Mokymo programos
Elektronikos technika
Valstybinis kodas: 65301T201
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, gebančius suprasti esminius elektronikos inžinerijos principus, diegti elektroninę įrangą, išmanyti inžinerinio projektavimo procesą, naudoti taikomąsias projektavimo programas, gaminti elektroninę aparatūrą ir organizuoti savarankišką verslą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir įvykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji elektronikos technikos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, kalbos kultūrą, filosofiją arba sociologiją; studijų pagrindų dalykus: matematiką, fiziką, informacines technologijas, aplinkos ir žmonių saugą darbe, kompiuterinę inžinerinę grafiką, tikimybių teoriją ir statistiką, ekonomiką, elektrotechniką, elektroniką inžinerines medžiagas, analoginę elektroniką, signalus ir grandines ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus: elektronikos matavimus, programavimą, radijo sistemas ir aparatūrą, EA projektavimą ir gamybą, mechatronikos pagrindus, valdiklius, kompiuterinę techniką ir kt. dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- EA eksploatavimo (televizijos sistemas ir aparatūrą, garso ir vaizdo aparatūrą, EA techninę priežiūrą ir diagnostiką)
- Telekomunikacijų aparatūros (telekomunikacines sistemas ir aparatūrą, mobiliąsias telekomunikacines sistemas ir aparatūrą, skaitmenines perdavimo sistemas)
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: elektroninės įrangos montavimo, informacinių technologijų, kompiuterinių projektavimo priemonių, elektronikos matavimų, profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami elektroninės įrangos montavimo, taikomųjų projektavimo programų naudojimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus elektronikos technikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, elektronikos inžinerijos studijų krypties programas.
Elektronikos technikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektronikos technikos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti suprasti esminius elektronikos inžinerijos gamybos principus, diegti ir eksploatuoti įvairią elektronikos, telekomunikacijų ir kompiuterių techniką, elektroninę aparatūrą ir organizuoti verslą
- žinoti inžinerinio projektavimo procesą bei metodus, pasirinktos verslo srities aplinkos ir savo įmonės (padalinio) galimybes, šalies ir tarptautinius teisės norminius ir informacinius dokumentus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį darbuotojų atrankos metodus, rinkodaros, finansinės analizės, apskaitos principus
mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, ir savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal elektronikos technikos studijų programą.
Norintiems siekti elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektronikos technikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti inžinieriumi įvairiose įmonėse ir organizacijose, kuriose projektuojama, gaminama, diegiama ir eksploatuojama įvairi elektroninė technika, taip pat gali pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju