Mokymo programos
Automatika
Valstybinis kodas: 612H62002
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Automatikos studijų programa skirta rengti elektros inžinerijos bakalaurus, išmanančius naujausias elektros ir elektronikos inžinerijos technologijas, automatikos vystymosi tendencijas, jų sistemų projektavimo principus, mokančius naudoti informacines technologijas ir kompetentingai naudoti kompiuterius problemų sprendimo duomenims gauti ir apdoroti, technologiniams procesams ir įrenginiams valdyti, automatizuotam projektavimui, gebančius kurti automatizuotas sistemas, jų funkcinius įtaisus, pastatų elektros sistemas, gebančius eksperimentuoti, analizuoti ir interpretuoti duomenis, mokančius programuoti.
Stojantysis turi atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji elektros inžinerijos bakalaurai studijuoja matematiką, fiziką, teorinę elektrotechniką, elektronikos įtaisus, elektros mašinas, ekonomiką, vadybą, taikomąją galios elektroniką, automatinio valdymo teoriją, elektromechaninių sistemų valdymą, mikroprocesorius, skaitmeninius įtaisus, valdiklius ir kt. Iš viso studijuojami 48 dalykai.
Automatikos studijų programoje numatytos 5 specializacijos: automatinis technologijų valdymas, kompiuterinis įrenginių valdymas, mikroprocesorinis automobilių elektros įrenginių valdymas, pastatų elektros sistemos ir aviaciniai elektros įrenginiai.
Studijų programoje numatyta profesinė praktika. Praktinių studijų trukmė - 400 val. Jos metu įtvirtinami ir tobulinami inžinerinio darbo, naudojimosi automatinėmis sistemomis ir įrenginiais bei kiti gebėjimai, mokomasi teorines žinias taikyti praktikoje, ruoštis baigiamajam darbui.
Studijų programa baigiama bakalauro baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus automatikos studijų programą studijas galima tęsti magistrantūros studijų programose.
Automatikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti elektros inžinerijos specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti derinti teorijos ir praktikos elementus, gebėti atlikti inžinerinei veiklai reikalingus laboratorinius ir eksperimentinius darbus, interpretuoti gautus duomenis jų svarbos požiūriu, atpažinti ir analizuoti naujas elektros inžinerijos problemas bei planuoti jų sprendimo strategijas, gebėti teoriškai suprasti naujas elektros inžinerijos technologijas, nusimanyti apie naujas ir reikšmingas elektros inžinerijos mokslinių tyrimų ir plėtros problemas, gebėti eksperimentuoti, analizuoti ir interpretuoti duomenis, programuoti ir savarankiškai įvaldyti naujas programavimo kalbas bei programų paketus, taikyti teorines žinias projektuojant, bandant ir eksploatuojant elektros įrenginius, naudoti informacines technologijas, programinę įrangą, kompetentingai taikyti kompiuterius inžinerinėms problemoms spręsti ir automatizuotai projektuoti, integruoti technologijos mokslų naujoves su verslo ir vadybos pagrindais, humanitarinių ir socialinių mokslų žiniomis, parinkti ir taikyti matematinius metodus, programinę bei techninę įrangą elektros inžinerijos problemoms spręsti;
- žinoti naujausias elektronikos ir elektros inžinerijos technologijas, automatikos plėtros tendencijas ir jų sistemų projektavimo principus;
- mokėti motyvuotai, savarankiškai, kūrybiškai ir atsakingai dirbti, kruopščiai planuoti savo darbą ir laiką, dirbti grupėje, bendrauti su kolegomis ir gretutinių sričių specialistais, būti lyderiu ir argumentuotai ginti savo poziciją, susirasti verslo partnerius, užmegzti ir palaikyti kontaktus, derėtis.
Elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal elektros inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiesiems siekti elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą. Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti elektros inžinieriumi nepripažįstami.
Asmenys, įgiję elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, gali dirbti įmonėse, projektuojančiose, modernizuojančiose ar naudojančiose įvairius automatizuotus įrenginius ir automatines sistemas, taip pat įvairių pramonės šakų, transporto, energetikos, statybos ir ryšių įmonėse, kultūros įstaigose ir kitose srityse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju