Mokymo programos
Kompiuterių technika
Valstybinis kodas: 65307T101
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Kompiuterinės technikos studijų programa skirta rengti inžinierius, gebančius savarankiškai arba kolektyviai parinkti techninę ir programinę kompiuterinių sistemų įrangą, surinkti, atnaujinti, parengti darbui asmeninius kompiuterius vartotojams, projektuoti, įrengti, eksploatuoti ir administruoti kompiuterių tinklus bei optimizuoti jų darbą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji kompiuterinės technikos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus (užsienio kalbą, kalbos kultūrą, filosofiją), studijų pagrindų dalykus (matematiką, fiziką, informacines technologijas, aplinkos ir žmonių saugą, inžinerinę grafiką, tikimybių teoriją ir statistiką, organizacijų komunikacijas, elektrotechniką, elektronikos įtaisus ir analogines grandines, operacines sistemas ir jų priežiūrą) bei specialius profesinius dalykus (kompiuterinę grafiką, elektronikos matavimus, automatinio valdymo pagrindus, EA projektavimą ir gamybą, programuojamuosius loginius valdiklius, kompiuterių išorinius įrenginius ir sistemų diagnostiką, mikrovaldiklius, telekomunikacines sistemas ir tinklus). Galimos specializacijos: kompiuterių priežiūros ir tinklų administravimo, kompiuterių ir mechatroninių sistemų ir kompiuterių technikos verslo.
Iš viso studijuojami 36 dalykai. 5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: informacinių technologijų, technologinė, kompiuterių tinklų diegimo ir operacinių sistemų priežiūros, profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami kompiuterių tinklų diegimo ir operacinių sistemų priežiūros bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas informatikos inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, informatikos inžinerijos studijų krypties programas.
Kompiuterinės technikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
gebėti savarankiškai arba kolektyviai parinkti techninę ir programinę kompiuterinių sistemų įrangą, surinkti, atnaujinti, parengti darbui asmeninius kompiuterius vartotojams, projektuoti, įrengti, eksploatuoti ir administruoti kompiuterių tinklus bei optimizuoti jų darbą, parinkti telekomunikacijų įrangą, užtikrinti informacinės sistemos duomenų saugumą, spręsti techninės ir programinės įrangos efektyvaus funkcionavimo palaikymo problemas, programuoti šiuolaikinėmis programavimo kalbomis, projektuoti mikroprocesorinius įtaisus; žinoti nacionalinių ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangų lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, objektinį programavimą, kompiuterių tinklų projektavimą ir diegimą, kompiuterių tinklų administravimą, kompiuterių išorinius įrenginius ir sistemų diagnostiką, mikrovaldiklius, telekomunikacines sistemas ir tinklus; autorių teisių apsaugos įstatymus, informacijos perdavimo kompiuterių tinklais saugumo užtikrinimo principus;
mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, reikšti savo mintis, logiškai, kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, nustatyti problemas ir numatyti jų sprendimo būdus, būti mandagiu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą.
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal telekomunikacijų studijų programą.
Norintiems siekti inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgijęs inžinieriaus kvalifikaciją asmuo gali dirbti visose įmonėse, kuriose surenkami, parduodami, techniškai prižiūrimi kompiuteriai, taip pat organizacijose, kuriose naudojami kompiuteriai, jų tinklai ir automatinės sistemos.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2012-01-04

Ar nėra panašaus įgyjamo išsilavinimo mokymo įstaigų kurnors kituose miestuose (pvz. Klaipėdoje)?