Mokymo programos
Populiarioji muzika
Valstybinis kodas: 653W31002
Kodas pagal ISCED: 52121
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Populiariosios muzikos studijų programa skirta rengti muzikos atlikimo profesinius bakalaurus, gebančius groti pagrindiniu instrumentu arba dainuoti, savarankiškai parengti koncertines populiariosios muzikos programas ir viešai jas atlikti, groti solo ir ansamblyje, akompanuoti, aranžuoti ir improvizuoti.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į populiariosios muzikos studijų programą konkursines sąlygas. Įvertinant populiariosios muzikos specialisto darbo pobūdį, svarbūs stojančiojo muzikiniai gebėjimai ir įgūdžiai, kūrybingumas, muzikalumas. Pageidautina, kad stojantysis turėtų pradinį muzikinį išsilavinimą.
Būsimieji muzikos atlikimo profesiniai bakalaurai studijuoja 28 dalykus: bendrųjų kolegijinių studijų - filosofijos įvadą, užsienio kalbą, teisės pagrindus; studijų krypties - visuotinę, džiazo ir popmuzikos istoriją, kultūros vadybą, muzikos teoriją ir solfedžio, ritmiką, džiazo harmoniją, aranžuotę, pagrindinį instrumentą/vokalą, improvizaciją, orkestrą/ansamblį, papildomą instrumentą, bendrą fortepijoną/akompanimentą ir kt.
Studijų programos šaką atitinka pasirinktas pagrindinis instrumentas arba vokalas.
Praktinės studijos vyksta 2 etapais: mokomoji praktika ir koncertinė praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Praktika vyksta viešuose koncertuose, muzikiniuose renginiuose, festivaliuose, muzikos klubuose ir kt.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigus studijų programą suteikiamas muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus populiariosios muzikos studijų programą ir įgijus muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti populiariosios muzikos atlikėju - solistu arba ansamblio nariu muzikiniuose kolektyvuose, klubuose, kultūros ir pramogų centruose, radijo, televizijos ir garso įrašų studijose, rengti fonogramas.
Asmuo, įgijęs muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- groti muzikos instrumentu arba dainuoti solo arba ansamblyje, skaityti muzikos raštą, plėtoti muzikinę mintį, interpretuoti įvairių populiariosios muzikos žanrų ir stilių muzikos kūrinius, akompanuoti, harmonizuoti iš klausos ir pagal raidėmis pažymėtą harmoniją, improvizuoti ir aranžuoti atsižvelgiant į muzikos kūrinio žanro ir stiliaus reikalavimus, analizuoti muzikos kūrino struktūrą, atlikimą ir interpretaciją, stilistines popmuzikos kūrinio ypatybes, sudaryti, savarankiškai parengti ir viešai atlikti populiariosios muzikos programas kaip solistui ir/arba ansamblio dalyviui, bendrauti su publika ir kitais atlikėjais scenoje laikantis sceninės etikos principų, suburti atlikėjų kolektyvą, organizuoti jo koncertinę veiklą, bendrauti ir bendradarbiauti su socialiniais partneriais, analizuoti įvairius kultūrinio gyvenimo reiškinius, skleisti ir populiarinti muzikines tradicijas;
- žinoti muzikos terminus, sąvokas, konstrukcinius muzikos elementus, jų užrašymo ir perskaitymo būdus, žinoti popmuzikos žanrų ir stilių specifiką, popmuzikos raidos istoriją, žinoti pagrindinius standartinius harmoninius junginius, klasikinę ir šiuolaikinę bliuzo formą, populiariosios muzikos ir džiazo standartus, akustinius ir elektroninius populiariosios muzikos instrumentus ir pagrindinių ansamblių sudėtis, išmanyti sceninės etikos principus, žinoti kultūrinės veiklos formas ir jos organizavimo bei vadovavimo būdus, teisinį kultūrinės veiklos organizavimo pagrindą, bendravimo ir bendradarbiavimo su kitais menininkais ir socialiniais partneriais šalyje ir užsienyje būdus;
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, kūrybiškai organizuoti savo darbą ir vertinti savo meninius pasiekimus, efektyviai empatiškai bendrauti su kolegomis ir klausytojais, aktyviai dalyvauti muzikėje veikloje.
Muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgijęs muzikos atlikimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmuo galės dirbti populiariosios muzikos atlikėju - solistu arba ansamblio nariu muzikiniuose kolektyvuose, klubuose, kultūros ir pramogų centruose, radijo, televizijos ir garso įrašų studijose, rengti fonogramas.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju