Mokymo programos
Turizmo industrija ir viešbučių valdymas
Valstybinis kodas: 653N80004
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti turizmo ir viešbučių administratorius, gebančius įkurti turizmo įmonę ar viešbutį, organizuoti turizmo įmonės ar viešbučio darbą, aptarnauti klientus, rengti ir organizuoti turistines keliones, vadovauti įvairių tipų kelionėms.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji turizmo ir viešbučių administratoriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: užsienio kalbą, informacines technologijas, teisės pagrindus, mikro ir makroekonomiką, kultūros istoriją, bendravimo psichologiją, verslo etiką, demografiją, sociologiją, kelionių geografiją, verslo ekonomiką, finansus, apskaitos pagrindus, marketingą, vadybą, turizmo organizavimo pagrindus, viešbučių paslaugas, maitinimo organizavimo pagrindus, žmonių išteklių vadybą. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: Turizmo administravimo, viešbučių administravimo ar maitinimo įmonių administravimo.
Iš viso studijuojami 32 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: verslo organizavimo ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami viešbučių administravimo, turistų apgyvendinimo organizavimo, maitinimo organizavimo ir aptarnavimo, maisto ruošimo technologijos, pobūvių ir renginių organizavimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo adinistravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir administratoriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus turizmo ir viešbučių administravimo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti turizmo ir viešbučių administratoriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Administratoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti turizmo ir viešbučių administratoriumi.
Asmuo, įgijęs administratoriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti vertinti tarptautinio, Lietuvos ūkio vystymosi kryptis bei sąlygas, įtakojančias turizmo vystymąsi, išskirti turizmo verslo ypatumus, planuoti ir atlikti rinkos tyrimus, parengti turizmo įmonės ar viešbučio steigimo dokumentaciją, sudaryti turizmo įmonės ar viešbučio verslo planą, planuoti turizmo įmonės darbą, rezervuoti vietas viešbutyje, pritaikyti pasaulio ir Lietuvos kelionių geografijos ir istorijos žinias, pažinti turizmo išteklius, parengti turistines keliones, sudaryti maršrutą, sąmatą, pateikti kelionės informaciją, naudotis informacinėmis technologijomis, apdorojant ir interpretuojant informaciją, stebėti ir vertinti veiklos eigą, priimti sprendimus produktyviai veiklai vystyti, reaguoti į rinkos pokyčius, priimant valdymo sprendimus, valdyti ir racionaliai naudoti turimus išteklius, organizuoti nenutrūkstamą veiklos procesą įmonėje (padalinyje), užtikrinti veiklos kokybę, vadovauti darbuotojams;
- žinoti Lietuvos Respublikos turizmo įstatymą ir kitus teisės aktus, tarptautinės teisės aktus, finansavimo šaltinius ir investicinę riziką, turizmo paslaugų vartotojo ir įmonės teises ir pareigas, savo regiono bei populiarių turizmo regionų plėtros ypatybes, viešbučių klasifikavimo ir vertinimo sistemą, pasaulio šalių geografines sąlygas ir klimato ypatumus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti komunikabiliu, taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Administratoriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal turizmo ir viešbučių administravimo studijų programą.
Norintiems siekti administratoriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti turizmo ir viešbučių administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję administratoriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti turizmo įmonių, informacijos centrų administratoriumi, kelionių vadovu, agentu, operatoriumi, viešbučių, motelių, svečių namų, viešojo maitinimo įmonių administratoriumi turizmo ir viešbučių sektoriaus įstaigose (viešbučiuose, poilsio ir turizmo kompleksuose ir pan.).

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
"Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla", UAB Vilnius Laisvės pr. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2012-07-05

Daugiau informacijos apie Turizmo industrijos ir viešbučių valdymo studijų programą galite rasti TTVAM internetiniame puslapyje: http://www.ttvam.lt/studijos/vadybos-fak ultetas/studiju-programos/turizmo-indust rija-ir-viesbuciu-valdymas