos proceso inovacijas;
mokėti nustatyti ir formuluoti inžinerinę problemą, rengti sprendimų ekonominį ir technologinį pagrindimą bei vadovauti problemos sprendimui;
gebėti vadovauti gamybos įmonei ar jos padaliniams;
mokėti atlikti gamybos proceso analizę, nustatyti proceso silpnas ir stiprias vietas, pateikti pasiūlymus gamybos proceso tobulinimui;
mokėti suburti ir vadovauti diversifikuotoms produkto ir inovacijų kūrimo ir įgyvendinimo komandoms.
Pažintinės kompetencijos:
išmanyti mokslinių tyrimų metodologiją, inovatyvių gaminių projektavimo ypatybes, kokybės užtikrinimo būdus, gamyboje naudojamas sistemas, žmogiškųjų išteklių ir aprūpinimo vadybą, pramonės gaminių rinkodaros specifiką, apskaitos, analizės ir investicijų vadybos būdus, inovacijų plėtojimo, gamybos proceso tobulinimo ir optimizavimo metodus.
Bendrosios kompetencijos:
- gebėti priimti etiškus ir socialiai atsakingus sprendimus, dirbti su informacija, perteikti pagrįstas išvadas;
- gebėti savarankiškai planuoti mokymosi procesą, mokytis visą gyvenimą, imtis atsakomybės už savo ir pavaldžių darbuotojų veiklos tobulinimą, kritiškai mąstyti ir vertinti strateginius technologijos mokslų srities sprendimus.
Gamybos inžinerijos ir vadybos magistro laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal tarpkryptines gamybos inžinerijos ir vadybos studijų programas.
Norintiems siekti gamybos inžinerijos ir vadybos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti inžinerijos studijų krypčių grupės (Aplinkos inžinerijos, Aeronautikos inžinerijos, Bioinžinerijos, Bendrosios inžinerijos, Chemijos ir procesų inžinerijos, Elektronikos inžinerijos, Elektros inžinerijos, Elektronikos ir elektros inžinerijos, Energijos inžinerijos, Gamybos inžinerijos, Informatikos inžinerijos, Jūrų inžinerijos, Matavimų inžinerijos, Mechanikos inžinerijos, Pramonės inžinerijos, Statybos inžinerijos, Saugos inžinerijos, Sausumos transporto inžinerijos, Transporto inžinerijos) bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir tenkinti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai, dirbti gamybos inžinerijos ir vadybos srityje, nėra pripažįstami.
Asmenys, įgiję gamybos inžinerijos ir vadybos magistro kvalifikacinį laipsnį, gali vadovauti gamybos įmonei ar jos padaliniams, kurti ir diegti proceso ir produkto inovacijas gamybos įmonėse, kurti ir valdyti inovatyvų verslą, vykdyti mokslinius tyrimus.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju