Mokymo programos
Maitinimo verslo organizavimas
Valstybinis kodas: 653N15001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta parengti verslo profesinius bakalaurus, gebančius įvertinti verslo aplinką ir savo galimybes, įkurti maitinimo įmonę, naudotis teisės aktais, informacijos šaltiniais, planuoti, organizuoti ir kontroliuoti maitinimo įmonės ar jos padalinio veiklą, užtikrinti veiklos kokybę, valdyti turimus materialinius ir finansinius išteklius, reaguoti į pokyčius.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: psichologiją, verslo užsienio kalbą, filosofiją ar sociologiją. Studijų pagrindų dalykus: taikomąją matematiką, ekonominę statistiką, informacines technologijas, mikroekonomiką, makroekonomiką, vadybą, rinkodarą, teisę, buhalterinę apskaitą ir kalkuliaciją, finansus, dokumentų valdymą, specialybės kalbą, verslo etiką, verslo projektus, darbo ir civilinę saugą. Specialiosios dalies dalykus: paslaugų rinkodarą, maitinimo įmonės ekonomiką, maisto prekes ir higieną, maisto ruošimo technologijos pagrindus, aptarnavimo organizavimo pagrindus, darbo organizavimą maitinimo įmonėse. Šakos dalykus (gamybos organizavimo šaka): maisto chemiją, maisto ruošimo technologiją, konditerijos technologijos organizavimą, (aptarnavimo organizavimo šaka): pobūvių ir renginių vadybą, restoranų ir barų darbo organizavimą, pasaulio šalių gyventojų mitybą.
Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta trim etapais: įvadinė, profesinė ir baigiamoji praktikos. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami maitinimo verslo planavimo, gamybos ir aptarnavimo organizavimo, verslo aplinkos įvertinimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas verslo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus maitinimo verslo organizavimo studijų programą ir įgijus verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Maitinimo organizavimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems verslo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, baigęs maitinimo verslo studijų programą ir įgijęs verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti vertinti Lietuvos ir tarptautinio ūkio plėtros tendencijas, turinčias įtakos naujo verslo kūrimui, atlikti verslo situacijos analizę, parengti, pristatyti ir įgyvendinti verslo planą, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą maitinimo įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, valdyti pokyčius;
- žinoti teisės principus bei normas, reglamentuojančias verslą, LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, rinkos tyrimo metodus, veiklos kokybės kontrolės būdus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su šalies ir užsienio svečiais bei partneriais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Norintiems siekti verslo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Baigę maitinimo verslo organizavimo studijų programą ir įgiję verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti maitinimo įmonėse bei kurti savo maitinimo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju