Mokymo programos
Tarptautiniai finansai
Valstybinis kodas: 653N30006
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Bakalauras
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti finansininkus, kurie gebėtų kurti ūkio subjekto finansų strategiją, didinti įmonės veiklos efektyvumą, mokėtų prisitaikyti prie verslo aplinkos ir ekonomikos pokyčių, racionaliai vertintų finansinę riziką ir teiktų informaciją įmonės vadovams ir išoriniams interesantams, neišduodant komercinių paslapčių, o tvarkant asmeninius finansus, sprendimus priimtų vadovaudamiesi ekonomine nauda.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji finansų specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: kalbos kultūrą ir dokumentų valdymą, finansų matematiką, užsienio kalbą, filosofiją, mikroekonomiką, makroekonomiką, informacines technologijas, teisės pagrindus, bendravimo psichologiją, verslo etiką, įmonės apskaitos pagrindus, verslo statistiką, finansinę apskaitą, mokesčius, vadybą, rinkodarą, finansinę analizę, auditą, valdymo apskaitą, verslo projektus. Specialiuosius profesinius dalykus studijuoja, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: asmeninių finansų arba mokesčių ir jų audito.
Iš viso studijuojami 29 dalykai. 5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: įmonės finansinės veiklos organizavimo bei baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami ūkio subjektų finansinės veiklos rezultatų įvertinimo, finansinės būklės gerinimo galimybių apskaičiavimo, pasiūlymų objekto finansinei veiklai gerinti pateikimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir finansininko profesinė kvalifikacija.
Baigus finansų studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Finansų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti finansininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Finansininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti finansininku.
Asmuo, įgijęs finansininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti analizuoti ir vertinti finansų sistemos subjektų finansinius procesus, vertinti finansų priemonių, finansų institucijų ir finansų rinkų visumą, vertinti vyriausybės vykdomą finansų rinkos reguliavimą, analizuoti finansinę, statistinę ir mokestinę atskaitomybę, formuoti finansinius išteklius ir juos skirstyti, kaupti ūkio subjekto finansinę informaciją, priimti sprendimus dėl įmonės verslo plėtojimo, analizuoti įmonės ūkinės veiklos ekonominius ir statistinius rodiklius, įvertinti ūkio subjektų priimamų, alternatyvių ir vykdomų projektų kokybę ir jų realumą, organizuoti nenutrūkstamą finansų valdymo procesą, užtikrinti finansų valdymo kokybę, rengti, analizuoti ir audituoti finansinius planus, atlikti mokesčių auditą ir palaikyti kontrolės sistemą, priimti pagrįstus finansinius sprendimus asmeninių finansų valdymo srityje;
- žinoti Lietuvos ūkio sistemą, įmonių tipus ir jų veiklos specifiką, Lietuvos finansų sistemą ir įvertinti finansų sistemos subjektų veiklos organizacinius ypatumus, normatyvinius aktus, susijusius su finansų sistema, žinoti finansų sistemos subjektų finansinius procesus, teisės aktus, reglamentuojančius Lietuvos finansų sistemą, valstybės biudžeto esmę, reikšmę, rengimo procesą bei principus, valstybės kontrolės funkcijas;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai vertinti reiškinius, būti kruopščiu ir sąžiningu.
Finansininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal finansų studijų programą.
Norintiems siekti finansininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti finansininku nėra pripažįstami.
Įgiję finansininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti finansininkais didelėse, vidutinėse ir mažose įmonėse, valstybės valdžios ir valdymo institucijose, bankuose, apskaitos ir audito įmonėse, savivaldos institucijose, kurti savo finansinių paslaugų įmones bei padėti klientams valdyti asmeninius finansus.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
"Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla", UAB Vilnius Laisvės pr. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2012-07-05

Daugiau informacijos apie Tarptautinių finansų studijų programą galite rasti TTVAM internetiniame puslapyje: http://www.ttvam.lt/studijos/vadybos-fak ultetas/studiju-programos/tarptautiniai- finansai/