Mokymo programos
Kostiumo dizainas
Valstybinis kodas: 653W23003
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Kostiumo dizaino studijų programa skirta rengti mados dizaino profesinius bakalaurus, kurie surinkę, išanalizavę ir susisteminę informaciją apie madą, projektuotų individualų ar atlikėjų grupės išvaizdos stilių įvairiomis meninės raiškos priemonėmis, prognozuotų madą ir argumentuotai pateiktų vartotojui, kurtų kostiumus ir aksesuarus, organizuotų drabužių modelių ir kolekcijų iš įvairių medžiagų gamybą bei vykdytų autorinę priežiūrą, įgyvendintų kūrybines idėjas vaizduojamojo meno priemonėmis, atliktų ir pristatytų visuomenei vientisus kostiumo ir įvaizdžio stilistikos projektus.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji kostiumo dizaino specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: filosofiją, estetiką, užsienio kalbą ir kt.; studijų pagrindų dalykus: informacines technologijas, bendravimo psichologiją, teisę, darbo ir civilinę saugą, kostiumo istoriją, specialųjį piešimą, siuvinių medžiagas, specialiąsias technologijas, siuvimo technologinius įrenginius, kompiuterinę grafiką, tapybą, spalvotyrą, meno istoriją, rinkodarą, drabužių konstravimą, plastinę anatomiją, meninę raišką, kompoziciją ir meninę grafiką ir kt.; specialiuosius profesinius dalykus: drabužių kompoziciją, kompiuterizuotus kūrybinius procesus, grimą ir dekoratyviąją kosmetiką, kostiumo projektavimą, įvaizdžio formavimą ir kt.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiesiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 28 dalykai.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: dailės/spalvotyros, meninės estetinės sampratos ugdymo, konstravimo technologijos, kūrybinės interpretacijos, išvaizdos stiliaus projektavimo ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami kostiumo modelių projektavimo ir specialiųjų technologijų taikymo bei kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kostiumo dizaino studijų programą ir įgijus mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Kostiumo dizaino studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems kurti individo ar atlikėjų grupės įvaizdžio stilių.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas dirbti aprangos dizaineriu, individualaus kostiumo ir įvaizdžio analitiku bei kūrėju, scenos atlikėjų, personažų kostiumo bei įvaizdžio analitiku ir kūrėju, aprangos konsultantu, kostiumų dailininku teatre, kine, TV projektuose, kurti mados verslą.
Asmuo, įgijęs mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti rinkti ir sisteminti informaciją apie įvairias mados kryptis, stilius ir tendencijas naudodamiesi įvairiomis informacinėmis technologijomis, prognozuoti mados kryptį, klasifikuoti ir apibendrinti duomenis išvaizdos stiliui kurti, vertinti rinkos poreikius, verslo ypatumus, plėtoti santykius su asmenimis bei visuomenės grupėmis, kurti originalius funkcionalius, naujoviškus, paklausius modelius, parinkti audinius ir kitas medžiagas, projektuoti, konstruoti ir siūti kostiumus pagal individualius užsakymus bei drabužių kolekcijas, taikyti įvairias kompozicijos ir meninės raiškos priemones, kurti personažo įvaizdį, įgyvendinti kūrybines idėjas vaizduojamojo meno priemonėmis, atlikti ir pateikti vientisus kostiumo ir įvaizdžio stilistikos projektus ir juos įgyvendinti, vykdyti autorinę priežiūrą;
- žinoti Lietuvos Respublikos teisės normas reglamentuojančias pasirinktą veiklos kryptį, intelektualinės nuosavybės apsaugą, rinkos tyrimų būdus, informacijos šaltinius, rinkodaros komplekso elementus, įvairių epochų grožio kriterijus, mados vystymosi kryptis ir tendencijas, pramogų verslo vystymąsi, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus;
- mokėti užmegzti konstruktyvius ryšius su užsakovais, specialistais, planuoti ir organizuoti veiklą, kritiškai vertinti, aiškiai ir išsamiai pateikti informaciją, tvarkyti dokumentaciją, reklamuoti ir pristatyti kūrybinį darbą, naudotis šiuolaikinėmis kompiuterinėmis projektavimo programomis bei informacinėmis technologijomis, suvokti problemą konkurencinėmis sąlygomis, bendrauti ir bendradarbiauti įvairiose situacijose su klientais;
Mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti mados dizaino profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą bei meninių gebėjimų.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju