Mokymo programos
Tarptautinis turizmo verslas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 612N12003
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programos turinys:

  • Studijų programos tikslas
Suteikti vadybos ir verslo administravimo krypties universitetinio lygio pagrindus, parengti gebančius konkuruoti globalioje aplinkoje aukštos kvalifikacijos tarptautinio turizmo specialistus, kurie galėtų pritaikyti kompleksines, daugiadalykes bei integruotas valdymo kompetencijas ir plėtoti šiuolaikiškus tarptautinio verslo modelius.
Supažindinti su naujausiomis tarptautinio turizmo verslo tendencijomis, vadybos teorijomis bei tyrimo metodais, suteikti pakankamas žinias, būtinas analizuoti ir vertinti turizmo ypatumus bei pokyčius, bei ugdyti turizmo vadybos kompetencijas, gebančius profesionaliai dirbti turizmo verslo įmonėse, išugdyti gebėjimus leidžiančią dirbti vidurinėje ir aukštesniojoje valdymo grandyje vadovaujantį darbą.
  • Pagrindiniai reikalavimai stojančiajam
Priimami asmenys, turintys vidurinį arba jam prilygstantį vidurinį išsilavinimą ir išlaikę valstybinį užsienio kalbos egzaminą. Konkursinis balas susideda iš brandos- užsienio kalbos, istorijos ir lietuvių kalbos išmokomųjų dalykų- užsienio kalbos, istorijos ir lietuvių kalbos ir matematikos.
  • Pagrindiniai studijų dalykai.
Ekonomika (mikro ir makro), Marketingas, Finansinė apskaita, Statistika, Socialinių tyrimų metodologija, Teisės pagrindai, Draudimas, Ryšiai su visuomene, Informacinės technologijos ir sistemos, Pasaulio kultūros paveldas, Užsienio valiutos rinka ir atsiskaitymai, Pasaulio turizmo ekonomika ir industrijos, Europos Sąjungos turizmo politika ir strategijos, Turizmo projektų rengimas ir valdymas, Tarptautinio turizmo teisinis reglamentavimas, Turizmo organizacijų finansų valdymas.
Semestrinis darbas rašomas 7 semestre, siekiant galimybę padėti suformuoti baigiamo darbo tematiką.
Laisvai pasirenkamiems dalykams skirti 9 kreditai, pasirenkamiems dalykams -15 kreditų.
Dvi užsienio kalbos studijuojamos septynis semestrus.
  • Baigiamoji praktika
Baigiamoji praktika VIII semestre. Praktikos tikslas-pritaikyti studijų pagrindų ir specialiosios dalies dalykų teorines žinias praktiškai.
  • Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu arba baigiamaisiais egzaminais.
  • Baigusiam suteikiamas Vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
  • Tolesnių studijų galimybės
Baigus Tarptautinio turizmo verslo studijų programą ir gavus vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinį laipsnį turės galimybę tęsti magistrantūros studijas tiek Lietuvos tiek užsienio mokslo institucijose.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kvalifikacijos apibūdinimas

  • Kokiai profesijai reikalingas kvalifikacinis laipsnis
Tarptautinio turizmo verslo studijų programos vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnis reikalingas norint dirbti:
Vidutiniosios ir aukščiausios grandies turizmo vadybininkais Lietuvos bei tarptautinio turizmo įmonėse, vidutinės ir aukščiausios grandies vadybininkais Lietuvos ir užsienio svetingumo verslo sektoriuje, organizuoti ir plėtoti turizmo sektorius ir naujas šakas, plėtoti turizmo ir viešbučių paslaugas, vykdyti turizmo verslo rinkotyrą ir kurti rinkodarinius produktus, dirbti su turizmu susijusiose organizacijose, plėtoti savą turizmo verslą arba teikti paslaugas, dirbti tarptautinėse turizmo įmonėse ir organizacijose.
  • Kvalifikacijos turinys
Asmuo, baigęs Tarptautinio turizmo verslo programą ir įgijęs vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnį, turi gebėti
atlikti tarptautinių turizmo rinkų ir industrijų tendencijų vertinimą, rengti turizmo verslo plėtros strategijas, kurti ir diegti naujus turizmo verslus ir paslaugas, valdyti ir administruoti turizmo įmones, planuoti ir koordinuoti organizacijos veiklą, plėtoti turizmo projektus Lietuvoje, Europos šalyse ir pasaulyje, analizuoti ir vertinti paslaugų plėtros įtaką rinkoms, naudoti teisinę turizmo verslo plėtros bazę.
  • Kur galima įgyti šią kvalifikaciją
Pagal Tarptautinio turizmo verslo studijų programą vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnį galima įsigyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal Tarptautinio turizmo verslo studijų programą.
  • Minimalus išsilavinimas
Norintiems siekti tarptautinio turizmo verslo vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnio, priimami asmenys, turintys vidurinį arba jam prilygstantį vidurin išsilavinimą.
  • Darbo ir karjeros galimybė
Asmenys baigę Tarptautinio turizmo verslo studijų programą gali dirbti Vidutiniosios ir aukščiausios grandies turizmo vadybininkais Lietuvos bei tarptautinio turizmo įmonėse, vidutinės ir aukščiausios grandies vadybininkais Lietuvos ir užsienio svetingumo verslo sektoriuje, organizuoti ir plėtoti turizmo sektorius ir naujas šakas, plėtoti turizmo ir viešbučių paslaugas, vykdyti turizmo verslo rinkotyrą ir kurti rinkodarinius produktus, dirbti su turizmu susijusiose organizacijose, plėtoti savą turizmo verslą arba teikti paslaugas, dirbti tarptautinėse turizmo įmonėse ir organizacijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju