Mokymo programos
Elektros inžinerija
Valstybinis kodas: 612H62004
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Elektros inžinerijos studijų programa skirta rengti elektros inžinerijos specialistus, gebančius eksploatuoti įmonių elektros įrenginius, elektros energijos perdavimo ir skirstymo sistemas, aptarnauti automatizuotus įrenginius, dirbti elektros energijos tiekimo sistemų projektavimo įstaigose.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji elektronikos ir elektros inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: užsienio kalbą, filosofiją, lietuvių kalbos kultūrą ir kt.; studijų pagrindų dalykus: teorinę elektrotechniką, kompiuterinę braižybą, taikomąją elektroniką, automatinio valdymo teoriją, atsinaujinančius energijos šaltinius ir kt..; specialiuosius (profesinius) dalykus: elektros mašinas ir pavaras, įmonių elektros sistemas, valdiklius, šviesos techniką, įmonės energetinį ūkį, technologinių procesų automatizavimą ir kt.
Studentai atlieka mokomąją ir inžinerinę praktikas. Praktinių studijų trukmė - 400 val.
Studijų programa baigiama bakalauro darbu. Baigusiajam suteikiamas elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus elektros inžinerijos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities magistrantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros inžinieriumi aptarnaujant įmonės elektros ūkį, elektros ūkio priežiūros inspektoriumi, elektros inžinieriumi elektros energijos perdavimo ir skirstymo įmonėse, statinio elektrinės dalies projektuotoju ir kt.
Asmuo, įgijęs elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti eksploatuoti elektros energijos gamybos įrangą, perdavimo ir paskirstymo tinklus, įmonių elektros sistemas, įmonių energetinį ūkį, aptarnauti įmonių gamybinių įrengimų elektrotechninę įrangą, projektuoti apšvietimą ir elektros energijos tiekimą įmonėms ir gyvenamiesiems pastatams;
- žinoti elektrotechnikos dėsnius, taikomąją ir galios elektroniką, automatizavimo ir mechatronikos pagrindus, elektros mašinų ir aparatų savybes, elektros pavaras, elektros tinklus, įmonių elektros sistemas, atsinaujinančius energijos šaltinius, įmonės energetinį ūkį, apšvietimo ir apšvietimo tinklų bei elektros energijos tiekimo projektavimą, apsaugą nuo elektros, vadybos pagrindus;
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti veiklą, bendrauti su kolegomis, klientais, kitų organizacijų atstovais.
Elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal elektros inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai suteikiant elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro laipsnį nėra pripažįstami.
Įgiję elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti įmonės elektros ūkio arba jo padalinio vadovu, elektros ūkio priežiūros inspektoriumi, elektros inžinieriumi elektros energijos perdavimo ir skirstymo įmonėse, statinio elektrinės dalies projektuotoju ir kt.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Šiaulių universitetas Šiauliai Vilniaus g. 88
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju