Mokymo programos
Aprangos technologiniai įrenginiai
Valstybinis kodas: 653J94001
Kodas pagal ISCED: 52154
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Vakarinė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Aprangos technologinių įrenginių studijų programa skirta rengti įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinius bakalaurus, kurie gebėtų rinkti techninę informaciją iš įvairių informacijos šaltinių ir pateikti vartotojui, įvertinę gamybos ypatumus, parinkti ir užsakyti įrenginius technologiniam procesui, parinkti pažangiausias montavimo ir remonto technologijas, organizuoti įrenginių bei energetinio ūkio techninę priežiūrą ir remontą, tobulinti ir kurti darbo priemones, teikti įrenginių aptarnavimo paslaugas vartotojams.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji aprangos technologinių įrenginių specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: specialybės kalbą, filosofiją, užsienio kalbą (anglų, vokiečių, prancūzų, rusų), ekonomikos teoriją, teisę ir kt.; studijų pagrindų dalykus: matematiką, tikimybių teoriją ir statistiką, chemiją, fiziką, techninę mechaniką, taikomąją elektrotechniką ir elektroniką, informacines technologijas, darbo ir civilinę saugą, inžinerines medžiagas, inžinerinę grafiką, kompiuterinę grafiką, mašinų gamybos technologiją, pjovimo procesus ir įrankius, pneumatiką ir hidrauliką, techninius matavimus, rinkodarą, vadybą, verslo ekonomiką ir kt.; specialiuosius profesinius dalykus: siuvimo technologiją ir medžiagas, siuvimo technologinius įrenginius, hidroterminio apdorojimo įrenginius, automatizuotas sistemas, mechatronikos sistemas, įrenginių montavimą ir eksploataciją, įrenginių patikimumą ir tribologiją / įrenginių konstravimą, įmonės energetinį ūkį / šildymą, vėdinimą ir oro kondicionavimą ir kt.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiesiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: šaltkalvystės, staklių, technologinių įrenginių, diagnostikos ir remonto, baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami inžinerinės techninės tarnybos veiklos organizavimo ir vadovavimo jai, įrenginių parinkimo ir užsakymo technologiniam procesui, įrenginių techninės priežiūros ir remonto bei kiti gebėjimai ir įgūdžiai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus aprangos technologinių įrenginių studijų programą ir įgijus įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Aprangos technologinių įrenginių studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir besidomintiems technika bei elektronika.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norintiems dirbti aprangos gamybos įmonių inžinerinėse techninėse tarnybose, aprangos technologinių įrenginių techninio aptarnavimo centruose, aprangos technologinių įrenginių prekybos konsultavimo firmose bei elektroninės prekybos įmonėse, kurti aprangos technologinių įrenginių techninio aptarnavimo verslą.
Asmuo, įgijęs įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį turi:
- gebėti analizuoti ir sisteminti gautą iš įvairių šaltinių informaciją bei pateikti ją vartotojui, įvertinęs aprangos gamybos ypatumus pagal įmonės veiklos specifiką bei rinkos reikalavimus, parinkti ir užsakyti įrenginius technologiniam procesui, parinkti pažangiausias montavimo bei remonto technologijas, organizuoti įrenginių bei energetinio ūkio techninę priežiūrą ir remontą, projektuoti nestandartinę įrangą ir organizuoti jos gamybą, organizuoti inžinerinės techninės tarnybos veiklą ir jai vadovauti, teikti technologinių įrenginių eksploatavimo paslaugas, konsultuoti technologinių įrenginių vartotojus;
- žinoti Lietuvos Respublikos įstatymus ir nutarimus, teisės aktus, reglamentuojančius ūkinę veiklą, veiklos strategijos formavimo etapus, ISO standartus, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, darbuotojų atrankos metodus ir personalo vadybą, darbo užmokesčio formas, rinkos tyrimo metodus, ekonomiškai naudingus finansavimo šaltinius, finansinės analizės ir apskaitos principus, veiklos kokybės kontrolės būdus, finansinės atskaitomybės vykdymo tvarką, organizacinių procesų tobulinimo principus ir metodus;
- mokėti parinkti darbuotojus inžinerinei techninei tarnybai, naudotis standartais ir žinynais, informacinėmis technologijomis, nuosekliai reikšti mintis, spręsti iškilusias problemas, vadovauti padaliniui, tolerantiškai bendrauti bei valdyti konfliktus, atlikti rinkos tyrimus, organizuoti saugų darbą, savarankiškai ir atsakingai priimti sprendimus, dirbti komandoje, planuoti produktyvius ir veiksmingus darbo būdus.
Įrenginių eksploatacijos ir priežiūros profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Aprangos technologinių įrenginių studijų programa skirta turintiems vidurinį išsilavinimą ir besidomintiems technika bei elektronika.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju