Mokymo programos
Biomechanika
Valstybinis kodas: 612H15002
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Biomechanikos studijų programos tikslas - parengti biomechanikos inžinerijos specialistus, kurie, įgiję žinių studijuodami bendruosius, studijų pagrindų ir specialiųjų universiteto studijų dalykus, turėtų pamatinių bei specialiųjų biomechanikos inžinerijos žinių, reikalingų gerai išmanyti medicinos ir reabilitacinės technikos konstrukcijų ir jų sistemų sandarą ir veikimą, gebančius efektyviai spręsti inžinerines medicinos ir reabilitacinės technikos kūrimo, projektavimo, gamybos, eksploatacijos ir remonto problemas globalios rinkos sąlygomis, gebančius savarankiškai kelti profesinę kvalifikaciją, turinčius plačią erudiciją. Pasirengusius savarankiškai priimti inžinerinius sprendimus, pagrįstus sisteminiu, kritiniu ir konstruktyviu mąstymu, lanksčiai reaguoti į aplinkos pokyčius ir poreikius, kartu formuojant brandžias bei integralias asmenybes, turinčias poziciją, aiškią vertybių ir nuostatų sistemą, pasirengusius profesinei veiklai medicinos, reabilitacijos ir ortopedinės technikos įmonėse.
Kad galėtų kurti medicinos ir reabilitacijos įrenginius, studentai kartu su bendrosios inžinerijos dalykais studijuoja anatomiją ir fiziologiją, biomechanikos pagrindus, medicininę įrangą, mokomi projektuoti įrenginius, skirtus reabilitacijos, medicinos centrams, kurie būtų pritaikyti neįgaliesiems, įvairią kompensacinę ir medicinos techniką ir kūno kultūros treniruoklius. Iš viso studijuojama apie 50 dalykų. Teorinės žinios įtvirtinamos ir praktiniai įgūdžiai ugdomi praktikų metu reabilitacijos, medicinos centruose ir kompensacinę, medicininę ir ortopedinę techniką gaminančiose įmonėse. Antrajame semestre numatyta 2 savaičių (80 val.) pažintinė praktika, ketvirtajame bei šeštajame - 4 savaičių (160 val.) profesinės praktikos įmonėse.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus pirmosios pakopos biomechanikos studijų programą studijas galima tęsti pagal biomechanikos ir kitas technologijos mokslų srities magistrantūros programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti medicinos, reabilitacijos ir ortopedijos technikos inžinieriaus darbą, organizuoti įrangos ir kitokių techninių priemonių gamybą ir naudojimą, dirbti kitą inžinerinį darbą.
Asmuo, įgijęs biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti bendrauti, pateikti darbo rezultatus taisyklinga rašytine ir žodine valstybine bei bent viena užsienio kalba; gebėti dirbti savarankiškai ir kūrybiškai, planuoti savo darbą, kelti savo profesinę kompetenciją mokantis visą gyvenimą; gebėti naudotis teisiniais ir norminiais dokumentais, pateikti informaciją grafinėje ir tekstinėje formoje taikant informacines technologijas; dirbti grupėje, bendrauti su savo ir gretutinių sričių specialistais, argumentuotai ginti savo nuomonę, iniciatyviai priimti sprendimus; gebėti surasti verslo partnerius, užmegzti ir palaikyti kontaktus, derėtis; gebėti vystyti ir taikyti matematinį mąstymą ir gamtos mokslų žinias sprendžiant inžinerines problemas.
- gebėti analizuoti ir projektuoti medicinos, reabilitacinę, ortopedinę ir kompensacinę techniką taikant CAD/CAM, analizuoti gamybos procesą, parinkti gamyboje naudojamas medžiagas, reikalingą įrangą; gebėti įvertinti medžiagų, naudojamų medicinoje, ypatumus ir charakteristikas, joms keliamus reikalavimus, parinkti tinkamas medžiagas medicinos ir reabilitacijos prietaisams, ortopedinėms priemonėms ir implantams; gebėti parinkti biologinio objekto diagnostinių parametrų matavimo metodus ir priemones, atlikti diagnostiką, apdoroti duomenis, tinkamai pateikti rezultatus, atlikti biomechaninių sistemų modeliavimo ir inžinerinius skaičiavimus; gebėti objektyviai įvertinti situaciją ir tinkamai spręsti inžinerines problemas, parenkant neįgaliesiems būtinas priemones, adaptuojant aplinką jų poreikiams; gebėti dirbti su žmogaus judesio ir kitų fiziologinių parametrų matavimo sistemomis, įranga, metodais ir įvertinti pagrindinius žmogaus judėjimo ir organizmo sistemų gyvybinės veiklos fiziologinius parametrus; gebėti taikyti žinias tarpdalykinėse profesinės veiklos srityse, naujus metodus, informacines technologijas ir būdus iškilusioms inžinerinėms problemoms spręsti; gebėti dirbti savarankiškai ir sėkmingai taikyti žinias praktiniams tikslams pasiekti dirbant komandoje, savarankiškai lavintis ir tobulėti.
Biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitete, vykstant studijoms pagal biomechanikos studijų programą.
Norintiems siekti biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję biomechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti konstruktoriais, technologais, skyrių vadovais medicinos, reabilitacijos ir ortopedijos technikos kūrimo ir gamybos įmonėse, turintieji organizacinių gebėjimų gali siekti vadovo pareigų.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju