Mokymo programos
Dailės ir technologijų pedagogika
Valstybinis kodas: 653X13005
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti dailės ir technologijų mokytojus, kurie gebėtų planuoti ir organizuoti ugdymo procesą, taikyti pasaulio, Lietuvos kultūros patirtį ir mokslo pasiekimus ugdymo procese, švietimo vadybos principus, vertinti ugdymo/si procesą, planuoti ir organizuotis ugdytinių kūrybinę bei gamybinę veiklą, užtikrinti saugų darbą ir tikslų, racionalų technologinių medžiagų naudojimą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas, susijusias su dailės srities gebėjimais.
Būsimieji dailės ir technologijų mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos pagrindus, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą, informacines technologijas, švietimo politiką ir vadybą, ekologinę kultūrą, užsienio kalbą, darbo ir civilinę saugą, studijų pagrindų dalykus: meno, kultūros istoriją, etnokultūrą ir tautodailę, vaiko sveikatą ir saugą, didaktiką, ugdymo pagrindus ir taikomuosius tyrimus, specialiąją pedagogiką, ugdymo psichologiją, ugdymo filosofiją, hodegetiką ir specialiuosius profesinius dalykus: piešimą, tapybą, grafiką, formų kalbos pagrindus, kompoziciją, rankdarbių technikas ir jų mokymą, siuvimo technologiją ir drabužių dizainą, audinio, siūlų darbus ir jų mokymą, nutriciologiją, maisto ruošimo technologiją.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 33 dalykai.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: pažintinė pedagoginė, bandomoji pedagoginė, pedagoginės (I, II, III,) ir baigiamoji pedagoginė praktika. Praktinių studijų trukmė ? 27 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami ugdymo proceso planavimo, organizavimo ir vertinimo, švietimo vadybos ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas dailės profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir dailės ir technologijų mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus dailės ir technologijų pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, dailės studijų krypties magistrantūros programas, esant reikalui, įvykdžius išlyginamųjų pirmos pakopos universitetinio lygio studijų programos reikalavimus.
Dailės ir technologijų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą, dailės srities gebėjimų bei siekiantiems tapti dailės profesiniais bakalaurais, dailės ir technologijų mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Dailės profesinio bakalauro, dailės ir technologijų mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti dailės ir technologijų mokytoju.
Asmuo, įgijęs dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti taikyti pasaulio, Lietuvos kultūros patirtį ir mokslo pasiekimus ugdymo procese, planuoti, organizuoti, vertinti ugdymo/si procesą, formuoti plastinės raiškos ir vaizdinio komunikavimo įgūdžius, kūrybiškai bendradarbiauti su ugdymo proceso dalyviais;
- žinoti tradicinių amatų technologijas, technologinių sistemų medžiagas, jų savybes, taikymo galimybes, kompozicijos pagrindus, dailės istoriją, namų ūkio pagrindus, elgesio kultūrą;
- mokėti parinkti tinkamas medžiagas, technologijas, technikas ir apskaičiuoti reikiamus išteklius rengiant projektus, projektuoti, įgyvendinti interjero ir eksterjero dekoratyvinių elementų ir vizualinės aplinkos projektus, savikritiškai įvertinti savo profesinę veiklą ir siekti ją tobulinti.
Dailės profesinio bakalauro, dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal dailės ir technologijų pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti dailės ir technologijų mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą bei meninės raiškos gebėjimų dailės srityje.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti dailės ir technologijų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti dailės ir technologijų mokytoju bendrojo lavinimo mokyklose .
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju