Mokymo programos
Padavėjo ir barmeno mokymo programa
Valstybinis kodas: 330081101
Kodas pagal ISCED: 31381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Pakopa: Programos, skirtos asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo
Baigimo sertifikatas: Profesinio mokymo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta parengti padavėjus-barmenus, gebančius aptarnauti lankytojus individualiai ar priėmimų (švenčių) metu, organizuoti priėmimus (renginius).
Siekiant šių tikslų būsimieji padavėjai-barmenai teoriniuose užsiėmimuose mokomi maitinimo įmonių ir barų veiklos, kulinarijos, maisto prekių mokslo, salės paruošimo ir įvairių tipų stalo serviravimo, lankytojų aptarnavimo, darbo su baro įrengimais, priėmimų ir banketų organizavimo, kokteilių ir gėrimų ruošimo ir pateikimo, darbo saugos ir higienos normų reikalavimų, kokteilių ir gėrimų kainų skaičiavimo, apskaitos, informacinių technologijų, specialybės užsienio kalbos, ekonomikos ir verslo pagrindų, estetikos ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų verslo praktinio mokymo kabinetuose, laboratorijose, maitinimo įmonėse. Praktinio mokymo trukmė – 45 savaitės. Jo metu įtsvirtinami ir tobulinami lankytojų aptarnavimo, gėrimų ir patiekalų gaminimo, apskaitos vedimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama padavėjo-barmeno kvalifikacija ir vidurinis išsilavinimas.
Baigus padavėjo ir barmeno mokymo programą mokymąsi galima tęsti aukštojo mokslo paslaugų asmenims studijų krypties programas.
Padavėjo ir barmeno mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Padavėjo-barmeno kvalifikacija reikalinga norint dirbti padavėju ir barmenu.
Asmuo, įgijęs padavėjo-barmeno kvalifikaciją, turi:
gebėti savarankiškai paruošti prekybos salę ir barą lankytojams aptarnauti, sudaryti valgiaraščius ir kainoraščius, rekomenduoti patiekalus, greitai gaminti nesudėtingus patiekalus ir gėrimus (kokteilius), aptarnauti lankytojus pobūvių, priėmimų ir švenčių renginių metu, mokėti pateikti maistą ir gėrimus į viešbučių kambarius, užsakyti ir priimti prekes, nustatyti jų kokybę, naudotis technologiniais įrengimais bei elektroniniais kasos aparatais, atsakingai sudaryti technologines bei kalkuliacinę baro patiekalų ir gėrimų korteles ir jomis naudotis, įvertinti verslo aplinką, naudotis informacinėmis technologijomis;žinoti patiekalų ir gėrimų (kokteilių) ruošimo technologijas, receptus, klientų aptarnavimo pagal etiketą taisykles, statų serviravimo tipus, darbų saugos ir higienos normų reikalavimus, prekių kokybės reikalavimus;mokėti dirbti su maisto ruošos ir baro technologiniais įrengimais, serviruoti stalus ir aptarnauti lankytojus, organizuoti savo darbą.
Padavėjo-barmeno kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal padavėjo ir barmeno mokymo programą.
Norintiems siekti padavėjo-barmeno kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti padavėju-barmenu nėra pripažįstami.
Įgiję padavėjo-barmeno kvalifikaciją asmenys gali dirbti padavėjais-barmenais viešojo maitinimo ar kitose aptarnavimo sferos įmonėse bei kurti savo verslą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kauno maisto pramonės mokykla Kaunas Taikos pr. 133
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju