Mokymo programos
Namų ūkio ekonomo mokymo programa
Valstybinis kodas: 262081401
Kodas pagal ISCED: 23381
Lygmuo ir/ar tipas:
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta rengti namų ūkio ekonomus, sugebančius kvalifikuotai tvarkyti šiuolaikinį namų ūkį.
Siekiant šių tikslų būsimieji namų ūkio ekonomai teoriniuose užsiėmimuose mokomi maisto gaminimo, namų ūkio organizavimo, buities estetikos, švenčių organizavimo ir asmeninių savybių ugdymo ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokymo įstaigoje ir namų ūkiuose. Praktinio mokymo trukmė – 6,5 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami namų ūkio organizavimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama namų ūkio ekonomo kvalifikacija.
Baigus namų ūkio ekonomo mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo paslaugų namuose posričio ar, įgijus vidurinį išslavinimą, aukštojo mokslo edukologijos studijų krypties programas.
Namų ūkio ekonomo mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Namų ūkio ekonomo kvalifikacija reikalinga norint dirbti namų ūkio ekonomu.
Asmuo, įgijęs namų ūkio ekonomo kvalifikaciją, turi:
gebėti organizuoti namų ūkio darbus, tvarkyti šeimos biudžetą, tvarkyti ir prižiūrėti bet kurios paskirties patalpas, tekstilę interjere, naudoti buities technikos prietaisus, gaminti maistą pagal šeimos poreikius ir sveikos mitybos reikalavimus, serviruoti stalą, aptarnauti svečius, padėti organizuoti namų šventesžinoti maisto gaminimo ir patiekimo namų sąlygomis technologiją, namų ruošos technologiją, ir kompozicijos pagrindus, namų interjero reikalavimus, siuvimo technologiją, sanitarijos ir higienos reikalavimus, saugaus darbo namų ūkyje ypatumus, apie namų ūkio sąskaitybą ir darbo organizavimą, bendravimo psichologijos pagrindusmokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, kūrybingai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, mandagiai bendrauti
Namų ūkio ekonomo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal namų ūkio ekonomo mokymo programą.
Norintiems siekti namų ūkio ekonomo kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję namų ūkio ekonomo kvalifikaciją asmenys gali dirbti namų ūkio ekonomo darbą privačiame namų ūkyje, samdančiame aptarnaujantį personalą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Viešoji įstaiga Vakarų Lietuvos verslo kolegija Klaipėda Šilutės pl. 2
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju