Mokymo programos
Teisė Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 601M90001
Kodas pagal ISCED: 51238
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Vientisoji teisės studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos teisės specialistus, gebančius teisiškai kvalifikuoti faktines aplinkybes, vertinti teisės pažeidimus, analizuoti įstatymus, kitus teisės šaltinius, aiškinti teisės normų prasmę ir teisingai jas taikyti, analizuoti teisminę ir administracinę praktiką, rengti teisinių dokumentų projektus, teikti kvalifikuotas teisines išvadas ir konsultacijas, taikyti teisės mokslo metodus, moksliškai analizuoti socialiai reikšmingas problemas ir procesus įvairiose profesinės ir socialinės veiklos srityse, atlikti teisės tyrimus, naudojantis bendro ir specialaus teisinio mokslinio pažinimo metodais.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji teisės specialistai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: lotynų kalbą, ekonomikos teoriją, logiką, filosofijos įvadą, užsienio kalbą ir specialybinius dalykus: teisės istoriją, Lietuvos Respublikos konstitucinę teisę, administracinę teisę, teisės filosofiją ir sociologiją, aplinkos teisę bei kitus dalykus.
Studijų programoje numatytos specializacijos: baudžiamoji teisė, darbo teisė, finansų ir mokesčių teisė, komercinė teisė, kriminologija, taikomoji jurisprudencija, tarptautinė teisė, valstybės valdymo teisė.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir profesinė praktika. Praktinių studijų trukmė – 480 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami teisės normų, aktų aiškinimo, teisinių dokumentų rengimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas teisės magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus teisės studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų doktorantūros studijų programose.
Teisės studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti teisės specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Teisės magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti teisininko darbą.
Asmuo, įgijęs teisės magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti teisiškai kvalifikuoti faktines aplinkybes, vertinti teisės pažeidimus, aiškinti teisės normų prasmę ir teisingai jas taikyti, analizuoti teisminę ir administracinę praktiką, rengti teisinių dokumentų projektus, teikti kvalifikuotas teisines išvadas ir konsultacijas be, taikyti teisės mokslo metodus, moksliškai analizuoti socialiai reikšmingas problemas ir procesus įvairiose profesinės ir socialinės veiklos srityse, atlikti teisės tyrimus, naudojantis bendro ir specialaus teisinio mokslinio pažinimo metodais;
- žinoti Lietuvos teisės sistemos elementus, administracinės ir komercinės teisės elementus, įstatymus, kitus teisės šaltinius;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, logiškai mąstyti, taisyklingai reikšti mintis, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Teisės magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal teisės studijų programą.
Norintiems siekti teisės magistro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti teisininko darbą nėra pripažįstami
Įgijęs teisės magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti teisininko darbą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju