Mokymo programos
Gipskartonio montuotojo mokymo programa
Valstybinis kodas: 262058215
Kodas pagal ISCED: 23358
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Architektūra ir statyba

Anotacija arba apibūdinimas

Gipskartonio montuotojo mokymo programa skirta parengti gipskartonio montuotoją, gebantį paruošti gipskartonio plokštes, montuoti sienų lubų ir pertvarų konstrukcijas, aptaisyti paviršius gipskartonio plokštėmis ir užpildyti siūles.
Siekiant šių tikslų būsimieji gipskartonio montuotojai teoriniuose užsiėmimuose mokomi įvado į profesiją, medžiagų pažinimo, brėžinių skaitymo, gipskartonio darbų technologijos, profesinių skaičiavimų, darbuotojų saugos ir sveikatos, ir ergonomikos, ekonomikos ir darbo teisės pagrindų.
Praktinis mokymas vyksta dviem etapais: pirmasis etapas – mokomosiose dirbtuvėse, kurio trukmė – 2 savaitės, antrasis etapas – įmonėje, atliekant darbus su gipskartoniu, kurio trukmė – 7,4 savaitės. Praktinio mokymo trukmė iš viso – 9,4 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami medžiagų paruošimo, profesinių skaičiavimų ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama gipskartonio montuotojo kvalifikacija.
Baigus gipskartonio montuotojo mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo architektūros ir statybos profesijų srities, statybos ir statybos inžinerijos posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo statybos inžinerijos studijų krypties programas.
Gipskartonio montuotojo mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Gipskartonio montuotojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti gipskartonio montuotoju, statybininku.
Asmuo, įgijęs gipskartonio montuotojo kvalifikaciją, turi:
gebėti paruošti gipso kartono plokštes montuoti, skaityti eskizus, nesudėtingus brėžinius ir schemas, sudaryti lakštinių medžiagų supjaustymo schemas, montuoti sienų, pertvarų, lubų konstrukcijas, užpildyti siūles, įrengti langų ir durų angas, sausąsias grindis, naudotis matavimo ir kontrolės prietaisais, apskaičiuoti reikalingą medžiagų kiekį, įvertinti atliekamo darbo kokybę, nustatyti broko atsiradimo priežastis ir šalinti jas, laikytis darbuotojų saugos ir sveikatos, reikalavimųžinoti gipskartonio konstrukcijų sistemų rūšis, montavimo būdus, konstrukcijų hidroizoliavimo ir apdailos būdus, užlaidas, gaminių ruošinių defektus, jų atsiradimų priežastis ir šalinimo būdus, darbo vietos organizavimo reikalavimus ir karkaso elementų montavimo eiliškumą mokėti atsakingai, kruopščiai dirbti
Gipskartonio montuotojo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos, pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal gipskartonio montuotojo programą.
Norintiems siekti gipskartonio montuotojo kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję šią kvalifikaciją asmenys gali dirbti gipskartonio montuotoju įvairiose statybinėse firmose ir organizacijose arba pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Kauno technikos kolegija Kaunas Tvirtovės al. 35
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju